Arama


_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #11
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi

parlamaya son!


Cilt neden parlar?
Cilt yağ bezlerinin salgıladığı fazla sebum nedeniyle parlar. Sebum "hidro-lipidik" yapıda ve cildi kurumaktan koruyan, yani aslında cildi koruma katmanı oluşturduğu için yararı da olan bir maddedir.

Bazı bölgeler neden daha fazla parlar?
Bazı insanların ciltleri parlamaya daha meyillidir. Bunun nedeni, yağ bezlerinin daha yoğun olması veya daha yoğun çalışmasıdır.
Aynı şekilde yüzün belli bölgeleri parlamaya daha meyillidir. Yüzün T bölgesi olarak adlandırılan (alın, burun, çene) bölgesi, yağ bezlerinin en yoğun olduğu bölge olması nedeniyle yüzün en sorunlu kısmıdır.

Tetikleyen nedenler nedir?
Bazı doğum kontrol haplarının alınması veya bazı bünyelerde adet dönemlerinde yaşanan hormonal değişimler bu sorunu artırabilir. Parlama problemi ergenlikle başlar ve ancak menopoz sonrasında düzelir. Bu problemin genetik olduğu da saptanmıştır.

Parlayan cilt yağlı mıdır?
Yağlı cilt denen durum patolojik bir olaydır. Yani fazla çalışan yağ bezleri söz konusudur. Oysa günün kimi zamanında parlamaya meyilli olan bir cilt normal yapıda olup kimi zamanlar karma cilt özellikleri gösteriyor olabilir.

Parlayan cilt nemlenmiş midir?
Hayır, genellikle nemlendirmeye devam etmek gerekir. Parlayan bir cilt genellikle hassas bir cilttir. Özellikle karma ciltlerde, yüzün bazı kısımları daha kurudur. Bu nedenle belli bölgelerin yağlı olmayan ürünlerle nemlendirilmesi gereklidir.

Parlayan ciltlerin geç yaşlandığı doğru mudur?
Kurumanın getirdiği kötü sonuçlardan korunmuş olacağı için kuruluktan kaynaklanan kırışıklıklar parlayan ciltlerde çok daha azdır. Bunun dışında cildin yaşlanmasında güneş ve diğer dış etkenler belirleyici olacaktır. Ancak yağlı eğilimi olan ciltler genellikle daha mat olduklarından güneşin etkilerine daha dayanıklıdır
Son düzenleyen Safi; 11 Temmuz 2019 12:49