Arama

Sanat Etkinlikleri - Tek Mesaj #17

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
4 Eylül 2007       Mesaj #17
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Ankamall'da Atlas Mevlana Yolu Sergisi...

mevlanart0

Fotoğraflar: Özcan Yüksek

Ankamall sponsorluğunda gerçekleştirdiği ve Mevlana'nın doğduğu Belh şehrinden Konya'ya yaptığı göçü konu alan yolculuk büyük bir fotoğraf sergisi ve enstalasyona dönüştü. Dünyada ilk kez Atlas ekibi tarafından gerçekleştirilen bu göç ekspedisyonunun sergisi, Ankamall alışveriş merkezinde 15 Eylül'de açılacak. Sergi bir ay boyunca herkese açık olacak.

Doğu'da yetişen en büyük sufi, şair ve düşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 800. doğum yılı nedeniyle Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2007 yılını tüm dünyada Mevlana Yılı olarak ilan etti.

Türkiye'nin en önemli coğrafya ve keşif dergisi ATLAS, Türkiye'nin Alışveriş Merkezi ANKAmall'un sponsorluğunda aylar süren bir çalışmayla Mevlana'nın yedi ülkeyi aşarak geldiği Anadolu'ya yolculuğunu muhteşem karelerle fotoğrafladı. Atlas Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek ve Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Keçe, Mevlana'nın küçük bir çocukken babası Ulemalar Sultanı Bahaeddin ile birlikte geçmiş olabileceği yerleri araştırdı, konakladığı durakları buldu, fotoğrafladı ve kaleme aldı. Sergi, bu büyük göçü ve Mevlana'nın dünyasını konu alıyor.


Bir alışveriş merkezi olmanın çok ötesinde bir yaşam kültürü merkezi olan ANKAmall dünyanın hoşgörüye en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde misafirlerini içe doğru bir yolculuk yapmak için, alışveriş merkezinin ortak alanlarında Mevlana'nın izinde Belh'ten Konya'ya bir yürüyüşe davet ediyor.

Bu etkinlik boyunca Mevlana Yolu'nun fotoğraflarının. Mevlana'nın hayatından çeşitli kesimlerin canlandırıldığı özel dekorasyon alanlarının yanı sıra Mevlana'yı daha yakından tanımak için Atlas ekibinin ve uzmanların katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler için gerçekleştirilen alışveriş merkezi dekorasyonları ile her zaman bir adım önde olan ve büyük beğeni toplayan ANKAmall'un Ramazan ayı boyunca düzenlenecek bu etkinlikte de oldukça iddialı bir tasarımla ziyaretçilerinin karşısına çıkacak. Heykeltraş Server Demirtaş'ın Mevlana felsefesindeki sevgi ve hoşgörüyü temel alarak hazırladığı sakin ve yalın semazen heykelleri, dünyasal bir ritimden yola çıkıp ruhsal bir devinimi anlatacak şekilde sergilenerek ANKAmall'u adete bir sanat galerisine dönüştürecek.

Yönetimi ve kiralamasını ECE Türkiye A.Ş.'nin gerçikleştirdiği Türkiye'nin Alışveriş Merkezi ANKAmall'un sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yine bir ilke imza atarak düzenlediği bu etkinliğe Mevlana'nın insan sevgisini kendine klavuz alarak tüm halkı 'Sevgide güneş gibi' olmaya davet ediyor.

KAYNAK >>> Tıklayın