Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #1216

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
2 Eylül 2007       Mesaj #1216
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Şimdi Sonra

Yagmurlu bir gecenin sabahi...Hava bulutlu,etraf sakin.Caddeler yikanmis bir atlet gibi temiz,bir çiçek kadar güzel.Içine çektikçe büyüleyen bir atmosfer.Günes bulutlarin ardina saklanmis kis kis gülüyor sanki.Sakiz gibi beyaz bulutlar gözyaslarini kesmis,ay ve yildiz gecede tükenmis.

Kedim himbil benle beraber asina yollari arsinliyor ve arada bir girliyor.Yapraklar birbirine günaydin dercesine hisirdiyor.Serçeler sabah banyosunu yapmis,taranip kurulaniyorlar Bebek Sahili'nde.Birkaç sütü bozuk marti avlaniyor berrak denizde.

Yavas yavas oltalarin misineleri dalip çikiyor su dünyasinda.Bir adam kutu teneke topluyor tozlu yollarda.Yasli amca buldugu yarim izmariti tüttürürken bir genç kuytu kösede duvara pisliyor.

Ya nasip,ya kismet diyen simitçi,kahveci basliyorlar islerine.Bir iki pogaçayi sicak çay ile indirdikten sonra mideme,parçali bulutlu günde yasami yasamaya devam ediyorum.

Gemiler kalkarken sahilden,yüreklerinde aci hissedenlerle acilarini paylasiyorum. Bir tren gönderirken Ankara'ya ardinda hüznü ve umutlari birakiyorum.

Kedim himbil ve ben...Yasami farkederken.simdi ölümü hissediyoruz içimizde. Sonra...Sonrasi demek yerine sonrasi simdi olsun diyoruz ikimizde.Her bir sonrasinda simdiyi ariyoruz bu sahil ve ölüm sehrinde.

Serkan Çakmak