Arama


_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2007       Mesaj #398
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Kırışıklık için balıkYaşlanmanın altında yatan nedenleri araştıran uzmanlar; hücre yenilenmesini sağlayan proteinin kırışıklıklar üzerindeki etkisini keşfetti.

Hücrelerimizin yapıtaşlarının amino asitlerden oluştuğunu belirten araştırmacıların ulaştığı ilginç sonuçlar şöyle: Protein sindirilirken, amino asitlerce parçalanarak hücrelerin kendilerini yenilemelerinde kullanılır. Yeterince protein alınmazsa vücudun yaşlanma süreci hızlanır. Cilt için en yararlı protein balıkta bulunur.

Genç kalmanızı sağlayabilecek besinler arasında ilk sırayı balık alır. Her türden balık; doymuşluk oranı düşük yağla, yüksek kalitede ve kolayca sindirilen proteinlerin kaynağıdır. Deniz ürünleri besin açısından yoğundur. Dolayısıyla yüksek miktarda protein ve önemli oranlarda vitamin ile mineral içerir. Doymuş yağ ve kalori oranları da yüksek değildir.

Kızarmış balık tehlikeli!
Bilim adamları kızartılmış balığın yaşlılarda inme riskini yüzde 10-13 artırdığı uyarısında bulundu. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma, ton balığı ile haşlanan veya fırında pişirilen balıkların 65 yaş üzerindeki insanlarda inme riskini azalttığını gösterdi. 65 - 74 yaşındaki 4 bin 775 denek üzerinde 12 yılda yapılan araştırmaya göre, ayda 1-3 kez ızgara veya haşlanmış balık tüketenlerde inme riski yüzde 14 daha az görülüyor.