Arama


kartall - avatarı
kartall
Ziyaretçi
7 Şubat 2006       Mesaj #21
kartall - avatarı
Ziyaretçi
tc1rp9nh
wall16yh
wall178ks
tribun904ed
wall34un
wall72vu
wall87cq
wall103gv
wall126kw
wall146ec
wall166jw

cengizarabacib3gk

343ik

bjk1g1024x7680ms

alinti....

sl1870


EN BÜYÜK TARAFTARA...

BEŞİKTAŞ ÇARŞISI

ÇARŞI, Kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir.

ÇARŞI bir ruhtur. ÇARŞI, New York'da metro trenine yazılmış siyah beyaz bir grafitidir.

Prag'da duvara yazılmış bir yazıdır.

Erzincan'da bir dağın yamacına yazılmış sevgidir.

Adana'da bir rengi bozuk derneğin duvarlarına boyanmış "Siyah ve Beyazdır"

Galatasaray Lisesi duvarına yazılmış "ÇARŞI ulan" işaretidir.

Bir tiyatro sahnesinde hiç bir dekora uymadan sırtında taşınan kutsal BEŞİKTAŞ formasındadır ÇARŞI.

Zonguldak'ta maden göçüğünden çıkarıldığında ilk nefesle sorulan "Maç kaç kaç?" sorusundadır ÇARŞI.

Hakeme kızdığında "Satanist Hakem" diye bağırıp gündemi takip edenlerdir.

ATATÜRK'e dil uzatan dönemin milletvekili Hasan Mezarcıya "Hasan Mezarcı'ya k......... " diyen tezahüratıyla Cumhuriyetin KEMALİST çizgisindeki duruşunun ödünsüz sesidir.

"Ezik Civcivlerin" yalakalıklarına "Tek adam, Atam" yada "Bir pankart da Verhaugen'e aç, Avrupa şampiyonu ol Fener" diyen zekadır.

BEŞİKTAŞ aşkını pankartlarda, "Başka boyutların Tanrısı" diye ifade eden kalp dir.

Cezası(!) gereği boş kalmış tribünlere "Ruhumuz Yeter" yazan yüreklerdir.

Kaşınanı tesislerinde ziyaret eden yada ellerine verdikleri "Cobarde Gallina Ortega" pankartıyla maymun edenlerdir.

Erkek adam renkli takım tutmaz" deyip alemi dut yemiş bülbüle çevirenlerdir.

Işıklar söndüğü zaman tüm Fenerliler güzeldir" pankartıyla herkesi güldürenlerdir.

"Bizim taraftarımız daha fazla" diye böbürlenenlere "En fazla sinek de bokun üzerinde olur" cevabını yapıştıranlardır.

Futbolcusuna kızdığında "Aşkımız renklere, sizlere değil" diyen renk aşkıdır.

ÇARŞInın "A" sını, Anarşinin "A"sıyla yazan güce tapmayan isyankarlıktır.

2 KM bayrak yapıp dünya rekoru kıran sevgidir; o bayrağın en arkasında hiç bırakmadan duran 72 yaşındaki teyzedir.

Bükreş maçında televizyonların gösterdiği, o soğukta, ayakta boynunda Siyah Beyaz kaşkoluyla titreyerek Karakartallarini seyreden ninedir.

Tribünde bir doktordur,işçidir,iş adamıdır,okuma-yazma bilmeyen bir sokak çocuğudur,profesördür. Omuz omuza zıplayıp "Beşiktaşım benim biricik sevgilim" diye gözünde yaş, gırtlağını yırtan solcusudur, sağcısıdır, Ateistidir, hacısıdır, Müslümanıdır, Ermenisidir, Yahudisidir, Hristiyanıdır.

Irak işgalinden önce savaşa karşı duran yurtseverlerin yanındaki ruhtur.

Mitinglerde "Beşiktaşliyiz, savaşa karşiyiz" tezahüratlarında, tribünde "Savaşa HAYIR", "Amerikan Sahinlerine karşı KARAKARTALLAR" pankartlarıyla tepkisini koyandır.

Bir F16 burnuna yapılmış KARTALDIR.

"Siyah-Beyaz, Ölüm-Yaşam" diyen felsefedir.

Holiganlığı *****lik, delikanlılığıda hayat felsefesi olarak benimseyenlerdir.

Sevinmek için sevmeyendir, inadına inançla bağlı olandır.

Nazım Hikmetin "Aslolan hayattır" ına, tribünlerin Hacı Babasıyla "Hayatta BEŞİKTAŞ" diye ölümsüzleştirenlerdir.

"ÇARŞI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK hariç herkese, hatta kendine de karşı" diyen aykırılıktır.

Tribüne boydan boya "Ölüm ne zaman ve nereden gelirse gelsin; mezarıma Siyah-Beyaz güller atılacaksa, mezar taşıma BEŞİKTAŞ yazılacaksa, böyle ölüm hoşgelsin sefa gelsin..." yazan ölümsüz sevgidir.

