Arama

Çanakkale Hikayeleri - Tek Mesaj #17

troian - avatarı
troian
Ziyaretçi
18 Şubat 2006       Mesaj #17
troian - avatarı
Ziyaretçi
Görebildiğim kadarıyla bu konuda yeralan mesajların çoğu metin, belge ve fotoğraf başka forumlar ve sitelerden alıntılardan oluşuyor. Hemen hemen çoğu da benim yöneticilik yaptığım ve bizzat hazırlayıp eklediğim konular. urallarınıza aykırı olup olmadığını bilmediğimden forum adresini vermiyorum ama kullanıcı adım "electrica" ve az önce admin ile msn'de yaptığım görüşmede adresimizi verdim.

Ben bu mesajları hazırlarken tüm hak sahiplerinden birebir izin alarak yayınlıyorum. Bunları alıntı olduğuna dair bir not bile düşmeden burada kopyala/yapıştır ile eklemeniz, beni bırakın asıl hak sahiplerine dolayısıyla da Çanakkale şehit ve gazilerine karşı büyük bir saygısızlıktır.

Kısacası Çanakkale askerlerini övmek ve anmak isterken, onlara büyük ayıp ediyorsunuz.

Bakın mesela,
Çanakkale Muharebelerinde Bnb. Halis Ataksor isimli konuyu Halis bey'in torunu ve ataksor.org sitesinin sahibi Serdar bey bizzat bizim için hazırlamıştır ve özel izinleriyle kendi arşivlerinden fotoğrafları kullanmamıza izin vermiştir. Kendi hazırladığı metni burada görüp bana haber veren de kendisidir. Az önce tekrar görüştük, bana " ... isimli forum yöneticisi electrica'nın izni ile alıntı yapılmıştır" notu düşmeniz karşılığında yayınlayabileceğinizi söyledi.

Yine Safiye Hüseyin Elbi konusu gallipoli1915.org sitesi sahibi Sn. Yetkin İşcen'in kaynak belirtilmesi karşılığı izniyle forumumuza eklenmiştir ve bizim sorumluluğumuzdadır. Bu konuda da alıntı yaptığınız forumu ve orijinal adresi belirtmemişsiniz.

Nusret Mayın Gemisi konusu da benim çalışmamdır.
Çanakkale'den Siper Mektupları konusu Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. araştırma görevlisi Murat bey'in izniyle bizde yayınlanmıştır.

Size bunun gibi pekçok örnek verebilirim.
Yaptığınızın çok ciddi bir hata ve saygısızlık olduğunu bilmenizi istiyorum. Eğer tüm mesajları gözden geçirerek kaynak belirtmez iseniz ve bu konuda bir girişimde bulunmaz iseniz maalesef durumu diğer hak sahiplerine bildirmek zorunda kalacağım.

Saygılarımla.
Son düzenleyen Safi; 17 Kasım 2016 04:02