Arama


_aSiLPreNs_ - avatarı
_aSiLPreNs_
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #119
_aSiLPreNs_ - avatarı
Ziyaretçi
Higuain formayı giydi!

Beşiktaş'ın yeni transferi Federico Higuain, ''Beşiktaş gibi köklü bir kulüple anlaştığım için çok mutluyum'' dedi. Kulüp genel sekreteri Kenan Öner ve genel menajer Sinan Engin ile birlikte bulunduğu İspanya'da ilk kez Beşiktaş formasını giyen ve Beşiktaş Kulübünün resmi internet sitesi için poz veren Arjantinli futbolcu, siyah-beyazlı taraftarlara seslendi.
Higuain, Beşiktaş'ın 20 milyonu aşkın taraftarından haberdar olduğunu belirterek, ''Biliyorum ki, benim başarımı bekleyen çok büyük bir taraftar topluluğu var. Onları sevindirmek için sabırsızlanıyorum. Beşiktaş gibi köklü bir kulüple anlaştığım için çok mutluyum'' ifadesini kullandı.

15.30'da İstanbul'da

Federico Higuain'in bugün saat 15.30'da Öner ve Engin ile birlikte Başkan Yıldırım Demirören'in tahsis ettiği özel uçakla İstanbul'a geleceği bildirildi. Arjantinli oyuncunun, yarın sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra basın önünde sözleşme imzalaması bekleniyor.

Federico Higuaín kimdir?
7081 B Higuain002


25 Ekim 1984 doğumlu 23 yaşındaki Arjantinli futbolcu Federico Martín Higuaín 1.5 milyon dolar bonservis bedeliyle River Plate ekibinden Beşiktaş'a transfer oldu.

Babası Jorge Higuaín de Arjantinli eski defans oyuncularından, hatta Arjantin tarihinde en iyi dört defans oyuncusundan biri olduğu kabul edilmektedir. Öte yandan Real Madrid'de çok şey beklenen 19 yaşındaki Gonzalo Higuaín'in abisi. Kardeşine göre biraz daha fiziği zayıf bir isim. Kardeşi ünü çoktan elde etmiş ve 19 yaşında Real Madrid'in kıskaçından kurtulamayarak İspanyol ekibine 13 milyon avro gibi bir bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Federico Martín Higuaín mevkii forvet olsa da zaman zaman forvet arkasında ofansif pozisyonda görev yapabiliyor. Fiziği yapısıyla Türk futbolseverler onu izlediğinde zaten bu görüşe sahip olacak, golü fazlasıyla koklayan ama rakip defansı yoran forvetlerden değil...Federico River Plate kariyerine belki de bir anlamda bu sezon başlayacaktı. Kulüp Higuain'i iki sezondur Nueva Chicago'ya kiralamış ve bu sezon geri çağırmıştı. 2003 yılında başlayan River Plate kariyerinde 3 sezon içinde sadece 5 kez forma şansı bulabilen genç futbolcu geçtiğimiz sezon Nueva Chicago forması altında 35 maça çıkarken 13 gol kaydetmişti.
Bir dönem Federico Higuaín'in adı Real Sociead ile çok ciddi bir şekilde geçmiş ve forvet oyuncusu İspanya kapısından dönmüştü. Bir ara da İtalyan ekipleri Livorno ve Reggina da Higuain'in kapısını çalmıştı.
Pipa lakaplı futbolcu Arjantin'de çoğu zaman kardeşi ile kıyaslanmak zorunda olduğu için zorluk çekti. Nueva Chicago forması altında normalin üstünde bir performans sergilemedi fakat vasat bir performans da çizmedi.
Özel hayatı da kardeşine göre daha sakin olan Higuaín Arjantin'de sadece 300 bin dolar yıllık ücret kazanıyordu. Beşiktaş'ta bu rakamın ise 900 bin dolar olduğu açıklandı. Higuain'in futbolu için şunu söyleyebiliriz ki tekniğinden çok bir forvet oyuncusunun yapması gereken yani aklını kullanan bir futbolcu, Arjantin'de zekilik kokan golleri de mevcut...
Künye:
Tam adı:
Federico Fernando Higuaín
Lakabı: Pipa
Doğum tarihi: 1984-10-25
Doğum yeri: Villa Celina, Arjantin
Boy: 1.72
Mevkii: Forvet
Altyapı: River Plate
Kariyeri
Takım - Lig - Maç - Gol
River Plate Apertura 2003 2 0
River Plate Clausura 2004 1 0
River Plate Apertura 2004 0 0
River Plate Clausura 2005 2 0
Nueva Chicago Apertura 2005 (B Nacional) 18 6
Nueva Chicago Clausura 2006 (B Nacional) 18 7
Nueva Chicago Finales 2006 (B Nacional) 4 2
Nueva Chicago Apertura 2006 18 10
Toplam- 63 25