Arama

ADSL Teknik Destek - Tek Mesaj #32

hellboy726 - avatarı
hellboy726
Ziyaretçi
4 Eylül 2007       Mesaj #32
hellboy726 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
MaJeste adlı kullanıcıdan alıntı

Umarım sorunumu doğru yere yazıyorum.. Msn Sad

Arkadaşlar, modemimden garip sesler gelmeye başladı. İşlem yapılırken bilgisayardan gelen o ses, biraz düşük olarak sürekli modemden geliyor. Muhtemelen buna bağlı olarakta, modemi açtığımda hattın olmadıgı gösteriyor. Oysaki hat var. Bi kaç kere modemi yeniden başlatıyorum, Messenger'daki bağlantı sorun giderici ile düzeltmeye çalışıyorum, oluyor.. Ama çok zamanımı alıyor.

Messenger'dan denediğimde 80072ee7 hatasını veriyor. Bu hatayı araştırdım. Buldugum şey, DNS'i otomatik olarak alması için ayarlamamdı. Ama zaten otomatik olarak ayarlı, hiç değiştirmedim.

Acaba sorun nerede? Başınıza gelmişse bilirsiniz diye düşündüm..

Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar..

Saygılarımla, Majeste..

Sesler gelmesi donanımsal bir hata olduğunu göstermekte,

Ancak dns sorunları için önerebileceğim çözüm ; modemin arkasında /yanında /bir kenarında bulunan küçük "reset" düymesine, deliğe kalem v.s. sokarak birkaçsaniye bekletin ve modemi resetleyin.

Modemdeki ışıklar bir süre yanacak ve sönüp/tekrar yanacak.

Daha sonra modeminize göre (örn: 192.168.1.1) 'e girin ve ayarları yeniden verin.
Modeme nasıl ttnet kullanıcı adı ve şifremi veririm? konusunda herhangi bir bilginiz yokise işlemi gerçekleştirmeden marka/model 'e göre arama yapın yada buraya yazın.