Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
7 Ekim 2007       Mesaj #1944
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Session13 adlı kullanıcıdan alıntı

selam böyle bir forum arıyordum sonunda buldum selam herkese sorularım ve sorunlarım oldukça fazla buyrun;
1)çift çekirdeli bir pc ye sahibim bu çift çekirdek ne işe yarıyor?(ben tekini kullanıyorumdaMsn Grin)
2)Mutlaka iki çekirdeğede aynı işletim sistemimi yükleniyor?(ben vista home premium kullanıyorum diğer çekirdeğe xp yükleyemiyor muyum?)
3)Ram ve GHz ikiye bölünüyor çift çekirdek olduğundan dolayı ben ben ramin hepsini tek çekirdek üzerinde kullanamıyor muyum?
4)Dediğim gibi pc de Vista Home Premium yüklü bazı oyunve çoğu program çalışmıyor bunun bir çaresi yok mu?
5)pc yi daha yeni almama rağmen dvd leri yavaş yazıyor nedeni nedir?(Ayarları maxiumumda)
6)bilgisayara yazıcıyı tanıtıyorum fakat tanımıyor?

yardımcı olursanız sevinirim...

Selam. Sorularınızı tek tek cevaplayalım

1) Çekirdek sayısının çokluğu size daha performanslı bir şekilde çalışmanızı sağlar. Başka bir deyişle, bir işlemci çekirdeği anti-virüsle uğraşırken, diğeri de sizin kullanacağınız (MSN Messenger, Internet Explorer vb.) programlarla ilgilenir. Böylece daha iyi verim sağlarsınız. Ayrıca siz tekini veya çiftini kullanma gibi bir şansınız yok. İşlemci özelliği ne gösteriyorsa o şekilde kullanmakta zorunlusunuz. Siz birini kapatıp diğerini çalıştırayım gibi birşey söz konusu değil.

2) Hayır. İşlemci çekirdeğine sizin müdahaleniz söz konusu değil. Bilgisayarda tek bi işletim sistemi varsa birini kullanmak zorundasınız. Yani kuracağınız işletim sisteminde işlemci zaten çalışmak zorundadır.

3) RAM ve İşlemci iki ayrı bileşendir. Bunların birimi de RAM ' in MB veya şimdilerde GB olarak, İşlemcininki de GHz olarak adlandırılır. Mesela RAM değeri böyle olabilir: 1 GB 667 MHz, İşlemci değeri de böyle olabilir: 1.6 GHz 1033 MHz. Sizin dediğiniz şekilde GHz ve RAM terimleri birbirinden ayrıdır. İşlemci aynı insandaki gibi beyin görevi görüp işlemleri yönetmekle görevlidir. RAM ise söylenenleri aklında tutup onları başka bir yere aktarma görevi vardır.

4) Bununla ilgili bilgiyi Microsoft daha önceden vermişti. Kullanacağınız oyunların Vistayı da desteklemesi söylenmişti ancak kimi Windows XP oyunlarının da Vista çalıştığı aşikar. Ancak tümü değil tabiki.

5) DVD leri yavaş yazmasının sebebi, boyutlarının büyük olması ve DVD-RW ın yazma hızının düşük olmasıdır (Boyut 4.7 GB, Yazma Hızı 18x tir). CD lerdeki gibi 700 MB'ı 3 dakikada yazma özelliği olamaz

6) Yazıcınızın driverını her zaman CD den yüklemelisiniz. Ancak yine de sorun yapıyorsa, kurulumu kaldırıp yeniden yükleme yaparken yazıcınızla bilgisayar bağlantısını çıkartın. Yüklemeyi yapmaya başlayın ve sizden istediği anda Yazıcınızı USB arabirimiyle bağlayın (Bunları yaparken de driverların Vista uyumlu olması gerekir. Eğer değilse Yazıcınızın resmi internet sitesinden Vista uyumlu driverı indirmelisiniz).