ÇARŞI ruhu BEŞİKTAŞIN uslanmaz asi ruhudur, BEŞİKTAŞINI taparcasına seven çılgın aşığıdır.

_________________
ERKEK ADAM KULAKSIZ TAKIM TUTMAZ!...

» FERBAHÇE Mİ İYİ OYNUYOR??BİZ GÖREMEDİK!!!

Fenerbahçe karşısında adeta resital yapan ve mükemmel futbolunu iki güzel golle süsleyen Beşiktaş Kaptanı Sergen Yalçın, hakeme öfke kustu. Selçuk Dereli’nin takdir haklarını hep Fenerbahçe’den yana kullandığını iddia eden tecrübeli oyuncu, “Bize yapılan faullere düdük bile çalmazken, onlara sürekli yan top kazandırmaya çalıştı. Hakemin tavırlarına akıl sır erdiremedik. Biz, bir tane yan top kullanamadık. Tümer’e yapılan faul benim için yüzde 50 goldü. Bu pozisyonda düdüğü ağzına götürdü ama çalmaktan vazgeçti” diye konuştu.Tüm futbolcuların, devre arasında soyunma odasına hakemi konuşarak gittiğini ifade eden Sergen, “İçeride sürekli bu konu konuşuldu. Tamam, bir iddiamız yok ama biz de prestijimiz için oynuyoruz. Böyle hakem hataları yüzünden maç kaybediyoruz, sonra taraftarımız bize isyan ediyor, protestoda bulunuyor. Yazıktır, günahtır. Kazanacağımız maçı berabere bitirdik” derken, ezeli rakiplerine taş atmadan da duramadı: “Fenerbahçe’nin süper futbol oynadığını söylüyorlar ama biz birşey göremedik. İki duran toptan iki gol attı o kadar.”...


sporbjk001

[flashg=http://img430.imageshack.us/img430/8528/bjk0mp.swf]width=500 height=350[/flashg]

>>> KADIKÖY ÇIKIŞI <<<


>>(((9.3 mb)))<<

http://www.bjkfutbol.com/upload/video/Ruhumuz_Yetti.wmv

alinti...(ruhunuz yeter video)

102yp9ee

bjkampiyon5mg
bjkkkkkkkk0dg


SporBJK003
SporBJK004

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Türkiye'nin önde gelen ve ilk kurulan spor klüplerinden biridir.
1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa Konağı'nın bahçesinde, başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazım Nazif,Cemil Feti ve Şevket Bey'ler olmak üzere 22 kişilik grup haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydılar. Barfiks,paralel,güreş,halter,aletli ve aletsiz jimnastik,ilgilendikleri ilk spor branşlarıydı. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran II.Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı. Ünlü ***sör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve ***s hareketleri göstermeye başladı. 1903 Mart'ında ise özel bir izinle 'Bereket Jimnastik Kulübü'kuruldu.
1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, ***s, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Bey'ler de iyi birer eskrimciydi.
Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü 13 Ocak 1910 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.
Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi

sadecebjk0xp

trbjk2bi

tribun622pw





film106wv





beikta7pr


beikta41cw


beikta12ap


beikta65oa

biz renklere aşığız !!!...Msn Happy Smiley32

>>>> BİZ SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK <<<<


ec bjk fans


alper0229040hh3jd

bjk100yil29qa


438ca

hepimiz20zenciyiz2od


alen23yy




atamiz2dr0em

Mustafa Kemal Atatürk, Yildirim Ordulari Grup kumandanligi'na gitmeden evel (1915), Akaretler'deki evinin arka kapisindan Besiktas Jimnastik Kulübü bahçesine çikar ve futbol antremanlarini, diger branslardaki ekzersizleri seyrederdi!... Yine böyle bir günde, çalismalari yöneten Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan beyleri yanina çagirip kendileriyle su konusmayi yapmistir:

"Efendiler, Sizlerin ve sporcularinizin ciddi çalismalarini, çeviklik ve maharetlerini uzun zamandan beri büyük bir zevkle ayrica dikkatle izliyorum. Spordan yoksun olan bir gençlik, nasil ki , vatan müdafaasi sirasinda etkili olamiyorsa, insan denen varligin kafa yapisi da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni inkisafi noksan ve yetersiz olursa, o vücut o kafayi ileriye götüremez, tasiyamaz. Bugün bünyenizde toplayip ilmi metodlarla yetistirmeye çalistiginiz bu gençler, tam anlaminda bedenen ve fikren gelistikleri zaman vatan müdafaasinda, ilmi sahalarda oldugu gibi spor alanlarinda da Avrupali hasimlarina Türk'ün ölmez gücünü ispat edeceklerdir.Sizi candan kutlar, basarilarinizi her zaman duymak isterim."

