Arama


kuzeyli53 - avatarı
kuzeyli53
Ziyaretçi
17 Ekim 2005       Mesaj #2
kuzeyli53 - avatarı
Ziyaretçi
Tevrat'a Ait Doğru Bilgiler Arasında Soy Şecereleri De Vardır.

Hz.Nuh'un üç oğlu Ham, Sam ve Yafes hadislerde de geçer. Hz.Nuh'un bu üç oğlundan şu milletler gelir.

Yafes'in Yedi Oğlu
Gomer, Mecüc, Maday, Yavan, Tubal, Meşeç, ve Tiras.’
Gomer'den Galatyalılar, Flavius Josephus'a göre çünkü buranın insanları (M.Ö. 93) yıllarında Gomerit diye çağırırlarmış.1
Sonra Fransa'ya ve İspanya'ya göçtüler ki Fransa yıllarca Gaul diye çağrılırdı. Gomerin neslinden gelen Gaul. Kuzey-batı İspanya bugün hala Galişya diye çağrılmaktadır.
Bazı Gomeritler Wales'e gittiler. Walesli tarihçi, Davis, yerli bir inanca göre Gomer'in neslinin Britanya'ya Fransa'dan , tufandan 300 yıl sonra geldiklerine dair gelenekten bahseder2Ayrıca Wales dilinin Gomeraeg yani Gomerce diye bilindiğini yazar. (ataları Gomer'den sonra).
Daha sonra kablenin diğer üyeleri Ermenistan da dahil olmak üzere uzun bir göçe koyuldular. Gomer'in çocukları ‘Aşkenaz, Rifas, ve Togarmah’tır. (Yaradılış 10:3). Encyclopaedia Britannica, Ermenilerin Togarmah ve Aşkenaz'ın ataları olduğunu söyler. Diğerleri ise Almanya'ya göç etti. Almanya, Tevrat'ta Aşkenaz diye geçer.
Bir sonraki torun Mecüc. Ezekyel'e göre, Mecücler kuzeyde yaşardı (Ezekyel 38:15, 39:2). Josephus'a göre Grekler'in Saytiyalılar diye çağırdıkları bunlardır.1 Encyclopædia Britannica'ya göre, Romanya ve Ukrayna'nın eski adı Saytiya idi.4
Sonraki torun Maday'dır. Sam'ın oğlu Elam'la , Maday Iranlıların atasıdır. Josephus der ki Maday'ın çocukları Greklerce Medes diye bilinirdi.1 Med'ler Tevrat'ta da geçer. Sayrus'tan sonra, Med'ler hemen daima Persler ile anılır (Tevrat'ta). Onlar tek krallıkta birleşmiştir —‘Med ve Persler Kanunu’ (Danyel 6:8, 12, 15). Sonra sadece Persler diye çağrıldılar. Medler Hindistan'a da yerleşmişlerdir’.
Yavan (Yunan kelimesinin köküdür), Yunanistan için kullanılan İbranice kelimedir. Danyel ‘Grek Kralı diye’ (Danyel 8:21), 'Yavan’ kralı diye bahseder. Yavan’ın oğlu Elişa, Tarşiş, Kittim, ve Dodanim (Yaradılış 10:4), Yunanlılar ile alakalıdır. Elisyalılar, isimlerini Elişah'tan almışlardır. Tarşiş ve ya Tarsus Kilikya olarak bilinir.
Encyclopædia Britannica der ki Kittim Kıbrıs'ın İncil'deki adıdır.6Grekler Jüpiter'e, Jupiter Dodanaeus diye taparlardı,Yafes'in dördüncü oğlu Yavan'a referansla, Jupiter ile ki bu isim Yafes'ten Latince (Japheth) gelmektedir. Onun tapınağı Dodena'dadır.
Sonraki Tubal'dır. Ezekiel Yecüc ve Meşeç ile anar (Ezekyel 39:1). Tiglath-pileser I, M.Ö.1100 yılındakiAsur kralı, Tubal'den Tabali diye bahseder. Josephus onların adını Thobelit'ler diye kaydetti ki, sonra Iber'ler olarak bilinir.1
· ‘Josephus’un zamanında Romalılarca İberya diye çağrılır, Gürcistan'ın başkenti (Tubal'dan gelen) Tiblistir. Buradan bu insanlar, Kafkas dağlarının geçip, kuzey doğuya, Tobol nehrine isim vermiş, ve Tobolsk şehrinin isim sahibi olmuşlardır.’7
Meşeç, diğer torunu adı, Moskova'nın eski adıdır. Moskova bugün hem Rusya'nın başkenti, hem de kenti çevresini kaplayan alana verilen addır. Rusya'da bir alan hala "Mesçera Altı" diye bilinir.
Josephus'a göre, Tiras'ın çocukları Thirasyalılar olarak bilinirdi. Grekler ismi Traklar olarak değiştirdiler1 World Book Encyclopedia der ki:‘ Tras'ın insanları vahşi Hint-Avrupalılardı.8 Tiras'a daha sonralarıThuras, ya da Thor, yani Yıldırım tanrısı olarak tapılırdı.

Ham'ın Dört Oğlu:
Kuş, Mizraim, Fut, ve Kenan.
Ham'ın soyu genel itibari ile Güney-Batı Asya ve Afrika'ya yerleşmiştir. Zebur'da da sıkça Afrika'dan Ham'ınmemleketi diye bahsedilir. (Mezmurlar 105:23,27; 106:22). Nuh’un torunu Kuş, İbranice'de Etyopya'ya verilen addır.(Esven'den Hartum'a). Flavius'un bildirdiğine göre EtyopyalılarKuzitler’diye çağırıyor.
Bir sonraki Mizraim, Mısır'a ismini vermiş.(Tevrat, Yaradılış, 50:11).
Fut, Nuh'un torunu ve Libya'ya İbranice'de karşılık gelen kelime. Eski Fut nehri Libya'da idi. Jozefus der ki,‘Fut da Libya'nın kurucusu. Futitler, Libyalılar olarak bilinir’.
Bir sonraki torun Kenan, Filistin'e verilen addır.
Ham'ın oğlu Nemrud, Babil'in, Erek'in, Akkad'ın ve Kalne'nin.

Sam'ın Beş Oğlu:
Elam, Asşur, Arfakşad, Lud, ve Aram.
Elam, Iranlılar'ın atası olup Cyrus zamanına dek Elamlılar diye bilinirdi.
Aşur, Asur'un adıdına verilmiştir.
Arfakşad, Keldanîler'in atasıdır. Bu Hurri (Nuzi) tabletleryle doğrulanmıştır. Kalde'nin kurucusu Arif-hurra olarak bilinir’Onun nesli; Eber-Peleg-Reu-Serug-Nahor-Terah-İbrahim neslini meydana getirmiştir.(Yaradılış 11: 16 –26). Eber’in öteki oğlu Yoktan 13 çocuğuyla (Yaradılış,10:26–30), Arabistan'a yerleşmiştir.
Lud, Lidyalılar'ın atasıydı.
Aram, Suriyeliler'in adı olmuştur. En eski Suriyeliler Aramîler olarak bilinir,
Son düzenleyen _Yağmur_; 13 Kasım 2012 10:47 Sebep: aktif linkler