Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
12 Eylül 2007       Mesaj #108
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bilimsel yaklaşımlar yapılan araştırmalar vs.vs.vs Sonuçta biri yada her ikiside aldatıyor. Sebep için türlü kılıflar kullanılıyor :

Ya bulunduğu ortamdaki baskın erkek modeli çizen hem cinslerinin baskısı yada ön ayak olması

Yada konum itibarıyla karşı cins tarafından bu eyleme zorlanması

Herk iki durumda taraflardan biri mutlak yukardaki 2 konumdan birine uyuyordur. Ortam yaratılması nefisi kullanma tüm faktörler bir yana her ne şekilde olursa olsun haklı mazaret her zaman bulunur.

Uzmanlar araştırmalarını yada deneklerini toplumun hangi tabakalarında yada ırklarında yaptıkları ve cıkan sonucların her ırka uymayacağıda aşikardır.

İşin özü şudur: Erkek neden aldatır? Erkek evinde rahat rahat edemediği sürece her zaman aldatmaya aday biridir.
Aşk sevgi kelimeleri evlilik önceki anlarını evlilik yada sık beraberliklerden sonra eski anlamanı yitirir. Monoton hayatların yada yaşamların sosyal yaşam tarzlarının her zaman ki birinci derecede ki önem arz eden konuların geri planlara itilmesine, önceliklerin farklılaşmasına neden olur.

Evli erkek eğer evinde (yatağında) mutlu oluyorsa onun aldatması (devamlılık arzeden bir olay) imkansızdır. Her erkek evcimenlik hayal eder. Ancak hayallerle yaşam sürtüştüğü noktada nefsine engel olamamasına uzmanlar doğası gereği diyorlar. Kısmen katılıyorum ama şu bir gerçektir ki bu konumdaki erkek aynı hoş görüyü hiçbir zaman karşı cinsine tanımaz.

Peki bunu tanımayan erkek modeli neden bu istemediği onaylamadığı karşı cinsi için yapmasına izin vermediği şeyi neden kendisi yaparın açıkcana cevabı yukarda söylediğim ana noktadır. Erkek yatakta mutlu olduğu sürece bu mutluluk sadece yatak odasında kalmaz yayılır çiftlerin mutlulukları ve sadakatleri uzun ve sonsuz olur.

İstisna durumlar göz ardı edilir, yetişme ve toplumsal yerleri alışkanlıklar ki çocukluktan ergenliğe kadar. Bunlar istisnayi durumlardır.

Bir diğer bakış açısı erkeğin aldatmasında kadının rolü:

Kadın teması toplumumuzda SEX sembolü olarak heranımızda sunulmuştur ve sunulmayada devam etmektedir. Erkek mantığı kadını bir araç olarak görerek büyütülmüştür. Kadın ise anne olarak büyütülür. Bugün bakın kız çocuklarına alınan oyuncaklar ya bebektir yada plastik çay setleri ağırlıktadır. Yani dişi ye sen anne olucaksın empoze edilir. Anne adayı olarak büyütülen kadına tıpkı erkekte yapılan hata yapılır. Sadece anne olmak. Kadının görevi anne olmak dışında çok daha önemli bir görevi vardır; yuvayı kurmak ve sağlam tutmak.

Kadının başlıca görevi önce kocasıdır. Daha sonra çocukları ve sosyal yaşamdaki ailesidir. Bu bağlamda kadın abiyane tabirle "kocasının o...pusu" (büyüklerimizin tabiridir) olmalıdır. Birinci önceliği erkeği mutlu etmek, bununla birlikte aynı hazı yaşamaktır. Bunu başardığı sürece kadın emin olmalıdır ki bir aldatmayla karşı karşıya kalma oranı % desi sıfıra yakındır.

Şimdi siz okur bayanlar diyeceksiniz bu yazı erkek hegomanyasını korur bir makale. Size aynen vereceğim cevap şu yazı içeriğindeki erkek ve kadın cümlelerinin yerlerini değiştirip tekrar okuyun.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 14:39