Arama

Fernando Alonso - Tek Mesaj #2

ManantiaL - avatarı
ManantiaL
Ziyaretçi
9 Eylül 2007       Mesaj #2
ManantiaL - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul'da hiç kazanamadım

Formula 1'de son 2 sezonun dünya şampiyonu MCLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, İstanbul'da daha önce yarış kazanamadığını, bu kez birinci olmak istediğini söyledi.

Tuzla Karting Pisti'nde yapılan Vodafone Go-Kart Cup 2007 finali sonrası dereceye girenlere ödüllerini veren ve pistte Go-Kart aracıyla 5 tur atan Alonso, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Alonso, ''Buraya her geldiğimde çok güzel anlar geçiriyorum'' dedi.

Macaristan Grand Prix'si sonrası 2 haftalık ara bulunduğunu hatırlatan İspanyol pilot, İstanbul'daki yarışa iyi hazırlandıklarını ve hafta sonunda kendilerini güzel bir yarışın beklediğini ifade etti.

Alonso, İstanbul Park'da daha önce yapılan 2 yarışta da 2. olduğunu vurgulayarak, ''İstanbul'da hiç kazanamadım. bu kez birinci olmak istiyorum'' derken en büyük rakiplerinin Ferrari olacağını söyledi.

Ferrari'nin İstanbul Park Pisti'nde güçlü olduğunu anlatan Alonso, ''Onları burada geçmek zor olacak. Uzun virajlar onlar için avantaj. Ancak biz de burada elimizden geleni yapacağız'' dedi.

İspanyol pilot, bu pistte daha önce Raikkonen ve Massa'nın kazandığının ve 2 pilotun da şimdi Ferrari adına yarıştıklarının hatırlatılması üzerine, ''Yarışın ben, takım arkadaşım Hamilton, Massa ve Raikkonen arasında geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

100. YARIŞINA ÇIKACAK
İstanbul Park'ta kariyerindeki 100. yarışına çıkacak olan Alonso, bunun kendisi için bir baskı yaratıp yaratmadığı sorusuna, ''Kazanırsam çok önemli olacak. Kaybedersem de hemen unutmaya çalışacağım'' yanıtını verdi.

''SCHUMACHER'İN REKORLARINI KIRMAK ZOR''
Fernando Alonso, Formula 1'i bırakan efsane pilot Michael Schumacher'in rekorlarını kırıp kıramayacağı sorusu karşısında da, ''7 şampiyonluk çok zor. Michael bunu yaptı. Benim 5 kez daha kazanmam lazım. Bunun için de elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

PİST REKORUNU KIRDI
Alonso, Tuzla Karting Pisti'nde attığı 5 tur sırasında 59.894 olan pist rekorunu, 55.829'luk derecesiyle kırdı. Go-kart'ı çok sevdiğini anlatan Alonso, Vodafone Go-Kart Cup 2007'de birinci olan Torun Olgun, 2. Gökhan Özgüven ve 3. İlyas Güvelioğlu'na kupalarını verdi.




Alonso,namı değer >>el nano<< benim motor sporlarında en beğendiğim pilot.ben şimdkki takımında değilde renultta yarışması taraftarıydım.kendisininde dediği gibi bu seneki formulada ona bir şans lazımdı ve bu şansı ona takım arkadaşı Hamilton sağladı.yarışta yaşadığı talihsizlik üzerine 5. sıraya gerileyin hamilton.alonsonun 3. sıraya yerleşmesinde etkili oldu.ve alonso nun şansı yaver gittiMsn Happy
Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 01:20