Arama


ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
22 Eylül 2007       Mesaj #77
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Son not: Windows Live hizmetleri, arayüzünü ve çalışma prensiplerini değiştirdiği için aşağıda anlatılan yöntem artık çalışmayacak. Kısacası bu yöntem iptal olmuş durumda. 06/12/2008'de yazıldı.

Windows Live Spaces, arayüzünü değiştirdiği için yöntem tam aşağıda anlatıldığı gibi çalışmıyor. Bu sefer kişilerinizin Profil sayfasına girdiğinizde, soldaki sekmelerin arasında "Messenger görünümü" sekmesi yok ise engellenmişsiniz demektir. O sekme var ise engellenip engellenmediğiniz hakkında bir şey söylenemez.
Alıntı
gönülçelen adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaşlar ; sizi engelleyeni görmenin çok kısa ve pratik bir yolu var,tesadüfen buldum bu yolu. Sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin üzerinde sağ tuş yapıp profil bilgilerine ulaşıyorsunuz, eğer görüntü resmi bir tane ve resmini göremiyorsunuz, eğer görüntü resmi iki tane çıkıyor ve görebiliyorsanız engel yoktur . Denemenizi tavsiye ederim, umarım yardımcı olmuşumdur.

Tebrikler gönülçelen. Gerçekten dediğin yöntem çalışıyor. Ancak tam senin dediğin gibi değil. Şöyle ki:

ikiresimur3

Eğer kişinizin profilinde görünüm yukarıdaki gibiyse yani iki tane resim kutusu görünüyorsa, bu kişi sizi engelledi mi, engellemedi mi, belli değildir. Hiçbir şey söylenemez. Düzenleme: Bu durumda bir yöntemle İzinli olup olmadığınız anlamak bazen mümkün olabiliyor. Şöyle ki: Eğer arkadaşlar listenizde hiçbir arkadaşınız yoksa, ve kişinizin profil sayfasındaki oturumunuzu kapatmanız durumunda, kişinizin Messenger görünümü bilgisi ortadan kayboluyorsa, o zaman kişiniz size İzin veriyor demektir.

tekresimgc9

Eğer kişinizin profilinde durum bu şekildeyse yani sadece tek resim kutusu görünüyorsa, sizi engellemiş demektir. Büyük konuşmak istemiyorum ama sanki "Kesin" diyesim geliyor.

Bu hatayı Windows Live takımlarına ben rapor ediyorum. Aklıma gelen en basit çözüm, Profil sayfalarındaki Messenger görünümü İzinler'ine "Hiç kimse" seçeneğinin de eklenmesi. Böylelikle, kişilerin Messenger bilgilerini göremeyenler, engellendikleri konusunda emin olamayacaklar. Lütfen siz de hatayı bildirin.
https://feedback.live.com/eform.aspx?productkey=wlmessenger

Ayrıca bu yöntemi kullanacak başkalarına gizliliğinizi çiğnetmemek için şu adımları uygulamalısınız:

Messenger'da oturum açın > Seçenekler'e girin > Kişisel sekmesinde "Profil Düzenle"ye tıklayın. Açılan profilinizde Messenger görünümü izinlerini "Herkes" olarak belirleyin. Profilinizi ziyaret eden herkes Messenger görünüm bilgilerinizi görecek ancak en azından engelledikleriniz durumu çakmayacaklar.
Son düzenleyen ahmetgns; 6 Aralık 2008 12:47 Sebep: Güncelleme