Arama


diabloazul - avatarı
diabloazul
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2007       Mesaj #3
diabloazul - avatarı
Kayıtlı Üye
Şiddet kurumsallaştıkça kanserleşmesi kaçınılmaz. Ancak gerçi savunmasamda herhangi bir korku taşımadığında bireylerin egoistleşmesi ve kendi dünyasının sınırlarını diğer dünyaların sınırlarını ihlal ederek büyütmesinden kendini alamayacak kadar alçaldıklarıda göz ardı edilmemeli.taviz yada hak adını ne koyarsak koyalım insanların koruyucu zırhı oldukça mazlum yada ezilen korunmasız hale gelmekte. buna en iyi örnek bir yada birçok kişinin hayatını gasp etmiş yada ettirmiş kişilerin yargılama sürecinde ilk olarak AİHM ye baş vurmalarıdır.
İnsanların görünüş yada yaşam düzeyi farklılığı gibi güç dengelerinin farklılığı da diğerleri üzerinde iç güdüsel egemenlik için silah konumundadır.
Tüm dünyada erkekliğin simgeleştirilmesi, sevginin sonucu olan sevişmede dahi kadına şiddet olarak yansıyor.
tarih boyunca kadın mücevherle eş tutulmuş savaşlarda ganimet olmuştur.En güzeli engüçlünün oldukça kimi zaman kıskançlık kimi zaman koruma iç güdüsü yine baskı olarak dönecektir.Bu da toplumun en güzel yarısı kadınların yaşamını kısıtlarken en basit insanların fantazilerinde kirletilacek yada taciz edilecektir. tıpkı değerini bilmediği elması taşıyan balıkçı gibi...

KADINA UYGULANAN ŞİDDETE SEBEPLER NELERDİR?
Sözde itaatsizlik; Erkeğin baskın olduğu toplumumuzda erkeklerin son ve kesin karar hakkının olduğu düşüncesi, genellikle orta ve daha az kültür seviyesindeki erkeklerde agresiflik ve cezalandırma iç güdüsü ile uygar veseviyeli başlayan tartışmaların son perdesini şiddet uygulayarak kapanmasına yol açmaktadır. Oysaki kadın olayların daima mantıksal yoluna yaklaşmaya daha yatkındır. Gerçi gerginleşme sürecine giren tartışmayı yönlendirme yolunu seçmediği taktirde kadın erkeğe bir okadar da şiddeti tetikleyici olacaktır.
Her durumda da karşısındaki erkek zaten kadını araç olarak gördüğü için rahatlamayı şiddet ile karşılayacak, tüm ezilmişliğini kadın üzerinde uyguladığı ve biyolojik üstünlükle galip geldiği bir zafere dönüştürecektir.

SEX İLE İLGİL SEBEPLER

Namus ve töre kavramları başlıca bir tartışma konusu olabileeceğinden bu konu sınırlarına girmeden sex konusu şiddet sebebi olabiliyor.
Bu sebep erkeğin ekonomik ya da başka sebeplerle kadının kişisel bakımının yetersiz olduğu birlikteliklerde erkek kadına doyumsuz yaklaşımı ve giderek bir diğer kadınlarla kıyaslama sonucu tek taraflı orgazm yaşaanan ilişki giderek şiddet içerikli hatta tecavüz kapsayan sex yaşantısı olarak devam etmektedir.Maçoluk kavramının erkeğe madalya olarak takılması kadına şiddeti aksesuar haline getirmekte.

KISACASI TOPLUM OLARAK KADINI EZECEK ERKEKLER ÜRETÜP SONRA VAH VAH, TÜH YAZIK GİBİ KELİMELERLE KENDİMİZİ AFFEDEBİLİYORUZ!

k8qi17ikta6xq5