Arama


ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
27 Eylül 2007       Mesaj #83
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
gadget adlı kullanıcıdan alıntı

Bu space üzerinden yapılacak iyi bir tespit olabilir ancak unutmayın ki tüm msn kullanıcıları space'e sahip degil.Space'e sahip olmayan kullanıcılarda elbette bos bir pencereyle karsılasırsınız...

Yine de güzel bi mantık...

Teşekkürler...

Herkesin de hemen aklıma bu geliyor. Ancak ne yazık ki yanılıyorsunuz. Çünkü Space'i olmayanların bile her zaman bir Windows Live Profili olur. Bu profil kişi yeni bir Windows Live ID için kaydolduğunda hemen oluşturulur, içi boş olsa dahi. (yani profil resmi olmaz ve Genel ad kısmında da (adsız) yazar) ama profili olur. Hiç görmediniz mi, sizi birisi kişi listesine eklediğinde Messenger'ın açtığı uyarı penceresinde "Profili göster" diye bir bağlantı var. Bu herkeste böyledir. Ve kişiniz Messenger kullandığı için Profilindeki Messenger Görünümü bölümü de oluşturulur, (Windows Live ID si ile Messenger'da hiç oturum açmayanların durumu ne bilmiyorum, yani hiç yeni bir ID ile bunu denemedim) ama madem kişiniz Messenger kullanıyor, Windows Live Messenger 8.1 ve üstü kullanmıyorsa bile (biliyorsunuz bunlar da görüntü resmi ve kişisel ileti de sunuculara aktarılır), en azından görüntü adı profilinde gösterilmesi lazım (açıkçası bunu da denemedim, ama böyle olması lazım).

Space'i olan kullanıcılar Space'leri ile Profillerini birbirinden ayırabilir. Yani kişinin Space'ine girdiğinizde o kişinin Profil'ine o Space'den ulaşamayabilirsiniz. Eğer ikisini ayırmadıysa ulaşa dabilirsiniz. Mesela bir de şu var, kişi Space'ine erişebilecek kişileri sınırlayabilir. Ancak Space'e giremeyenler Profil'e de Space'den ulaşamayacaklar. Bunun için böyle diyoruz ya: Sağ tıkla > Görünüm > Profil. Dikkat ederseniz, önce Space'e girin, oradan Profile geçin demiyoruz. Kimse profil'e erişebilecek kişileri sınırlayamaz. Ancak ne yapar, profilindeki bilgileri kimlerin görebileceğini sınırlayabilir. Bu da zaten en baştan beri dediğim olay. Yani böyle bir tespit bu izinleri kişinin nasıl ayarladığına bağlı.