Dostumadostum Sandığıma
Bu kadar zaman sonra bile onu düşünmek içimi acıtsada inadına yeminliyim gözlerimi onun adıyla kapamaya..
Artık o benim dostum olmasada artık gittiği yollar ona varamayacağım kadar uzak olsada bilinsin ki o her daim nefesim..
...
Çok uzun bir zaman olmadı onu kaybedeli henüz bir sene..ama onsuz geçen o her günü dakikalara,saniyelere bölüp acıma bile bile tuz bastım.O ki ben her ağladığımda gözyaşımı elleriyle silerdi ağlama dediğinde içimi mutluluk kaplar hiç gitmez sanırdım.Sıcacık bir gülüşü vardı sanki kimse onun gibi gülemezdi.Oysa yalancı bir gülüşe taptığımı çok sonra anladım.Gitmesini kabullenemedim aylarca hayattan koptum soran herkese siz ne anlarsınız dedim.Yaram o kadar büyüktüki yazdığım her şiirin başlığı her cümlenin öznesi oldu.Nokta koyamadığım tek sevdiğim oldu.Tanıştığımız o yaz günlerini her andığımda binlerce hançeri sapladım içime kimse duymasın diye sessiz çığlıklar attım binlerce gece.İçtiğimiz sıcak bir çayın tadı,söylediğimiz o son şarkının nakaratı sevdiğimiz adamların adı hala aklımda..Birgün geldiğinde tam anlamıyla hatırlamak için yüzündeki her çizgiyi odamın duvarlarına çizdim o çok özlediğim çehreyi.Hüzünlerimi bozdum bazen umutlarım oldu geri gelicek sandım.. aylar oldu sene oldu yelkovan akrebi kovalamaktan yoruldu giden o dostum geri gelmedi..Oysa hayaller vardı çoçuk yüreğimizde oynadığımız her oyunda mutluluk vardı sırf o ebe diye saklanmazdım..yakalanmam bundandı..Bende bilirdim oyunları ama kimseyi ağlatmadı oyunlarım.Kimseyi bukadar derinden vurmadı vedalarım..
Şimdi saatlleri gelmene kurdum bekliyorum..Kulağımda çınlıyor sesin,sen ki ellerimden el çektin..Sanma ardında kalan yaşar,sanma ardında kalan bıraktığın yerden kalkar..
Sana söyleyemediğim çok şey var aslında..bizi ayıran o iftiralardan sonra susup yüz kapadım tüm yaşanmışlığa..Ama bilki; ilk kez bu kadar yerle birim ve ancak seninle ayağa kalkabilirim!!!
HERKES BİR ŞANSI HAKEDERDİ BANA BU ŞANSI VERMEYEN DOSTUMA...(HALA DOSTUMA!)