Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
17:40, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 17:42
Arama
MaviKaranlık Forum
Süsleme ve Dekorasyon Sanatçısı
-
Tek Mesaj #1
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
30 Ağustos 2007
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Süsleme ve Dekoratif Sanatlar
Programın Amacı
Süsleme ve dekoratif sanatlar programında her türlü yüzey ve mekânın geleneksel süsleme ve el sanatlarımızın etkisinde çağdaş bir yaklaşımla düzenlenmesi konusunda gerekli uygulamalar yapabilecek beceride sanat elemanı yetiştirmek amacıyla eğitim ve araştırma yapılmaktadır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bu programda eğitim süresi 4 yıldır. Öğretimin ilk yılında temel sanat eğitimi dersi bölümün özelliği doğrultusunda ağırlıklı olarak verilir. Daha sonraki yıllarda, yine bölümün özelliğine göre, sanat formasyonu ve sanat kültürü formasyonunu veren dersler okutulur, uygulamalar yapılır. Süre olarak uygulamalı dersler kuramsal derslere oranla daha fazladır.
Gereken Nitelikler
Bu programa girmek isteyenler kendilerini, iş ve sanat eğitimi, iş ve teknik eğitim, resim ve sanat tarihi alanlarında iyi yetiştirmelidirler. Ayrıca iyi bir gözlemci ve araştırmacı olmak başarıyı artırıcı etmendir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Bu program mezunları "Süsleme ve Dekorasyon Sanatçısı" unvanı ile çalışırlar. Bu unvana sahip olanlar bir yapının iç ve dış dekorasyonu gibi her türlü yüzey ve mekân düzenlemesi ile ilgili alanlarda çalışmalarını sürdürebilirler.
Çalışma Alanları
Kamu kesiminde çalışanlar genellikle Kültür ve Turizm Bakanlığında ve belediyelerde görev alırlar. Burada ödemeler yürürlükteki kanun ve sözleşme hükümlerine göredir. Ayrıca bu meslek serbest çalışmaya çok elverişlidir. Bugün özellikle büyük kentlerimizde bu işi sürdürenler iyi kazanç sağlamaktadırlar. Diplomalı meslek sahiplerine de büyük gereksinme vardır.
MESLEKTE İLERLEME
Meslek liselerinin “Dekoratif Sanatlar” bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, Duvar süsleme sanatları, Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.
Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinin “Dekoratif Sanatlar” bölümünden mezun olanlar, ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girip başarılı olmaları ve Çiçek, Örgü Dokuma Öğretmenliği, Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği, Nakış Öğretmenliği ile Tekstil Dokuma ve Örgü Öğretmenliği lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilmektedir.
BENZER MESLEKLER:
Restorasyon teknisyeni, Seramik teknisyeni, İç mekan düzenleme teknisyeni, Baskı-boya-desen teknisyeni, El sanatları teknisyeni.
BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
2. sınıftan sonra öğrenciler, 2 gün okulda, 3 gün işletmelerde beceri eğitimi yaparlar. Bu eğitim sırasında öğrenciler asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere ücret alırlar.
Okulu bitirenler özel sektörde asgari ücretle işe başlamaktadırlar. İleriki yıllarda uzmanlaşma ve işindeki başarısı oranında ücreti artmaktadır.
Kamu kuruluşlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre çalışanlar teknik hizmetler sınıfında çalışanların tazminatlarından yararlanabilmektedirler.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
-
İlgili Eğitim Kurumları,
- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi,
-
Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 17:42
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...