Arama

Astroloji - Fallar - Yay - Tek Mesaj #90

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
5 Ekim 2007       Mesaj #90
nünü - avatarı
Ziyaretçi
YAY - Ekim Ayı Yorumu
Aşk ve ilişkiler: Dedikoduya dikkat
Ekim Yay’lara değişiklik hatta sürpriz getiriyor. Kasım doğumlular otoriter kişiler, partnerleri ve iş arkadaşlarıyla aralarındaki sınırları tekrar gözden geçirerek aya başlasalar iyi olur. 7 yıl önce verdiğiniz kararların geçerliliğini tekrar düşünün. Sıkıntıya neden olduğu halde düzeltmek için gereken iradeyi ve sabrı göstermediğiniz konuları artık daha fazla ertelemeyin. Gerçekleri kabul edin ve sorumluluktan kaçmayın. Bitirmeniz, sürdürmeniz veya sağlamlaştırmanız gereken ilişkileri saptayın ve bunlar için kollarınızı sıvayın. 8-20 Ekim tarihlerinde sevdiklerinize daha soğuk ve mesafeli davranmanız mümkün. Güler yüzünüze alışık olanlar sorgulayıcı tavırlarınız nedeniyle kırılabilir. Bu ay sizden daha olgun ve deneyimli kişilerle tanışabilir veya sorumluluklarınızın artacağı bir beraberliğe başlayabilirsiniz. Hem dostlukta hem de aşkta uzun vadeyi hesaba katmalısınız. Şimdi mantık heyecanın, güven de abartılı jestlerin önüne geçecek. Coşkulu duygulardan uzak kalsanız da karşılıklı sadakat ve güvene dayanan geliştirici ilişkilerin tadını çıkarabilirsiniz. 1-12 Aralık civarında doğanlar daha neşeli. Geniş ufuklara açılmak size çok iyi gelecek. Yay’ların içinde en çok sürprizle karşılaşacak olan grup da sizinki zaten. 9 ve 25 Ekim civarında gözlerinizi açık tutun ve heyecanın tadını çıkarın. Ancak bu tarihlerden ilki sürprizlerde size daha geniş bir seçenek sunarken ikincisi büyük olasılıkla ilişkilerin etrafında dönen gelişmelere zemin hazırlıyor. Çarpıcı kişilerle tanışmanız, bir ilişkiyi bitirip diğerine başlamanız ve bu arada dedikodulara malzeme olmanız da olasılık içinde. Sıra dışı gelişmeler ay boyunca sizi uyanık tutacak ama 20 Ekim’den sonra ilişkileriniz gündemdeki ilk konu olacağa benziyor. Ekim’e en hareketli girenler ise 13 Aralık’tan sonra doğanlar. Eylül’de çok zorlanıp yoruldunuz ama duygusal ilişkiler açısından çok hoş fırsatlar da yakaladınız. Ekim’in ilk haftasında hem olumsuz gelişmeleri geride bırakmış olacak hem de aşk ve tutku açısından en yoğun günlere gireceksiniz. Yeni aşkların başlaması kolay olacak ve sıradanlaşmış ilişkilerde bile sevgi ve sahiplenme hissedilir şekilde artacak. Bu arada gireceğiniz her ortamda ilgi toplayacağınıza, asil ve zarif havanızla hayranlık uyandıracağınıza inanabilirsiniz. Ayın 8’inden sonra bu ateşli hava durulacak. Ancak 14-23 Ekim döneminde renklenen sosyal yaşantınız sayesinde çok güzel günler geçirecek, kültürlü bir çevrede yer alacak ve adil tavrınızla herkese örnek olacaksınız.

