Arama


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
8 Şubat 2006       Mesaj #3
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
(arkadaşlar internet ile ilgili haberleri burada paylaşalım)



AMERİCA ONLİNE (AOL) VE YAHOO, İSTENMEYEN E-POSTALARLA (SPAM) MÜCADELE İÇİN E-POSTALARI ÜCRETLENDİRECEK
(08.02.2006 15:08)
Dünyanın önde gelen e-posta servisi sağlayıcılarından America Online (AOL) ve Yahoo, istenmeyen e-postalarla (spam) mücadele için e-postaları ücretlendirecek.

Yahoo ve AOL, yeni bir uygulama başlatarak her e-posta karşılığında 1 cent alarak e-postaların spam filtresinden geçmesini engelleyecek. ‘E-pul’ olarak da adlandırılabilecek sistemle atılan e-postaların istenen kişiye ulaşması konusunda garanti verilecek. Yahoo ve AOL, bu yeni sistemi birkaç ay içinde hazır hale getireceklerini kaydetti. Yeni sistem, çok sayıda e-posta gönderen ve postalarının spam filtrelerinden geçmesini istemeyen organizasyonları hedef alıyor. Sistemle ayrıca kendilerini resmi bir kurum olarak gösteren sahte kurumlardan gelen e-postalar da engellenmiş olacak_________________________________________________________________


Google, e-posta ile sohbeti birleştiriyor
(08.02.2006 15:09)
Google, İnternet hizmetlerini son hızla genişletmeye devam ederek e-posta hizmeti Gmail ile anında mesajlaşma hizmeti Gtalk’u birleştirmeyi hedefliyor. Yeni uygulama sayesinde artık Gmail kullanıcıları kontaklarıyla anında sohbet etmek için tarayıcıları dışında ayrı bir programa ihtiyaç duymayacak
Microsoft ve Yahoo’ya nazaran e-posta hizmeti piyasasına geç giren Google, hala beta aşamasında olan e-posta hizmeti Gmail’i geliştirmeye devam ediyor. Dev İnternet şirketi son olarak getirdiği yenilikle Gmail kullanıcılarının tarayıcıları dışında, Gtalk gibi ayrı bir yazılıma ihtiyaç duymadan kontaklarıyla anında sohbet edebilmelerini sağlayacak.

İnternet piyasasına girdiğinden bu yana pek çok yeniliğe imzasını atan Google, her ne kadar Hotmail ve Yahoo Mail kadar popüler olmasa da Gmail e-posta hizmeti ile kullanıcılara sıra dışı bir arayüz sağlıyor. Bu yenilikçi arayüz anlayışını devam ettirmek isteyen Google, bir yeniliğe imzasını daha atarak anında mesajlaşma hizmetini e-posta hizmetiyle birleştirmeyi hedefliyor.

Gtal ağını Gmail ile birleştiren yeni hizmet, şirketin anında mesajlaşma yazılımı Gtalk’un tüm yeteneklerini ve fazlasını içerecek. Bunlar arasında kontakların online olduğunda gözükmesi, statü (‘meşgul’, ‘uzakta’, ‘hemen dönecek’ gibi) ayarlanabilmesi ve hatta sesli görüşme de bulunuyor. Ayrıca yazışmalar kendiliğinden kullanıcının Gmail hesabına kaydolabilecek.

Google’ın Gmail’ yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar hizmetten birkaç hafta içinde yararlanabilecek

_______________________________________________________________________

google ıle ılgılı bı haber daha


ABD'li yeni ekonomi devi Google'a teslim olmamak için Çin'in ardından Fransa, Almanya ile birlikte bir arama motoru kuracak. Quaero adlı proje için 2 milyar euroluk fon ayrılması gündemde

Google. İnternette arama motoru. 1998 yılında ABD'de kuruldu. Yapılan her bir aramada 1.3 milyarın üzerinde web sayfasına ulaşıp, aramayı birkaç saniyede sonuçlandırıyor. Günlük ortalama ziyaretçi sayısı ortalama 100 milyon civarında. 2005 yılının ilk 9 ayında sadece Ar - Ge için 327 milyon dolar harcama yaptı. ABD Borsası'nda piyasa değeri 112 milyar doları buluyor. Dünyanın en büyük arama motorunun geliştiricisi Google, ulaştığı tüm bu rakamların ardından tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Birçok teknoloji firması bu alanda yatırım yapma yolunu seçiyor. Ama hiçbiri Google'a ciddi rakip olabilmiş değil. En yakın rakip Yahoo'nun piyasa değeri 47 milyar dolar. Onları Microsoft (MSN) ve American Online izliyor.

AB destekli Quaero
Teknoloji firmalarının ardından bu kez de, ülkeler Google ile rekabet arayışına girmiş gözüküyor. Çin, Baidu adlı arama motorunu geliştirip, yerel dilde yayına başladı ve bu projeyi açıkça destekleyeceğini açıkladı. Baidu'nun önünün kapanmaması için Google'ın ülkede kullanımını engelledi. Şimdilerde, çoğu arama kriterinin engellenmesi koşuluyla, pazara girişine izin veriyor. Çin'in ardından şimdi de, Avrupa Birliği'nde önemli bir oluşum yüksek sesle konuşulmaya başladı. Üstelik, Avrupa Birliği'nin iki önemli üyesi Fransa ve Almanya'nın ortak projesiyle. Projenin adı, Quaero.

Sesli anlatım özelliği
Avrupa Birliği'nin önde gelen özel şirketlerinin de dahil olacağı proje için 2 milyar euroluk bir kaynak ayrılması gündemde. Proje kapsamında karmaşık birçok dijital ürünün yanı sıra alternatif bir internet arama motorunun geliştirilmesi planlanıyor. Projenin dili İngilizce olacak. İsmi Latince'den gelen 'Quaero'nun anlamı ise 'Arıyorum'. Projeye dahil olacak özel şirketler arasında Siemens, France Telecom, Deutsche Telekom, Thomson gibi Avrupa'nın önde gelen teknoloji ve telekom şirketleri var. Projenin detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ancak teknoloji dünyasında konuşulanlara göre, yeni projede, ses - video - görsel arama özelliğinin yanı sıra, sesli anlatım da yer alacak.

Chirac: Alternatif geliştirmeliyiz
Quaero projesi ilk olarak geçen nisan ayında Alman Şansölyesi Gerhard Schröder ve Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac'ın bir araya geldiği toplantıda gündeme gelmişti. Chirac, geçen günlerde yaptığı bir açıklamada da "Amerikalı Google ile rekabet edebilecek alternatif bir arama motoru geliştiriyoruz" demişti. Öte yandan, Türkiye'de de yerel dil destekli bir arama motoru kurulması için Doğan Grubu ile Microsoft birlikte çalışacaklarını duyurdular
Son düzenleyen virtuecat; 8 Şubat 2006 22:53