Arama


ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #2
ozti - avatarı
Ziyaretçi
~Windows Genuine Advantage~

Sistemin amacı, Windows güncelleme sitesinde bağlandıklarında kullanıcıların işletim sisteminin yasal olup olmadığını kontrol etmek. Fakat sistemin devreye girmesinin üzerinden daha birkaç gün geçmiş olmasına rağmen Hacker`lar güvenlik engelini aştıklarını duyurdular.

Microsoft`un geçen hafta devreye soktuğu Window Genuine Advantage (WGA) sistemi, korsan Windows sistemlerinin belli başlı güncellemeleri elde etmesini engelliyor. Kullanıcı sistem aracılığıyla, yasal olup olmadığını kontrol etmek üzere Windows`u tarayan bir ActiveX kontrol programcığı indiriyor. Eğer işletim sistemi onaylanırsa, kontrol programcığı güncellemelerin indirilmesini sağlayan bir anahtar kuruyor.

Fakat Hacker`lar, hayata geçmesinin ardından birkaç gün sonra WGA`i bir JavaScript koduyla aştıklarını açıkladılar. Hacker`lara göre engeli aşmak çok basit. Sistemin bu kadar kolay bir şekilde aşılması ise son zamanlarda yazılım güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydeden Microsoft için prestij kaybı yaratıyor. Microsoft yaptığı açıklamada ise bu hile üzerinde araştırma yaptıklarını belirtti.

Bu Engeli aşıcak yamayıda weriyim Msn Wink

Tıklayın > LegitCheckControl.rar

Rar Şifresi : msxlabs

gizlinumara9ad
Cep telefonu abonelerinin istedikleri zaman numaralarını ‘gizli numara' haline getirmesini önlemeye yönelik yasal düzenleme geliyor.

Böylece numarasını gizleyerek ‘telefon sapıklığı' yapanların işi zorlaşacak. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, herkesin telefon sapıklarından şikayetçi olduğunu belirterek bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletti. Bakan da, konuyla ilgili bir yönetmelik hazırlanması talimatı verdi.

Cep telefonu kullanımının artmasıyla yayılan telefon sapıkları, özellikle bayanların korkulu rüyası. Cep telefonu firmalarının, aboneye cihaz üzerinde işlem yaparak numarayı gizleme yetkisi vermesi nedeniyle bazı telefonlar ‘özel numara' uyarısıyla karşı telefonun ekranına yansıyor. Böylece aranan kişi kimin aradığını tespit edemiyor. Telefon sapıklarının bu yolla birçok vatandaşı rahatsız etmesi ayrı bir sorun. Mevcut yasalara göre, rahatsız edilen kişi kendisini arayan numaranın tespit edilmesi için savcılığa başvuruyor. Uzun bir süre zarfında ve bürokratik engeller aşılarak sapığın kimliğine ulaşılabiliyor. CHP'li Aslanoğlu, önceki gün konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletti ve “GSM hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, arayan telefonları karşı tarafın bilmesi ve görmesini temin etmeli ve özel numara uygulamasına son vermelidir.” teklifine destek aldı. Bakan Yıldırım, bu yönde bir yönetmelik hazırlanması talimatı verdi. Aslanoğlu, her abonenin kendisini arayan kişinin telefon numarasını görme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Konuyu GSM firmalarının yetkililerine ilettiğini; ancak “Savcılığa gidin…” cevabı aldığını belirten Aslanoğlu, “Beni arayan insanı benim bilmem kadar doğal bir şey yok. Şimdiki uygulamaya göre savcılığa gidiyorsun; aradan bir hafta, on gün geçiyor. Cevap veriyorlar, bu sefer, polis marifetiyle seni bir daha çağırıyorlar. ‘Savcılığa kâğıdın geldi, gel al' diyorlar. Böyle şey mi olur? Beni arayan kişiyi ben bilmek zorundayım.” dedi. Aslanoğlu, bu uygulama nedeniyle çok sayıda telefon sapığının türediğini sözlerine ekledi...

Alıntı > Zaman

Kablo internet lisanslarının verilmesi ile Türkiye daha hızlı ve daha ucuz internetle tanışacak!

mansetinternet0102200610qk

Telkoder Başkanı Arıak, 2006'da verilecek kablo internet lisanslarıyla hızlı ve ucuz erişim döneminin başlayacağını söyledi

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Başkanı Yusuf Ata Arıak, rekabetin olmaması nedeniyle Türkiye'nin internet konusunda tatmin edici noktaya gelemediğini söyledi.