1961 yilinda Besiktas Kulübü lokalinde Ahmet Fetgeri Bey'den dinledigimiz bu olay, gerçek'te Siyah-Beyazli camiaya Atatürk'ün bir vasiyeti olmustur. Nitekim kisa bir zaman sonra düsmanlarimiz karsisinda verilen "Istiklal Savasi"nda BESIKTAS, fb ve gs li pek çok sporcu, hayatlari pahasina da olsa cephelerde, Türk'ün yenilmez gücünü bütün dünya milletlerine ispat etmislerdir.

Altiyüz küsür yil, "üç kit'a"da hüküm süren "Osmanli Imparatorlugu"nun çöküsü ile, tüm emperyalist Avrupa Devletleri'nin üstümüze çullandigi ve topraklarimizi paylasmaya basladigi bir dönemde, hizir gibi ortaya çikarak, harp dehasi, cansizi dirilten moral kaynagi kisiligi ve politik stratejisiyle halkini yönlendiren, onlari, yeniden istiklaline kavusturan Mustafa Kemal Atatürk, bunun ardindan "Demokratik Türkiye Cumhuruyeti"ni kurmus, ayrica her alandaki inkilaplariyla ülkesine "Modern" bir görünüm saglamistir...

Ulu Önder Atatürk, o karanlik döneminde bu olmasi gerçeklestirirken, en büyük destegi Besiktas, fb ve gs Kulüplerinden almistir.

Istiklal mücadelesinde öncelikle görevlendirdigi sporcular ise, Besiktas Kulubü'nün gözü pek, fedakar bireylerinden olusmustur daima....


Fuat Balkan ile Mehmet Ali Fetgeri, Bati Trakya'da olusturduklari Milis Kuvvetleri'yle Yunanlilara karsi çete harbi yaparlarken, Ahmet Fetgeri, Danis Karabelen, Hüseyin Bereket, Cami Baykurt ve Sirikçi Izzet gibi Siyah-Beyaz kökenli yüzlerce sporcu da Anadolu'ya Istanbul'dan yapilan gizli silah sevkiyatinda "Lokomotif" görevler üstlenmislerdi....

Büyük özverilerle sürdürülen bu faaliyetler, Atatürk ve iki yakin silah arkadasi Fevzi Cakmak ile Ismet Inönü'nün bilgileri dogrultusunda sürdürülüyordu.. Iste bu nedenlerdir ki Besiktas Kulübü, Ulu Önder Atatürk'ün öncelikle sevgi ve ilgi duydugu, kader birligi ettigi ilk spor cemiyeti olma onurunu tasimaktadir ülkemizde..

1914 ile 1920 yillari arasinda "Akaretler Spor Caddesi"nde "Besiktas Kulübü"ne komsu olan Mustafa Kemal Atatürk, görevleri icabi sik sik Istanbul disina çiktigi günlerde, birlikte oturdugu annesini Siyah-Beyaz'li sporcu ve idarecilerine emanet etmistir, gözü arkada kalmadan...

Atatürk'ün Besiktas ile ilgisi "Yildirim Ordulari Kumandanligi" görevine baslamadan önce 1915'de "Canakkale Müdafii" olarak adini dünya tarihine yazdirdigi günlerde baslarmistir. Bunu kanitlayan belgelerden biri olarak, Akaretler yokusu üzerinde (76 nolu) oturdugu evin dis kapisi yanindaki "MERMER KITABE"de su satirlar yer almaktadir....


"ATATÜRK, "BIRINCI DÜNYA SAVASI"NDA DÜSMANA KARSI ISTANBUL'U KORUYUP KURTARAN "CANAKKALE MÜDAFII" ANAFARTALAR KUMANDANI "MIRILIVA" MUSTAFA KEMAL PASA IKEN, BU EVDE KIRACI OLARAK KALMISTIR..."

"Canakkale Savasi" 19 Subat-1 Aralik 1915 tarihleri arasinda cereyan ettigine göre ATATÜRK-BESIKTAS diyalogunun 1915 yilinda basladigi bu belge ile açik seçik ortadadir... Kisacasi, bu "belge" göstermektedir ki, Ulu Önder Atatürk'ün ilk gözagrisi baska bir deyisle, tuttugu spor kulübü "BESIKTAS"tir...

Ayni belge ellerinde oldugu halde, kulüp sempatizanligi agir bastigi zaman bur gerçegi 1918'e çeviren baz arastirmacilara bir kez daha hatirlatalim. "ATATÜRK BESIKTAS'LIDIR"....

TARIH SIRALARINA GÖRE ATATÜRK'ÜN ZIYARET ETTIGI KULÜPLER:
1916-1919 arasi müteaddid defalar B.J.K. ziyaretleri olmustur.
3 Mayis 1918 (1334) fb spor kulübü
13 Ekim 1925(1341) karsiyaka spor kulübü
1 4 Ekim 1925(1341) altay gençlik kulübü
2 Aralik 1930 gs spor kulübü
30 Ekim 1935 günes kulübü (Istanbul)


hasanaltinok28ca

besiktas0hb


bjk

kupur164gu

BJK
bjk423

aspo

sporbjk832





Son düzenleyen Kral_Aslan; 27 Ağustos 2007 12:59