Arama

Çizgi Film Karakterleri - Tek Mesaj #1

Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
22 Eylül 2005       Mesaj #1
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
Çizgi Film Karakterleri
MsXLabs.org

Çizgi Fim (Animasyon)
Animasyon, ilk insanın mağara duvarlarında canlı yaşamı tasvir ettiği çizimlerle başlar, aslında. Animasyonun kelime anlamı ise canlandırmadır. Canlandırma sanatı ülkemizde uzun yıllardır çeşitli örnekler veriyor. Animasyon Türkiyede, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film Animasyon Bölümünün kurulmasıyla, akademik olarak da eğitimi verilen bir sanat dalı haline geldi. Genel olarak baktığımızda ise animasyonun reklam, multimedya ve sinema alanın da ağırlıklı olarak kullanıldığını söyleyebilirim. Dünyada özellikle Hollywood, canlandırma sinemasına çok büyük bütçelerle yatırımlar yapıyor. Ülkemizde ise bu alanda malesef çok fazla yatırım yok. Bu alanın gelişimi için ülkemizde belirli teşviklerin eksikliğinin de rol oynadığını belirtmeliyim. Sektörün gelişimini hızlandırabilmek için yerli yapımların belli bir oranda kullanılma zorunluluğu bir çıkış yolu olarak görülüyor. Bu tür tedbirlerle yerli çizgi filmlerimizin daha çok hayat bularak kendi kahramanlarımızı birçok alanda görme şansına sahip olacağımıza inanıyorum. nimasyon alanında birkaç farklı teknik kullanılır. Bunlar arasında en çok iki boyutlu (2D) ve üç boyutlu (3D) animasyon ön plana çıkıyor. İki boyutlu animasyon tamamen el çizimleriyle yaratılır. Mekanlar ve karakterler yaratılır, karakter ve nesnelerin her bir hareketi ayrı ayrı çizilir. 3D bilgisayar animasyonunda ise çizgi film bilgisayar ortamında hazırlanır. Karakter ve mekanlar üç boyutlu olarak modellenir ve kullanılacak karakterler oluşturularak animasyon yaratılmış olur.
3D animasyona örnek Shrek
Ad:  cartoon234.jpg
Gösterim: 19384
Boyut:  81.1 KB
Ad:  cartoon237.jpg
Gösterim: 11084
Boyut:  87.4 KB

İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi, vb.). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır.
Örnek olarak Show Tv ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı ve İngiltere'de yapılmış olan Genç Robin Hood'u gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır. Çizgi film denilince insanların ilk aklına gelen şey Bugs Bunny, Tweety, Scooby Doo gibi çocuk zekasındaki animasyonlardır.



Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:

  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Aralık 2015 02:48