Arama


Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
31 Temmuz 2007       Mesaj #105
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Stoper olmadı sağbek verelim

Yabancı stoper arayışında 8 kez ıska geçen Kartal, 9'uncu denemesinde Saint-Etienne'nin 32 yaşındaki Senegalli Lamine Diatta'yı renklerine kattı.
31.07.2007


Sheriff karşısında yok

Beşiktaş’ta yabancı arayışı mutlu sonla bitti, ama bir farkla... Daha önce 8 stoperlerle temasa geçen, ancak çeşitli nedenlerden ötürü bir türlü imza attıramayan Kartal, Fransa Ligi takımlarından Saint-Etienne’nin 32 yaşındaki Senegalli sağbeki Lamine Diatta’nın işini bitirdi. Ertuğrul Sağlam’ın, Kayserispor’u çalıştırırken de alınmasını istediği ve sağbek olduğunu bildiği Diatta’ya, gerek gördüğünde stoper olarak da görev vereceği öğrenildi. İsmi UEFA’ya bildirilmeyen Senegalli, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme karşılaşmalarında oynayamayacak.

Perşembe İstanbul’da

Perşembe günü İstanbul’a gelecek olan Diatta, Senegal Milli Takımı’nın da en önemli oyuncularından biri olarak dikkatleri çekiyor. Özellikle güçlü fiziği ile geriden takımının hücum gücüne önemli katkılar da yapabilen bir oyuncu Diatta, 2002 Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla ekibin vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Kariyerinde hiç Fransa dışına çıkmayan Diatta, 1998 yılında Toulouse’de başladığı Fransa kariyerine Marsilya, Rennes, Lyon ve son olarak da Saint-Etienne’de geçirdi. Milli Takım da ise 26 maçta, 1 golü var.