Arama


torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
27 Eylül 2007       Mesaj #1
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi

Online oyun oynayanlara öneriler, ping değeri nedir, neden önemlidir?


Online oyun oynayanlar için ping değeri önemlidir. Bu ping değeri de bilgisayarınızla server arasındaki iletişime bağlıdır. Ping in de düşük olması için 0 a inmeyecek belki ama düşük rakamda olmasını sağlayacaktır. Öncelikle Defrag (Disk Birleştirme) yaparak başlayabilirsiniz. Bilgisayarınızda harddiski kaç bölüme ayırdıysanız hepsine yapılması gerekir. Bundan sonra yapılacak şey: bilgisayarınızın ve internet bağlantınızın optimize edilmesinde.

Bilgisayarın optimize edilmesi için sistem başlangıcında gereksiz olarak çalışan bazı hizmetlerin kapatılması.

İnternet bağlantısının optimize edilmesi de bağlantı hızınıza bağlı olarak HTTP 1.0 (standart değer 2) ve HTTP 1.1 in (standart değer 4) bu değerleri iki katına veya 4 - 8 veya 10 - 10 yapabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi ise MTU değeri, veri transfer hızınızı belli eder. Bu değerinde standardı 1500'dür ama siz bunu 1492 olarak ayarlarsanız, verimi çok iyi bir şekilde alabilirsiniz. Bunlara bağlı olarak da RWIN değeri 30492 olabilir. TTL değerinin de 128 Servers olmasına dikkat edin.

Bağlantınızın optimizasyonu ve istediğiniz rahatlıkta sörf yapabilmeniz için (tabi Türk telekomun bazı aksaklıkları olmadığı takdirde) cFos Speed adlı programı kullanmanızı öneririm. Bu program o anda birincil olarak hangisini kullanıyorsanız veya hangi duruma göre ayarlanmışsa ona öncelik vererek normalden çok hız sağlar. Yani tam olarak anlatmak gerekirse programın ayarlar bölümünden FlashGet ten a dosya indirmeye yüksek öncelik verdiğinizi varsayalım. İnternetle ilgili birçok iş yapsanız dahi dosyayı size gönderen serverda bir sorun olmadığında yüksek indirme değerlerine ulaştırır. Oyunlar bölümünde oynadığınız oyun yer alıyor ise bunu yüksek önceliğe ayarlayın. Bunu regeditten de ayarlayabilirsiniz.

cFos Speed için Link
cFos Software GmbH

İkinci olarak önereceğim programcık ise manuel olarak ayarlama yapabileceğiniz Dr. TCP.

Üçüncü adım, bilgisayarınızda temizlik yapmanız. Windows klasörü altında bulunan Prefetch klasörünü temizleyin. Temp klasörünü boşaltın.

Ping : Erişim Süresi: Bir veri pakedinin oyun sunucusu ile bilgisayarınız arasındaki gidişi ile geri dönüşü arasında geçen zamandır. Oyunlarda "Latency", "Ping" şeklinde ifade edilir. Birimi milisaniye "ms"'dir, 1 milisaniye bir saniyenin 1/1000'idir. Ne kadar düşük ise (0'a yakın) o kadar iyidir.

Not: Bahsi geçen bağlantı optimizasyonu 1024 KBps ile ilgilidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 11 Ağustos 2018 12:52