Arama

Sanat Etkinlikleri - Tek Mesaj #19

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
6 Eylül 2007       Mesaj #19
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
yuzucu2

Yüzücüler
14 Eylül – 14 Ekim 2007 tarihleri arasında PG Art Galley’de açılacak olan “Yüzücüler” sergisi ile eserleri ilk kez Türkiye’deki izleyicilerle buluşacak olan Jeff Koons’un Asistanı Ayşe Wilson, sanatın tasalı ya da bunaltıcı konulardan uzak durması gerektiği, tıpkı bir sakinleştirici gibi huzur ve mutluluk vermesi gerektiği fikrini savunan Matisse’in sözlerinde kendi sanatsal ifadesini buluyor ve yaşamın her anında var olan kötü ve mutsuzluk verici olayların dışına çıkıp, yapıtlarıyla insanlara umut dolu duygular yaşatmayı amaçlıyor.


yuzucu3

Ekspresyonist ve empresyonist açıdan kadın formlarıyla, duruş ve hareketleriyle, fiziksel ve psikolojik durumları arasındaki etkileşimlerle ilgilenmekte olan sanatçının temel esin kaynağını Rönesans’taki dinsel temalı resimlerin duygusal ve dingin biçimleri oluşturuyor. Yüzücü imgesini yaşamın bir benzetmesi olarak algılayan Ayşe Wilson, yaşamdaki ikilemlerin yüzücü imgesiyle örtüştüğü fikrinde. Aktif ve sportif kimliğinin içinde yumuşak, rahatlatıcı ve hatta şehvetli öğeler barındıran yüzücü imgesi, “ya yüzersin, ya batarsın” sözünde hayat buluyor. Yüzmek aslında, yaşamdaki zorluklara karşı mücadele etmek anlamıyla bütünleşiyor. Hayatın sularında gezinmek demek oluyor kimi zaman; kimileri çabuk öğreniyor yüzmeyi, kimileri birazcık batıyor ama belki sonra tekrar toparlıyor, kimileri sularda çırpınıp duruyor, kimileri ise ne yazık ki boğuluyor. Sanatçı “Melek Yüzücüler” serisi için şunları söylüyor: “Yaşamın getirdiği tüm zorluklara ve yoksunluklara karşın olumlu tarafını yitirmediğin, su yüzünde kalmak için ciddi gayret gösterdiğin sürece, meleklerin –her kim ve neyseler- seni sahipsiz bırakmayacaklarını anlatır Melek Yüzücüler”

yuzucu1

Ayşe Wilson
New York’ta yaşamakta olan sanatçı, Boston’da yetişip, Wellesley College’den mezun oldu. Klasik akademik eğitimi ve geleneksel resim tekniklerini benimseyen Ayşe Wilson, sanatsal çalışmalarını İtalya ve Kanada’da sürdürdü. 2004 yılında New York Güzel Sanatlar Akademisi’nde mastırını tamamladıktan sonra, geçtiğimiz iki yıl boyunca çağdaş sanatın ustalarından Jeff Koons’un asistanlığını yaptı. Jeff Koons’un Londra, Gagosian Gallery’de Haziran 2007’de sergilenmiş olan “Celebration” serisinden “Play-Doh” adlı dev eseri ve “Incredible Hulk-Elvis” serisinin de aralarında bulunduğu eserleri, sanatçının Koons’un asistanlığını yaptığı dönemde tamamlandı. Ayşe Wilson’un sanat yaşamında önemli bir yere oturan bu asistanlık döneminde sanatçı, almış olduğu katı akademik eğitimin ve Koons’un eserlerinde görülen hiper realizmin dışına çıkarak kendi özgün tarzını buldu. Yine bu dönemde Peter Brant ve Stephanie Seymour’un çağdaş resim koleksiyonuna eserleri alındı.