O geliyor
G.Saray, Feldkamp'ın istediği tek başına maç alabilecek, hava hakimiyeti süper, iki ayağını da çok iyi kullanan, bazuka gibi şutlar atan, savunmaları dağıtan golcüye çok yakında imza attıracak. Baptista veya Morientes, G.Saraylı olabilir
Gelişmeler olumlu
Galatasaray taraftarının günlerdir büyük bir merakla beklediği forvet müjdesini önceki gün Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin verdi. Sezgin yaptığı açıklamada "Evet, uzun süredir çok büyük yıldızlarla görüşmelerimiz sürüyor. Morientes ve Baptista da bunların arasında yer alıyor. Böylesine büyük transferler hemen gerçekleşmiyor. Belli halkaları var. Aşama aşama mutlu sona yaklaşıyoruz. Şu an için gün veremem. Ama başkanımızın da söylediği gibi forvet transferimiz, Lincoln'ü bile gölgede bırakacak" dedi.
Her şey bitmedi
Sezgin, "Çok önemli yıldızlarla temastayız. Baptista ve Morientes de bunların arasında yer alıyor" dedi.
Necati Ateş ve Hasan Kabze'nin gönderilmesinin ardından gözler yönetime çevrilirken, taraftarları rahatlatacak açıklama Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin'den geldi. Daha önce Baptista'nın yüksek maliyeti, Morientes'in de Valencia'dan ayrılmak istememesi nedeniyle Galatasaray'ın bu oyunculardan vazgeçtiği ileri sürülmesine karşın Sezgin, "Uzun süredir
çok büyük yıldızlarla görüşüyoruz. Morientes ve Baptista da bunların arasında yer alıyor" açıklamasını yaptı.
YILDIZLARA SÜPER TEKLİF
Büyük transferi gerçekleştirmenin zaman aldığını kaydeden Sezgin sözlerine şöyle devam etti: "Şu ana kadar çok önemli isimlerle görüştük ama isim ve tarih veremem. Transferin zincir halkaları var, bunlar tamamlanmadan konuşmak iyi sonuç vermiyor." Öte yandan Galatasaray'ın Baptista ve Morientes'e çok cazip önerilerde bulunduğu ve görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
Lincoln çok güzel
Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Taffarel, sambacıyı, kendisiyle özdeşleşen sözlerle anlattı, "Lincoln çok güzel. Tıpkı Hagi gibi takıma büyük güç katarak taraftarın sevgilisi olacak" dedi.
Galatasaray'ın Avrupa ve Türkiye'de destanlar yazdığı dönemde sarı - kırmızılı takımın kalesini koruyan Claudio Taffarel, transferinde büyük pay sahibi olduğu Cassio Lincoln'ü Milliyet'e anlattı. Vatandaşını ziyaret etmek için oğlu Dodo ile İstanbul'a gelen ve sabah yapılan antrenmanı izleyen Taffarel'in, Lincoln için söylediği ilk sözler, kendisine özgü Türkçe kelimeler oldu: Lincoln çok güzel!
Her fırsatta, "Taffarel babam gibidir. Onu çok seviyorum" diyen Lincoln'ün özel bir futbolcu olduğunu vurgulayan unutulmaz kaleci, "Ben de onu kardeşim gibi severim. Lincoln'ü neredeyse çocukluğundan beri tanıyorum ve takip ediyorum. Onu ilk kez Brezilya'da Atletico Mineiro'nun PAF takımında oynarken tanıdım. Daha o zamanlardan ne kadar yetenekli olduğu ve nerelere gelebileceği belliydi. Çok sıcakkanlı, sevecen, insani özellikleri çok kuvvetli ve karakterli bir futbolcudur. Lincoln'ün burada mutlu olduğunu görmek beni ayrıca sevindirdi. Ben ve ailem de burada geçirdiğimiz yıllarda çok mutluyduk. Türkiye bizim ikinci vatanımız olmuştu. Umut ediyorum ki Lincoln için de öyle olacak" ifadelerini kullandı.
'Ortadan gitmeyi sever'
Taffarel, Lincoln'ün, eski takım arkadaşı Hagi gibi Galatasaray'a büyük güç katacağını da dile getirdi. Lincoln'ün 10 numaralı formayı gururla taşıyacağını kaydeden Taffarel, "Hagi kendine özgü, çok değişik özellikleri olan müthiş bir oyuncuydu. Lincoln de fantastik bir futbolcudur. İkisini kıyaslamak doğru değil. Hagi genellikle kanatlardan gitmeyi severdi. Lincoln ise daha çok ortadan rakip ceza sahasına girer. Burada tıpkı Hagi gibi taraftarın sevgilisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Bu arada Brezilyalı kaleci, eski takım arkadaşları olan Hakan Şükür ve Okan Buruk'la da samimi bir ortamda uzun süre sohbet ederek hasret giderdi.
Sahneye çıkıyor
Cim-Bom'da taraftarların Cassio Lincoln özlemi bugün bitiyor. Teknik Direktör Feldkamp'ın İsviçre ve Almanya'da yapılan hazırlık maçlarında oynatmadığı Brezilyalı yıldız ilk kez Lig A ekiplerinden İstanbulspor'a karşı forma giyecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak. 10, 15 ve 20 YTL'den satışa çıkarılan maç biletlerine yoğun ilgi gösteren taraftarların tribünleri büyük ölçüde doldurmaları bekleniyor.
Bu arada Galatasaray çift antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Futbolcular 1 saat 40 dakika süren sabah idmanında koşunun ardından pas çalışmaları yaptı. Sakatlıkları olan oyuncuların yanı sıra MR'ları çekilen Sabri ve Mehmet Topal ile boğaz enfeksiyonu geçiren Ümit Karan antrenmana katılmadı. Feldkamp akşam idmanında ise taktik ağırlıklı çalışmalar yaptırdı.
Hakan Şükür'ün özlemi bitiyor
İsviçre kampında adalesinden sakatlanan Hakan Şükür'ün hafta başından itibaren yeniden takımla çalışmalara başlayacağı bildirildi. Yaklaşık 2 haftadır takım arkadaşlarından ayrı bir programla hazırlanan kaptan dün sabah yapılan antrenmanda kendini denedi. Yoğun tedavi sonucunda ağrıları azalan golcü futbolcunun hafta başında takıma katılacağı öğrenildi. Yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel'le antrenman sahasında bir süre sohbet eden Hakan'ın sezonun ilk maçına yetişebileceği de ifade edildi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 31 Temmuz 2007 11:24