Alıntı
dinç76 adlı kullanıcıdan alıntı bilgisayarım yavaşladı nasıl eskisi kadar hızlı hale getiririm
Windows XP niz kurulduğu andaki ayarları optimal değildir. Bunun için kayıt defterinden elle yapılabilir ayarlar vardır. Ancak bu ayaları kendimiz yapacağımıza programların yapmasını sağlayarak daha iyi verim alabiliriz. Bununla önerebileceğim programları söyleyeyim;
Advanced WindowsCare Personal (Bu forum bünyesinde arama yaparsanız tam olarak açıklamaları alabilirsiniz. Fakat size optimizasyon konusunda şunları söyleyebilirim. Program kurulduktan sonra kullanım alanınıza göre bir seçim yapmalısınız. Ev kullanıcısı; En yüksek performans, günlük kullanım, eğlence: bu seçiminize bağlı olarak program da optimizasyonu ona göre yapacaktır. Eğer ağ bağlantısı bölümünde bir seçim yaparsanız. İnternet ağınızda da normalden fazla verim alacağınız kesindir.) [Vista ya da destek verir]
TuneUp Utilities 2007 ( Program açıldığında sol tarafta bulunan Optimize Improve bölümüne tıkladıktan sonra sağ bölümden de en altta bulunan TuneUp System Optimizer i tıklayın ve karşınıza çıkan pencereden Optimize your computer configuration u seçin. Burada da oluşan iki bölümden üstteki alandan maximum u seçerseniz en üst düzeyde bir çalışma sağlamak istersiniz. Onun hemen altında yer alan mix of good performance and visual styles ı seçerseniz windows unuzdaki bazı animasyonlu menü açılış ve kapanışlarını kapatmayacaktır. Tabiki bundanda kasıt tam bir performans sağlanmayacaktır. Onun hemen altında yer alan bölümde internet kullanıyorsanız Computer with Network .... kullanmıyorsanız Computer without Network... ü seçin ve next e basarak programın yapacağı değişiklerin sayısını görebilirsiniz. tekrar next dediğinizde değişimleri yapacaktır ve sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecektir sizden. Ayrıca güvenlik bölümünde yapacağınız bazı ayarlar bulunuyor. Bu bölümde System Advisor ( Optimizasyon yaptığınız bölümde sol sütunda yer alıyor. Bu bölümü açarsanız hemen ortada bir liste belirir. Güvenliğiniz için sizden Paylaşımların kapatılmasını ister, windows media player ın kimlik belirlenmesini kapatmanızı ister ve internet explorer ın geçici dosyalarının depolanma kapasitelerinin boyutunun düşürülmesini ister [En makul sayı 150'dir] [Vista ya da destek verir]
ve son olarak da Game Optimizer PRO ( Bu programı da kullandıktan sonra bilgisayarınızı format attıktan sonraki haliyle karşılaştırılmayacak kadar değişik ve hızlanmış görebilirsiniz. Programda tek bi bölümden optimize yapma kolaylığı sağlıyor. Ancak öncelikle söyleyeceğim bölümde yapmalısınız; Bölüm Static Optimizing: burayı tıkladığınız vakit sağ tarafta sizin kullandığınız işletim sistemi ve altında da kullandığınız işlemci yazar. işlemci de standart olarak Intel ve işletim sisteminde de Windows XP seçilidir. Siz bu bölümlerden kullandığınız işletim sistemini ve işlemcinizi seçtikten sonra altında bulunan restore butonuna bastığınız anda kendisi ayar yapacaktır ve sizden optimizasyonun tamamlanması için sisteminizi yeniden başlatılması isteğinde bulunacaktır. Birkaç haftada bir programdan kontrol edebilirsiniz sisteminizin optimizasyona ihtiyacı olup olmadığını. bunu da kontrol etmek için restore bölümünün hemen üstünde ters şekilde ünlem işaretinin yanında your system is already optimized [sisteminiz zaten optimize edildi] veya your system not optimized [sistem optimize edilmedi] gibi bi ibare yer alır. Çünkü bilgisayarınıza program yükleyip kaldırdığınız vakit Windows unuz kendisini sürekli bi değişim içinde olmak isteyecektir gereksinimlere göre. Bu program Windows 98/SE, NT4, 2000, 2003, ME ve tabiki XP ye destek vermektedir.
Ayrıca yapılması gerekenler her ayda bir windows klasörü altında bulunan prefetch klasörünün içeriğini temizlerseniz bilgisayarınız hızlı açılır. Bilgisayarım > Sağ tık > özellikler > gelişmiş sekmesi > başlangıç ve kurtarma başlığı altında bulunan ayarlara tıklayıp işletim sistemleri gösterme süresini; iki tane seçiminiz varsa bunu 5 saniyeye indirebilirsiniz eğer tek bi tane kullanıyorsanız. burada bulunan ok işaretini kaldırabilirsiniz. Gerekirse kurtarma seçenekleri gösterme süresini isteğinize bağlı olarak 5 saniye veya tamamen ok işaretini kaldırma şeklinde de seçim yapılabilinir.
Resimsiz program anlatımı gibi oldu bu 
Alıntı
asii genç adlı kullanıcıdan alıntı Selam bilgisyarım arada bir kitleniyor ve hiç çözülmüyor ancakki reset atmam lazım bu kitlenme günde 3 - 4 kez oluyor nedeni ne olabilir acaba ??
Ayrıyettende mozilla buna neden olabilirmi tarayıcı _?_
Kullandım sistem:
pentium 2.88 ghz 768 ram
xp home edition
DSL 128 Kbps - 8 Mbps
Acaba format atsam bu kitlenme ler bitenmi _?_
Format atarsanız bu sorun ortada kalmaz ancak olan nedenleri şöyle sıralayabilirim. Windows unuzu fazla kullanımdan veya fazla program kurup kaldırmaktan dolayı amiyane tabirle şişme tabir edilen bir durum ortaya çıkar. Yani öncekine dayanarak çalışmasında olağandışı sebepler oluşur. Bazı kimseler diyebilir: Ben bikaç senedir format atmadan rahatlıkla kullanıyorum diye. Dediğim gibi bilgisayarın aktivitesinin çoğunluğuna bağlı bişey bu. Bilgisayarı deneme tahtası gibi görüp program yükledikten sonra beğenmeyip onu kaldırınca bir zaman sonra windowstan eski çalışmasındaki performansı beklemek biraz garip olur.
Başka bir sorunda şu olabilir: windowsun standart çalışmasından (yavaş çalışmayı kastediyorum) rahatsız olup da optimizasyonlar yapıp da fazlaca yüklenmiş olma ihtimalinizde olabilir. Bu ihtimalde işlemcinize normalden fazla yük bineceği için. Isınmalarda kitlenmelere sebep olabilir.
Sorunların en acısı bu bence: işlemcinize ve ekran kartınız çok tozlanmıştır ve aşırı ısınmaya mahal vermektedir. Tabi bu son söylediğim ilk başta sözünü ettiğim format işini yalanlar. Temizlemekten başka çare kalmıyor burada.
Son düzenleyen torchbearer; 17 Eylül 2007 02:45
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi