Arama

Asla Bitmeyen Konu - Tek Mesaj #82

melish - avatarı
melish
Ziyaretçi
2 Şubat 2006       Mesaj #82
melish - avatarı
Ziyaretçi
Kime: Sana
Tarih: Bugün
Kimden: Tanrı
Konu: Sen
Ref: HAYAT

Bugün bütün problemlerini ben çözeceğim. Ancak unutma bunu yapmak için senin yardımına ihtiyacım yok. Eğer çözemeyeceğin bir sorunla karşılaşırsan çözmek için kendini helak etme. Lütfen bu sorunu AHEİ (Allah‘a havale edilen işler) kutusuna koy. Ben bütün sorunları çözeceğim, ancak kendi zamanımla, senin zamanınla değil. Sorunu bu kutuya bıraktıktan sonra onu unut ve üzülmeyi kes. Bunun yerine hayattaki bütün güzelliklerle ilgilen,onlardan zevk almaya çalış.

* Eğer trafikte sıkışırsan; sinirlenme. Dünyada araba kullanmanın ne olduğunu bilmeyen çok kişi, araba kullanmanın ayrıcalık sayıldığı çok ülke var.

* Eğer işte kötü bir gün geçirirsen; yıllardır iş bulamadan oturan perişan insanları düşün.
* İlişkin kötü giderse; hiç sevememiş ve bu sebepten de hiç sevilmemiş insanları düşün.
* Bir hafta sonu daha geçti diye tasalanırsan; çocuklarının rızkını çıkartmak için 3 kuruş paraya günde 12 saat, haftada 7 gün çalışan insanları düşün.
* Dağ başında araban bozulur ve yürümek mecburiyetinde kalırsan; hemen öfkelenme. Bir adım atabilmek için her şeylerini vermeye hazır kötürümleri düşün,
* Sabah aynada saçında bir ak tel daha görürsen, tasalanma; saçsızlıklarını dert etmeyi akıllarına bile getiremeyen, yaşam mücadelesi veren kanser hastalarını düşün.
* Hayatta gayesiz kaldığını düşünüp karamsarlığa dalarsan; müteşekkir ol. Senin yaşadıklarını göremeyen, genç yaşta öldükleri için senin kullandığın hiç bir fırsata sahip olamayanlar o kadar çok fazla ki...
* Eğer insanların cahilliklerinin, bağnazlıklarının,kötülüklerinin, aşağılıklarının, hırslarının kurbanı olursan; daha kötüsü olup seninde onlardan biri olabileceğini hatırla, gene de şükret.

HERŞEYE RAĞMEN HAYAT ÇOK GÜZEL VE UĞRUNDA MÜCADELE ETMEYE DEĞER. BUNU AKLINDAN ÇIKARTMA!