Arama

Dua Ufku - Tek Mesaj #24

NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
13 Şubat 2006       Mesaj #24
NihLe - avatarı
Ziyaretçi

Rabbim sana teslim olanlardan eyle. Neslimizden sana teslim olmuş bir ümmet lütfeyle. Biz iman ettik kur’ana uyduk peygambere uyduk. Günahlarımızı bağışla
Ey rabbimiz eger unutur yada yanılırsak bizi sorumlu tutma. Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Günahlar ve işimizdeki aşırılıkları bağışla.
Ya gaffar biz kendimize zulmettik eger bizi bağışlamaz veya merhamet etmezsen mutlaka hüsrana uğrarız. Biz iman ettik yalnız sana tevekkül ettik nurumuzu tamamla gönlümüze genişlik ver. İşimizi kolaylaştır.
Sana yöneldik Allah’ım yolunda ayaklarımızı sabit kıl. Şeytanın şerrinden, kabir azabından, cehennem azabından sana sığınırız. Allah’ım kafirden, islamın emir ve yasaklarına karşı gelmekten, kalp katılığından, kötü ahlaktan kötü insanlardan sana sığınırız. Rabbim merhamet buyur rahmetini esirgeme bizden. Allah’ım senden bol rızık ve her derde deva niyaz ettik. Allah’ım senden teslim olmuş bir kalp, hidayet, takva, iffet ve yeterlilik vermeni niyaz ediyoruz. Senden hayırlar işlemeyi, kötülükleri terk etmeyi, bizi bağışlamanı ve rahmet etmeni niyaz ediyoruz.
Ey yerlerin ve göklerin yaratıcısı, gizli ve açık herşeyi bilen, herşeyin sahibi olan Allah’ım ‘bana dua edin duanıza karşılık vereyim’ buyurdun, sen asla vaadinden dönmezsin. Bize müslüman olarak kalmayı ve müslüman olarak ölmeyi nasip eyle.
Allah’ım kalbimizi nifaktan, amellerimizi riyadan, dillerimizi yalandan, gözümüzü ihanetten temizle. Allah’ım ayıplarımızı ört. Korktuklarımızdan emin eyle.
Allah’ım bizi göz açıp kapayacak kadar bile olsa nefsimize bırakma. Bize lütfettiğin güzellikleri bizden çekip alma. Sana ve rasulüne itaat etmeyi ve kitabınla amel etmeyi bizlere nasip eyle.
Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım. Kalbimizi dininde sabit kıl. Allah’ım seni sevmeyi ve sana yakın kılacak herşeyi sevmeyi bize nasip et. Rabbim bize imanı sevdir, onu bize güzel göster. Küfürden fasıklıktan isyandan nefret ettir. Bizi doğru yolda olanlardan eyle.
Allah’ım sen bizim rabbimizsin, biz senin kulunuz gücümüz yettiğince söz ve ahdimize bağlı kalacağız. İşlediğimiz günahların şerrinden sana sığındık. İhsan ettiğin nimetleri ikrar ediyoruz, günahlarımızı da itiraf ediyoruz. Bizi affet.
Allah’ım bizi öyle bir bağışlaki iki cihanda da durumumuz düzelsin. Bize öyle bir rahmet etki iki cihanda da mutlu olalım. Öyle içten bir tövbe etki onu bir daha bozmayalım ve öyle bir istikamet verki Allah’ım ebediyyen bu doğrultudan sapmayalım.
Allah’ım sen bizim yardımcımız ve mevlamızsın günahlarımızı bağışla bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle. Bizi dünya perişanlıgından ve ahiret azabından koru. Allah’ım kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma. Bizi barış yollarına ilet. Karanlıktan aydınlığa kavuştur.
Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım izi ve bizden önce iman etmiş kardeşlerimizi, dedelerimizi ve bütün ölmüşlerimizi bağışla ve bize merhamet et.
Okunan yasin-i şerifleri ve hatim-i şerifleri kabul et.okunanların hürmetine ........... kabrini aydınlat.
Sen tövbeleri kabul eden merhamet edensin...
AMİN ve sallalahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain Velhamdulillahi Rabbil alemin .