İş ve Para: Sürprizler avantajlı olabilir
İş hayatı ve para konusunda Ekim Yaylara bir dizi sınav sunuyor. Kasım sonunda doğanlar kariyerlerinde dik bir yokuş tırmanmak durumunda kalırlarsa korkmasınlar. Kişiliğinizi ve yeteneğinizi yansıtmayan, potansiyelinizi kullanmanıza engel olan ve yaşam enerjinizi söndüren bir işi sürdürmek yerine tam size uygun olanı bulmaya çalışın. Disipline, düzene, çalışkanlığa ve dakikliğe bir türlü uyum sağlayamıyorsanız hemen kollarınızı sıvayın. Ayrıntılara girmemek nedeniyle kayıp yaşıyorsanız dikkatinizi yükseltin ve gerekirse derine inin. Öğrenciler kendilerini bekleyen sınavları bilerek tembellik yapmasınlar. Hangi konuda başarı şansınız olduğunuz halde kendinizi sıkmadığınız için geri kaldığınızı saptayın. Kısa vadede geçici çözümler arayanlar ve kalıcı temeller atmaya cesaret edemeyenler erteledikleri sorunların ikiye katlanacağını mutlaka görecekler. Bu ay sizi destekleyen koşullarda ortaya çıkan pürüzleri sabır ve çabayla düzeltin. Zaten sağlam ve sizin için gerekli olanlar mutlaka devam eder. Ama çürümüş veya geçerliliği kalmamış olanları geride bırakmanız gerektiğini de bilin. Maddi açıdan kemer sıkma anlamına gelen Satürn 14 Ekim civarında dikkatinizi iyice artırmanız gerektiğini fısıldıyor.1-12 Aralık civarında doğanlar ise tam tersine gelişme, rahatlama ve yükselme döneminde. Şansınız yerinde ve sürprizler de size çeşitli olanaklar sunacak. Ama önemli olan bütün bunları akıllıca kullanmayı başarmak. Kolaylıklarının tadını alarak yan gelip yatarsanız bu şansı geleceğinize aktarmamış olursunuz. Ancak fırsatlara burun kıvırmaz, hepsini değerlendirmeyi başarır ve bu arada alçakgönüllülüğünüzü korursanız çok kazançlı çıkarsınız. Ani kararlarla yatırım yapmayı düşünenler riskleri çok iyi araştırmalı. Abartıya kapılmak size umduğunuzdan daha pahalıya mal olur. Ayın ilk on gününde sürprizler avantajlı olabilir ama 20 Ekim’den sonra şansınızı fazla zorlamayın. Ani masraflar, hesapsızca para harcamak veya almayı umduğunuz ödemenin erteleneceğini fark etmek sizi sıkabilir. Bu ay yasalara saygılı olanlar mahkemeye yansıyan konularda olumlu sonuçlar alarak ferahlayacaklar. 13 Aralık’tan itibaren doğanlar ise Ekim’e cömert bir havada başlıyor. Bereketli işler yapabilir, yaratıcılığınızı kullanarak önemli kişileri etkileyebilir, paylaşılan gelirlerden umduğunuzun üstünde bir kazanç sağlayabilirsiniz. Lükse eğiliminizin artması ve prestijinizi düşünerek bazı harcamalar yapmanız maddi birikimlerinizi eritmenize yol açabilir. 14-23 Ekim döneminde arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz sayesinde güzel bağlantılar kurmanız mümkün. Ama aybaşında sınırı aştıysanız ay sonunu getirmeniz zor olacak.

Sağlık ve Düzen: Dişleriniz ve kemikleriniz için gerekenleri yapın
Ekim sadece iş hayatında değil sağlık açısından da disiplinli olmanızı gerektiriyor. Kasım doğumluları etkileyen Satürn dişlerinize ve kemiklerinize, kısacası vücudunuzun sağlam yapıları olan bölümlerine dikkat etmenizi öneriyor. Bu arada cildinizi de korumanız gerektiğini unutmayın. 1-12 Aralık döneminde doğanlar çarpıcı değişiklikler yaşamaya açık. Ev değiştirmek veya uzak bir ülkeye yerleşmek gibi önemli hamleler bile bu ay seçenekleriniz arasında yer alabilir. Kararlarınızı anlık duygularla değil düşünerek verirseniz çok iyi olur. 13 Aralık’tan itibaren doğanlar ise Eylül’de çok yorulup kendilerini hırpaladılarsa bu ay biraz eğlenip dinlenmeye çalışsınlar. Geçen ay sağlığı bozulanlar şimdi tekrar eski güçlerine kavuşacaklar.