Babiş MaviMelek kim?
Kızım o doyamadığım deryam, denizim o ruhumun mahpus olduğu dehliz…
‘Babiş ne demek bunlar?’
Yavrucuğum bak şimdi sana bir masal anlatacağım ama soru sormayacaksın. Sorularını en son soracaksın tamam mı tatlım?
‘Tamam Babişş’
Bir varmış çok varmış hep varmış.Var olan acıymış sancıymış.Ülkelerin birinde bir adam yaşarmış.Bu henüz hiç aşkı tatmamış.Ne eline almış aşkı ne diline ne beline dolamış aşkın nede sarılmış sıkıca ona.Aşka aşıkmış sanki.Artık aşkın olmadığını düşünür ancak hayelleri süsleyen bulut kadar uçucu ve ulaşılmaz sanırmış.Çünkü bu adam hiç aşkı tatmamış.Aşkı hayallerinden başka yerde de aramamış hiç.Aşkla hayatı bağdaştıracak kadar da bir sezilmeme yaşamamış aşka ilgili.Bir gün olmuş nar gibi Bin gün olmuş bitmeyen hayat gibi.Bir gün bir hayat olmuş adam için.O gün MaviMelek’le tanıştığı gün olmuş. O gün yağmursuzmuş kedersizmiş ama günün sonu bir keder dolmuş kalbine. Gün başında geldiği gölden ayrılmaktaymış. Hava ise sıcaklığını meltemin emrine vermiş savursun en güzel meleğin vücuduna diye. Gerçektende bir meleğin vücuduna savuruyormuş meltem aldığı sıcaklığı kendi benliğinde yoğurup ölmeye gidercesine. Sazlıktan geçerken tuttuğu balıkları neden saldığını düşünürken birden gördüğü manzara karşısında kendini suçlu hissetmiş ve hemen gizlenmiş sazlığa. Bu kız değilmiş ama elbiseleri olsa aynen adem oğlundan bir kız gibiymiş. Fakat kanatları bunun bir melek olduğunu söylüyormuş hatta haykırıyormuş göle doğru birde o adamın beynine. O meleğin normal insanlardan farkı yokmuş. Normal insanlardan tek farkı o bembeyaz kanatlarıymış. Adam orda bakmış kalmış o meleğe. O saf güzelliğe aşık olmuş. Kalbi küt küt atmış beklide aşk aşk diye. Geri dönemezmiş sağa sola gitse ses olur hışırtı olur korkar diye hareket bile edememiş. Melek ona doğru gelmeye başlamış. Meleğin derdi göle girip artık biten vazifesini bedeninin kelebeğe ruhunun da fani hayatından fani olmayan hayata beka ettirmekmiş. Adam ona doğru gelen üryan melekten midir yoksa o durumda kalmaktan mıdır o kadar utanmış ki kıpkırmızı kesilmiş. Ayağa kalkamamış kaçamamış oradan. Kaçmayı da istememiş ama o durumdan duyduğu utançtan ve illegal göz kayıtlarından da kaçamamış. Hem ruhu hem bedeni mahpus olmuş kırmızı doubleV’ya. Melek yaklaşmaktaymış artık iyicek gelmiş üstüne artık görünür olmuş birden istemsiz bir şekilde salıvermiş kaslarını.Serbest bırakmış. Onlarda adamı hemen ele vermiş ayağa bir bıldırcın gibi. Ama uçamamış sadece ayağa kalkıp öylece kalmış yanakları al al .Melek irkilmiş ve kanatlarını açmış. Adamı görünce uçup gitmemiş. Melekte öylece kalmış ayakta sazlar kadar dik ama ruhu da adamınkı gibi sazların melteme teslim olduğu gibi eğilmiş bükülmüş…O bembeyaz kanatları Mavileşmeye başlamış. Mavileşmiş mavilermiş açık havadaki o tatlı gökyüzü gibi olmuş. Melekler adem oğlundan farklı olarak utandığında kırmızı olmazlar mavileşirlermiş. Yüzleri değil kanatları renk değiştirirmiş. O melekte o kadar utanmış ki gökyüzü gibi olmuş kanatları. Melekte adama aşık olmuş tabi. Melek aşık olup ta kanatları mavileşince beş yıl fani hayat hakkı kazanmış. Melekler eğer aşık olurlarsa bir adem oğluna belli bir zaman tanınırmış bunlara. İster direkt fani olmayan hayata geçebilirler isterlerse o hayatı yaşarlarmış. MaviMelek fani hayatı tercih etmiş ve aşık olduğu ademoğluyla evlenmişler. Adam aşkı tatmış elini hiç bırakmamış sarılmış meleğe her gece her an. Zaman çok hızlı geçmiş bir tane kız çocukları olmuş. Adını ‘Melek’ koymuşlar.
‘Babiş benim adımı koymuşlar’
‘Şşşş Ama daha bitmedi ki!’
Çocuğun melek mi yoksa fani bir adem oğlu mu olacağı yedi yaşına gelince anlaşılacakmış. Ama zaman hızla geçip meleği almaya gelmiş. MaviMelek günlerce ağlamış ama nafile. Sonunda bedeni kelebek ruhu da fani olmayana geçmiş. Adam ise ancak MaviMeleğk’inden tek parça olan ‘Melek’le avunur olmuş. Onunda yedi yaşında kanatlarının çıkmasın diye yalvarıp dururmuş.
Bitti Meleğim buyur sor şimdi.
Babiş o melek benim değil mi?
Evet kızım.
MaviMelek’te beni annem…?
Evet Meleğim.
Benim yedi yaşında kanatlarım mı çıkacak babişş?
Bilmiyorum kızım.İki senen var.
Babişş senden bişey isticeğim ama yapacaksın taam mı?
Tabi Meleğim buyur…
Ama söz ver bana?
Tamam Söz.
Ben melek olsam da olmasam da ben ölene kadar Annemi anlatır mısın bana?
...