Arama


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
11 Ekim 2007       Mesaj #2
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Economist: Soykırım tasarısı geçerse Türkiye İncirlik'i kapatabilir

"Ermeni soykırımı" tasarısının ABD Kongresi’nden geçmesinin ciddi sorunlar yaratabileceği uyarısı yapıldı. The Economist dergisi, “Ermeni Soykırımı" tasarısının ABD Kongresi’nden geçmesi halinde Türkiye’nin “misilleme" olarak ABD’nin İncirlik üssü kullanımına son verebileceğini ve Irak ile sınırı kapatabileceğini öne sürdü.
The Economist dergisi, “Türkiye ve Ermenistan: Soykırımı Çılgınlıkları" başlıklı haberinde “Ermeni Soykırımıö tasarısının Kongre’den geçmesi halinde yol açabileceği sorunlar üzerinde durdu.
Gelecek hafta Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülecek olan tasarısının Temsilciler Meclisi’nce onaylanması olasılığının kaygı yarattığını belirten dergi, bir Türk yetkilisinin “Türklerin Nazilerin aynı kategorisinde gösterilmesi bizim için kabul edilemez" sözlerine yer verdi.
The Economist, tasarının onaylanması halinde Türkiye’nin uygulayabileceği yaptırımlara değinirken de şunları yazdı:
“Olası misilleme önlemleri, Amerikalıların, Irak ve Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerine askeri olmayan materyalin ulaştırılması için bir merkez olan, Türkiye’nin güneyindeki İncirlik hava üssü kullanmalarının reddedilmesini içerebilir. Türkiye aynı zamanda Irak ile kara sınırını kapatabilir. Amerika konusunda olumlu düşünen Türklerin oranı yüzde 11 gibi düşük bir düzeyde iken bu yöndeki adımlar, Türkiye’deki milliyetçilere önemli bir güç katabilir."

-TÜRKİYE-ERMENİSTAN RESMİ İLİŞKİLERİ OLASILIĞI-
Türkiye’nin Ermenistan ile diplomatik ilişkilerinin bulunmadığına işaret eden dergi, buna karşın iki ülke arasında hava bağlantılarının yeniden kurulduğuna işaret etti. Ancak ısa bir süre önce Türk diplomatlarının “daha dramatik bir adım"ı ima ettiklerini belirten dergi, bu çerçevede Türkiye’nin Ermenistan ile resmi ilişkilerin kurulması olasılığı üzerinde durdu.
The Economist, Türkiye ile ilişkilerin kurulması karşılığında Ermenistan’ın Türkiye ile sınırlarını tanıması ve Azerbaycan’a yönelik bir jest yapması gerekeceğini savundu.
Ancak Ermenistan’in ise, ön koşulsuz ilişkileri kurmak istediğine dikkat çeken The Economist, Ermenilerin “Türkiye samimi olsa, 301. maddeyi kaldırırdı" yolundaki ifadelerine de yer verdi.
İngiliz dergisi, tasarının Kongre tarafından kabul edilmesi alevlendirilecek milliyetçi duygular nedeniyle bir politika değişikliği imkansız hale geleceğini savunurken “Bu kaygıları, Türkiye’deki Ermeniler de paylaşıyorö diye yazdı.
Hrant Dink cinayetine ilişkin bazı iddialara da yer veren dergiye konuşan Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkanı David Şahnazaryan da, Batılı ülkelerin “soykırım" konusunu kendi gündemlerini ilerletmek için kullandıklarını vurgularken Fransa’nın “soykırım"ı Türkiye’yi AB dışında tutmak için kullandığını söyledi.



Bence Amerika BUnu Yapamaz Sadece Bu Sağ Gözterip Sol vurmak gibime geliyor Büyük Bir İhtimal Amerikadan Yeni Bir Kazık Yiyecez ve bu kazıgı yedık dıye sevınecez amerıka tasarıyı kabul etmedıye nekadar kazık atsa sevındirik olacaz