Dün dündür bugün bugündür
Dün: 2001'de bedelsiz olarak İnter'e giden Emre, taraftarın büyük tepkisini çekti. Bugün: 110 bini aşkın taraftar; yönetime, 'Emre takıma dönsün' mesajı yolladı.
11.9.2007 ‘Sağlık için spor yapmıyorum’
Emre Belözoğlu ile Okan Buruk; UEFA zaferinin ardından, 2000-2001 sezonunda kaçan şampiyonluğun baş sorumluları olarak gösteriliyorlardı. Sözleşmelerinin bitimine 6 ay kala İtalyan devi Inter’le anlaşmış, sezonun ikinci yarısında yokları oynamışlardı. Bu nedenle Galatasaraylı taraftarların protestosuna maruz kalan iki futbolcudan Emre, bir basın toplantısı düzenleyerek, “Sağlık için spor yapmıyorum!” demiş ve tepkileri iyice alevlendirmişti.
İngiltere’den mesaj gönderdi
Okan 3 sezon Inter’de top koşturduktan sonra Beşiktaş’a transfer olmuş, geçtiğimiz sezon başında da, taraftarın karşı çıkmasına rağmen Adnan Polat tarafından Galatasaray’a tekrar kazandırılmıştı. Emre ise 4 sezonluk Inter macerasının ardından Newcastle’a gidip, kariyerini İngiltere’de sürdürmeyi tercih etmişti. Ada’da sıkıntılı günler geçiren yıldız futbolcu, önceki gün Sunday Sun’a yaptığı açıklamada, “Galatasaray’a dönmek istiyorum” mesajı göndermişti.
Yönetim açısından sıkıntı yok
Galatasaray Yönetimi, Emre’nin dönüşüne sıcak bakıyor. Ancak taraftarın tepkisi merak ediliyordu. Galatasaray.com’un anketinde yer alan, “Eski futbolcumuz Emre Belözoğlu’nun takıma dönmesini ister misiniz?” sorusunu yanıtlayan 110 bini aşkın taraftarın yüzde 89.8’i, ‘Evet’ şıkkını işaretlerken, karşı çıkanların oranı yüzde 10.2’de kaldı. Bu sonuç, Sarı-Kırmızılılar’ın büyük çoğunluğunun, 27 yaşındaki oyuncunun dönüşüne onay verdiğini gösteriyor.
Raşit ALTUN FANATİK