Arama

Tarihte Bugün - Tek Mesaj #491

Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
31 Ağustos 2007       Mesaj #491
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Tarihte bugün neler oldu?

Tarihte bugün meydana gelen önemli olayların kronolojik sıralaması şöyle:
- 31 Ağustos 1932 Kunduz-Kalın demiryolu hattı işletmeye açıldı.
- 31 Ağustos 1936 BBC ilk TV haberini verdi. Amerikan seferini tamamlayan 'Queen Mary' gemisini, Southampton Limanı'na girerken görüntülendi ve 4 saat sonra bu görüntüler Alexandra Palace'dan yayına girdi.
- 31 Ağustos 1946 Türkiye ile Fransa arasında Ticaret ve Ödeme Antlaşması imzalandı.
- 31 Ağustos 1984 THY, iç hat bilet ücretlerine zam yaptı. Yüzde 20 oranındaki zamla İstanbul-Ankara bilet ücreti 12 bin 500 liradan 15 bin liraya, İstanbul-Adana 16 bin 500 liradan 20 bin liraya yükseldi.
- 31 Ağustos 1995 Trakya Cam San. A.Ş. Mersin'de faaliyete geçti. Şişe Cam fabrikalarının bir kolu olarak faaliyet gösteren tesiste cam ve cam ürünleri üretileceği açıklandı.
- 31 Ağustos 1996 Saddam Hüseyin'in Irak'taki duruma yeniden hakim olmasından sonra, CIA 1991'den bu yana onu devirmek ya da öldürmek için çalışan Kürt muhaliflere verdiği desteği çekti.
- 31 Ağustos 1997 Ermenistan sinemasının yönetmen ve senaryo yazan Frunze Dovlatyan öldü.
- 31 Ağustos 1997 Galler Prensesi Diana ile erkek arkadaşı Dodi el Fayed içinde bulundukları aracın Paris'te kaza yapması sonucunda öldü.
- 31 Ağustos 1999 Kremlin Sarayı yakınında bir yeraltı alışveriş merkezinde meydana gelen patlamada 20 kişi yaralandı. Yetkililer, bunun "terörist bir saldırı" olduğunu belirtti.
- 31 Ağustos 2002 ANAP'tan ayrılan Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, AK Parti'ye katıldı.