Tam 14 yıl sonra
Bu fotoğraf 8 Nisan 1993'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çekildi...
19.08.2007
Bu fotoğraf 8 Nisan 1993’te Florya Metin Oktay Tesisleri’nde çekildi... O zamanlar Feldkamp’ın öğrencisi olan Bülent Korkmaz, bugün kurt hocanın karşısına galibiyet için çıkacak. Korkmaz, Kayseri Erciyesspor’da başladığı teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray’la 3 kez karşılaştı. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası’nda Cim Bom’u 0-0 ve 1-1’lik skorlarla eleyen Korkmaz, takımını finale taşımış ve UEFA Kupası’na katılmasını sağlamıştı. Genç hocanın Aslan’a en büyük darbesi ise, 27. haftada Ali Sami Yen’deki seyircisiz maçta elde ettiği 1-0’lık galibiyet olmuştu. Bu sezon Bursaspor’un başına geçen Bülent Korkmaz’ın yanı sıra Cihan Haspolatlı da eski takımına karşı 3 puan arayacak.
Kayıp ikili
Galatasaray, bu akşam deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Lincoln ve Linderoth; Koprivnica sınavının ardından, Bursa maçında da forma giyemeyecek.
19.08.2007 Riske edilmiyorlar
Süper Lig’in ikinci haftasında Bursaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, sahaya en önemli iki yıldızı Lincoln ve Linderoth’tan yoksun çıkacak. Sakatlıkları nedeniyle UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk ayağında oynanan Koprivnica maçının kadrosuna da alınmayan Sarı-Kırmızılı oyuncuların tedavisinin sürdüğü ve riske edilmemeleri adına dinlendirilecekleri kaydedildi. Önceki gün idmanda sakatlanan Arda ile Serkan ise kafileye dahil edildi.
Hedef 9. kez dalya
Geçen hafta Olimpiyat Stadı’ndaki seyircisiz maçta Çaykur Rizespor’u farklı mağlup eden Cim Bom, bugün de Bursa’yı devirmesi halinde, 1. Lig tarihindeki 900. galibiyetine ulaşmış olacak. Aslan; daha önce çıktığı 1597 sınavda 899 galibiyet, 422 beraberlik ve 276 mağlubiyet elde ederken, attığı 2774 gole karşın, kalesinde 1320 gol görmüştü. Atatürk Stadı’nda oynanacak bu zorlu karşılaşma, saat 18.45’te başlayacak ve mücadeleyi Yunus Yıldırım yönetecek.
Süper Lig puan durumu Bursaspor
Vega
Cihan
Ömer E.
Egemen
Volkan
Veli
Mustafa
Sumulikoski
Sinan
Mbesuma
Tum
Galatasaray
Orkun
Uğur
Servet
Song
Volkan
Sabri
Barış
Arda
Ayhan
Ümit
Hakan Ş.
Stat: Bursa Atatürk
Yayın: Lig TV
Saat: 18.45
Hakem: Yunus Yıldırım
Galatasaray’dan kısa kısa
Şaş patlamaya hazır
Geçtiğimiz sezondan kalan cezası sona eren Hasan Şaş, Bursa deplasmanında teknik direktör Feldkamp’tan forma şansı bekliyor... Aslan’ın tecrübeli futbolcusu, zorlu bir UEFA sınavını geride bıraktıklarını belirterek, “Bursa çok güçlü bir takım. Ama biz, tecrübemizle sonuca gitmek istiyoruz” dedi.
‘Frikik olsun, yeter!’
Rize ve Koprivnica’ya attığı frikik golleriyle dikkat çeken Volkan Yaman, Lincoln’ün yokluğunda duran toplarda yine Cim Bom’un en büyük kozu olacak. Her idmanın ardından bir süre frikik çalıştığını ifade eden genç oyuncu, “Attığım gollerin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Frikik olsun, yeter! Topun başına geçer, vururum; gerisine karışmam” ifadesini kullandı.
Bursa taraftarından atak
Bursasporlular, Galatasaraylı taraftarların Atatürk Stadı’nda kendilerine ayrılan yüzde 5’lik bölümü aşmaması için kampanya başlattı. Özellikle açık kale arkasının Yeşil-Beyazlı renklerle doldurulmasını hedefleyen Bursalılar, bursasporum.com’da ‘Açık kale düşmesin’ başlığıyla futbolseverlere çağrıda bulundu. Bu davetin ardından Bursasporlular’ın biletlere ilgisinin arttığı belirtildi.
Bugünler de geçer
Sezona formsuz başlayan Ümit Karan, kısa zamanda toparlanacağını söyledi.
19.08.2007
Sezona formsuz başlayan Ümit Karan, kısa zamanda toparlanacağını söyledi. Adının Fenerbahçe ile anılmasının ardından sıkıntılı günler yaşadığını kaydeden golcü futbolcu, “Erken form tutmak çok da tercih ettiğim bir konu değil. Gollerimle anılmak istiyorum. En kısa sürede eski günlerime geri döneceğim. Taraftarımızın bu konuda hiçbir şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.
Kimseye kırgın değilim
Galatasaray'ın yeni sezon öncesi gözden çıkardığı futbolculardan Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulüpte hiç kimseye kırgınlığının olmadığını söyledi.
18.08.2007
AA muhabirine açıklama yapan Necati, futbolun içinde her şeyin bulunduğunu belirterek, "Yeri gelir istenmeyebilirsiniz, yeri gelir istenirsiniz. Hiç kimseye kırgın değilim, benim kimseyle sorunum olamaz. Ben futbolcuyum, futbolumu oynarım. Hem Galatasaray benim kulübüm, belki de bir gün geri döneceğim" dedi.
Avrupa’da futbol oynamayı düşündüğünü dile getiren Necati Ateş, "Türkiye’den hiçbir takımla görüşme halinde değilim. Sadece Trabzonspor aradı ve görüştüm ama ben Avrupa’ya gitmeyi istiyorum" ifadesini kullandı. Necati, Avrupa’dan birkaç kulüpten teklif aldığını kaydederken, 2-3 gün içinde her şeyin belli olabileceğini sözlerine ekledi.