Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Optimizasyon Nedir? Arama Motoru Optimizasyonu
Ad:  seo_nedir.gif
Gösterim: 377
Boyut:  16.9 KB
SEO İngilizce karşılığı olan Search Engine Optimization veya Search Engine Optimizer kelimesinin karşılığıdır. Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Site ya da sayfanız için yaptığınız her türlü arama motoru uygunluk çalışmasına "arama motoru optimizasyonu" denir.
Diğer bir açıklama ile site veya sayfalarınızın Arama Motorları tarafından daha kolay bulunup indekslenmesi ve Arama Sonuç Sayfalarında üst sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla site veya sayfalarınıza uygulanan işlemlerdir. Sitenizin içeriği ne kadar iyi olursa olsun, kişiler tarafından ziyaret edilmiyorsa bizce hiç bir anlamı ve getiri yoktur.
Sitenizi insanlara tanıtmanın en kolay yolu arama motorlarıdır. Arama motorlarında da hak ettiğiniz doğru yeri alabilmek için, Search Engine Optimization kurallarını bilmek ve sitemize uygulamak gerekmektedir.
Her Arama motoru kendi sıralama algoritmasını geliştirmekte ve bunu bir sır gibi saklamaktadır. Özellikle Google insanların arama algoritmasını çözmesini istemediğinden dolayı belli aralıklarla algoritmasını değiştirmekte ve bilinen tüm teorileri çürütmektedir.
Google webmasterlara yapması gerekenleri ve yapmaması gereken optimizasyonlarını Webmaster Guidelines sayfasında belirtmektedir.
Arama motoruların da sıralamayı belirleyen 2 temel faktör vardır. Bunlar;
1- On Page Faktörler: Sayfa üzerinde (Sayfada) yapılacak optimizasyon işlemi ile bizim elimizde olan faktör.
2- Off Page Faktör: Bu da sayfa harici, bizim elimizde olmayan etken. Web sitesinin dışında yapılan ve sitenizi aramalarda yükseltmeye yarayan faktörlerdir.