Arıak, 2006'nın geniş bandın önem kazandığı bir yıl olacağını belirterek, "En önemli adım hazırlıkları tamamlanmış kablo lisanslarının verilmesi olacak. Böylece telefon, internet ve TV sektörleri yeni bir altyapı kazanacak. Kablo lisanslarının verilmesinden sonra 10 - 20 MB hızlara ve daha ucuz internet erişimine ulaşacağız" dedi.

En büyük sorunlar
2005'in sektör açısından önemli bir yıl olduğunu, ancak serbestleşme konusunda beklenen atılımların gerçekleşmediğini belirten Arıak, internet, telefon ve uydu işletmeciliği alanlarında lisans almış işletmecilerin önüne birçok engel çıkarıldığını kaydetti.

Yeni işletmecilerin pazardan alabildikleri payın yüzde 1-2 olduğunu vurgulayan Arıak, bu payın en düşük AB ortalaması olan yüzde 10 seviyelerine çıkması gerektiğini vurguladı.

Arıak, sektörde yaşanan en büyük sorunları ise şöyle sıraladı: "Hızlı internet olarak bilinen ADSL'nin tek sağlayıcısı var; o da Türk Telekom. Ayrıca Türk Telekom, şebekesini A ve B tipi Uzak Mesafe Telekomünikasyon Hizmetleri için uygun hale getiremedi. Kablo lisanslarının verilmemesi nedeniyle altyapı, geniş bant internet için kullanılabilir durumda değil."

Alıntı > Milliyet


Bilgisayar kullanıcılarını çileden çıkaran virüs nasıl ortaya çıktı. İlk virüsten bugüne kaç tane virüs üretildi. İşte Windows kullanıcılarının baş belası virüsler hakkında az bilinenler:

Bilgisayar kullanıcılarının baş ağrısı PC virüsü 20 yaşında. Bundan tam 20 yıl önce bir floppy diskte ortaya çıkan dünyanın ilk bilgisayar virüsüne ''Brain'' adı verilmişti.

Şimdiki virüsler gibi geniş çaplı bulaşma gücü olmayan Brain virüsü, sadece aralarında bu virüsü barındıran floppy diski değişen bilgisayar kullanıcılarını etkilemişti. Brain virüsünün kaynağı tam olarak bilinmese de kendi yazdığı ve sattığı bir yazılımı korumak isteyen bir Pakistan yazılım firmasınca yaratıldığı sanılıyor.

Uzmanlar, bilgisayar virüsünün evriminde en önemli değişimin, virüs programı yazma hobisinden maddi çıkar sağlama amaçlı sanal suçlara geçiş olduğunu belirterek, ilk bilgisayar virüsünün ortaya çıkışının üzerinden 20 yıl geçmesinin ardından 150 binin üzerinde virüs programının yazıldığını kaydediyorlar.

Brain virüsünün ortaya çıkışının ardından, en yaygın işletim sistemi olan Microsoft Windows'u hedef alan çok sayıda virüs ve başka virüs programları hızla yayılmaya başlarken, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun verilerine göre, ABD'de geçen yıl ticari kuruluşların yüzde 84'ü virüs, spyware veya diğer kötü amaçlı programların saldırısına uğradı. Amerikan şirketleri, bu saldırılara karşı koyabilmek için ortalama 24 bin dolar harcama yapmak zorunda kaldılar.

Bilgisayar virüsü terimi, 1984'te Amerikalı bilgisayar bilimcisi Fred Cohen tarafından ilk kez ortaya atıldı. Bilgisayar virüsü üretenler ise ürettikleri bu virüsleri yayabilmek ve kullanıcıların virüslü programı indirmesini sağlamak için e-posta mesajlarında en fazla Britney Spears'ın ismini kullandılar.

Virüslerin yayılmasını sağlamak üzere isimleri en fazla kullanılan ilk on ünlü arasında sırasıyla şunlar bulunuyor: Britney Spears, Bill Gates, Jennifer Lopez, Shakira, Usame Bin Ladin, Michael Jackson, Bill Clinton, Anna Kournikova, Paris Hilton ve Pamela Anderson.

Alıntı > AA
Son düzenleyen ozti; 5 Şubat 2006 18:46