Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #726

Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
14 Ağustos 2007       Mesaj #726
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Anne ve kızları boğulmaktan son anda kurtuldu

KANDIRA (Kocaeli) (DHA)

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde, denizde boğulma tehlikesi geçiren anne ve 9 yaşındaki ikiz kızları, belediyenin cankurtaran ekibi tarafından kurtarıldı.
Dün, denize giren ikizler Gözde ve Gizem, suyun yer yer aniden derinleşmesi üzerine yüzme bilmedikleri için panik yaparak çırpınmaya başladı. Kızlarının suda çırpındığını gören 45 yaşındaki Seniha Oyuktaş da yanlarına giderek kurtarmaya çalıştı. Ancak, yüzme bilmeyen anne ile kızları suda batıp çıkmaya başladı.

ANINDA MÜDAHALE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu, gönüllü doktor, hemşire, dalgıç ve çok iyi yüzme bilenlerden oluşan ve o sırada zodyak botta yüzenleri gözetleyen ekip, olayı farketti. Ekiptekiler, botla yanlarına gittikleri anne ve kızlarını sudan çıkardı.
Baygın halde sahile çıkarılan anne ve kızları ilk müdahalenin ardından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve kızları, tedavilerinin ardından bu sabah taburcu edildi.



Tüfekle vurulan kedi sezaryenle doğurdu

MUĞLA AA

Muğla Bodrum'da tüfekle vurulup felç olan hamile kedinin 3 yavrusu sezaryenle alındı. Karaböcek adı verilen kediyi evinin bahçesinde yaralı halde bulan Alev Işık, kediyi hemen veterinere götürdü.


Veteriner hekim Ercüment Gürel, kedinin ayaklarının tutmadığını ve sırt bölgesinde yarım santimetre kadar bir yara bulunduğunu ifade etti. Kedide oluşan travmanın durumunu öğrenmek için röntgen çektiklerini belirten Gürel, "Kedinin karnında gelişimini tamamlamış 3 yavru gördük. Yaralı kediye, sezaryen yöntemi ile doğumu yaptırdık" dedi.
Ameliyat sonucunda kedideki saçmanın alınamadığını kaydeden Gürel, daha sonra almak üzere yarayı kapattıklarını bildirdi. Gürel, "Tedavi sonrası arka bacakları duyarlılık göstermeye başladı. Uzun süreli tedavi sonrası normale dönebilir" diye konuştu.

Köpeği diri diri yaktılar

Öte yandan Ankara Elmadağ'da bir köpek, işkence yapıldıktan sonra canlı canlı yakıldı. Hasanoğlan Beldesi'nde boş bir arazide bir köpeğe önce işkence yaparak yaralayan kişiler, ardından hayvanı ateşe verdi. Vahşeti öğrenen hayvanseverler, bir canlıyı bu şekilde öldürenlerin insan olamayacaklarını belirterek, olayı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi.