Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #8

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2 Mart 2006 Nusaybin'de izinsiz gösteri: 10 yaralı



Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Dargeçit'teki operasyonda öldürülen Suriye uyruklu teröristlerin cenazesini karşılayan grubun polise taşlı saldırıda bulunması üzerine çıkan olaylarda 5'i polis, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Belen köyü Yanılmaz deresi bölgesinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen ve aileleri tarafından tespit edilerek Diyarbakır Devlet Hastanesi morgundan alınan teröristlerden Suriye uyruklu Fevzi Hesko ile Halıd Şeh Ali'nin cenazeleri Suriye'ye götürülmek üzere Nusaybin'e getirildi.
Sakarya Caddesi'nde cenazeleri karşılayan bir grup, terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak, yürüyüş yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek, gruptakilerin dağılmalarını istedi.
Bunun üzerine gruptakilerin güvenlik güçlerini taşlaması üzerine çıkan olaylarda 5'i polis, 10 kişi yaralandı.
Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yetkililer, çıkan olayda bazı kişilerin gözaltına alındığını ve ara sokaklara kaçarak eylem yapmak isteyen küçük grupların dağılması için çalışmaların devam ettiğini kaydettiler


İstanbul'da 30 ton kaçak mazot ele geçirildi

A.A

Büyükçekmece ve Fatih'te düzenlenen operasyonlarda, 30 ton kaçak mazot ele geçirildi.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, durumundan şüphelenilen İbrahim S. yönetimindeki 16 BP 707 plakalı kamyon, TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkiinde durduruldu.

Kamyonda yapılan incelemelerde, kasasına yerleştirilen bir tankın içinde 25 ton kaçak mazot ele geçirildi.
Bu arada, Fatih Vatan Caddesi üzerinde durdurulan Levent Ç. yönetimindeki 34 UG 0472 plakalı kamyondaki bidonlar içinde de 5 ton kaçak mazot bulundu.

Kamyon şoförleri İbrahim S. ve Levent Ç. gözaltına alınarak, haklarında gerekli yasal işlemlere başlandı.

Kurtulmuş'u seçin AKP'den 30 vekil gelsin

ANKA

Necmettin Erbakan’ı, cezaevine girmekten kurtaracak yasal düzenlemenin ardından Saadet Partisi’nin kongre hazırlıkları hız kazandı.

Necmettin Erbakan’ı cezaevinden kurtaran yasal düzenlemenin ardından Saadet Partisi’nde (SP) kongre hazırlıklarına hız verildi. SP’de Nisan ayının ilk haftasında kongrenin gerçekleşmesine yönelik çalışmalar artırıldı. İl ve ilçe kongreleri bu doğrultuda devam ederken, AKP ile ilgili gelişmeler, izlemeye alındı.

"DEĞİŞMEYEN EMANETÇİ"

Necmettin Erbakan, "değişmeyen emanetçi" olarak Recai Kutan’ın yeniden seçilmesi için harekete geçti. Ancak bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu gibi partinin il başkanlığını yürüten Numan Kurtulmuş’un adaylığı parti içinde seslendirilmeye başlandı.

Numan Kurtulmuş bir süredir Erbakan ile görüşerek tek aday olarak kongreye gitmek istediği ancak Erbakan’ın, Kurtulmuş’un adaylığına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Bu arada SP kulislerinde CHP’den gelen "Numan Kurtulmuş’u seçerseniz en az 30 AKP milletvekili size gelecek" haberleri harekete neden oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile ilgili gelişmeler üzerine, "Hiçbir AKP’li Hoca’nın partisine karışmasın" mesajı iletti.

Ağca'nın avukatı: Ağca tahliye edilebilir

A.A

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Ağca'ya gazeteci Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan verilen cezaların içtimasına ilişkin Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2004'te verdiği kararı bozmasının, “müvekkilinin lehine olduğunu” söyledi.

Demirbağ, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararıyla, 20 Ocak 2006 günü Kartal İnfaz Savcılığı'nca hazırlanan ve Ağca'nın 18 Ocak 2010 tarihinde tahliye edilmesini belirten müddetnamenin değişeceği görüşünü dile getirdi.

Mustafa Demirbağ, bu karardan sonra Kartal İnfaz Savcılığı'nın, Ağca'nın Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2 ayrı gasp, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Abdi İpekçi cinayeti cezaları ile İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Papa suikastıyla ilgili “yeniden hüküm verilmesine yer olmadığına” dair kararlarını içtima ederek, yeni bir müddetname hazırlayacağını kaydetti.

Demirbağ, “Ağca hakkındaki infaz, belirlenen yeni cezalar üzerinden yapılacak. Yeni müddetname de bunlar esas alınarak düzenlenecek. Bu duruma göre yeni hazırlanacak müddetnameyle Ağca'nın derhal tahliye edilmesi söz konusu olabilir” dedi.

Ağca dosyası üzerindeki tüm tartışmaların, İtalya'da yattığı yaklaşık 20 yıllık sürenin infazda sayılıp sayılmayacağı konusu üzerine kurulduğunu kaydeden Demirbağ, Yargıtay'ın bozma ilamının da bu çerçevede olduğunu söyledi.
Demirbağ, “Eğer İtalya'daki ceza sayılırsa, Türkiye'de hangi suçtan ne kadar ceza alırsa alsın hiçbir anlam ifade etmeyecek. Ama sayılmazsa bu tartışmalar devam eder” diye konuştu.

Ağca'nın İtalya'da yatmış olduğu sürenin içtima edilmesiyle ilgili geçen ay içinde Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlatan Demirbağ, bu mahkeme karar vermeden yeni müddetnamenin hazırlanmasının doğru olmadığını savundu.

Demirbağ, yeni müddetnamenin hazırlanmasının 1-2 ay zaman alabileceğini ifade etti.

ADALET BAKANI HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU

Mustafa Demirbağ, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesi sonrasında Adalet Bakanı Cemil Çiçek hakkında “tarafsız tutum izlemediği, görevi kötüye kullandığı” iddiasıyla yaptıkları suç duyurusunun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandırıldığını kaydetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik gerekçesi olarak, Anayasa'nın 100. ve TBMM içtüzüğünün 107. maddesini gösterdiğini ifade eden Demirbağ, “Gerekçede, 'Başbakan ve bakanlar hakkındaki soruşturma yetkisi TBMM'ye ait olup, başsavcılığımızın bu kişiler hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisi bulunmadığından mevcut anayasal sistem nedeniyle Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığı' belirtiliyor” dedi.

Demirbağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla ilgili itirazda bulunacaklarını bildirdi.


Türkiye Yalçın Küçük'e 6 bin 450 euro ödeyecek

A.A

Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) görülen Yalçın Küçük davasında "dostane çözüm"ü tercih etti. Bu çerçevede, Ankara, Küçük’e 6 bin 450 euro (10 bin 70 YTL) ödeyecek.

1999 yılında bölücülük propagandası yaptığı gerekçesiyle Ankara DGM tarafından üç yıl dokuz ay hapis cezası çarptırılan Yalçın Küçük’ün ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği gerçekesiyle 2000 yılında AİHM’ye yaptığı başvuru üzerine açılan davada "dostane çözüm"e varıldı.

Türkiye’nin "dostane çözüm" yöntemi çerçevesinde Yalçın Küçük’e 6 bin 450 euroyu ödemeyi kabul etmesi üzerine dava düşürüldü.



İki aile arasında bıçaklı kavga: 1 ölü

A.A

Altındağ'da iki aile arasında çıkan tartışmada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Babür Caddesi'ndeki bir apartmanda oturan ve daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen iki aile arasında tartışma çıktı. Ailelerden birinin taşınması sırasında komşu Hanefi K. ile eşya taşıyan Serkan ve Kenan T. arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hanefi K, bıçakla Serkan ve Kenan T'ye saldırdı.

Aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Serkan T, kaldırıldığı Ankara Hastanesi'nde hayatını kaybederken, Kenan T. ise tedavi sırasında hastaneden kaçtı. Hanefi K. de ifadesi alınmak üzere Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayın ardından Babür Caddesi ve Ankara Hastanesi acil servis önünde çevik kuvvet polisi önlem alırken, Serkan T'nin ölüm haberini alan bazı yakınlarının hastane önünde fenalık geçirdiği görüldü.

Bu arada, olayı araştırmak üzere olay yerinde bulunan bir polis memuru, telsiz anonsundan çalıntı olduğunu öğrendiği bir otomobilin olay yerinden geçtiğini fark etti. Takibe alınan otomobil durdurularak, kimliği öğrenilemeyen sürücüsü gözaltına alındı.

Silivri'de kuş gribi görüldü

İsmail GÜÇLÜ/İSTANBUL, (DHA)

Silivri'nin Celaliye Beldesi'nde bir evin bahçesinde tavuk leşinden alınan örnekte kuş gribi görüldü. Celaliye Belde Belediye Başkanı Bilge, “Kuş gribinin kesinleşmesi üzerine beldedeki kanatlı hayvanlar itlaf edildi” dedi.

Silivri’nin Celaliye Beldesi'nde Cemil Mar’a ait evin bahçesinde telef olan tavuk nedeniyle 3 kilometrelik alanda karantina uygulaması başlatıldı. Celaliye Belde Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, ihbarın kendilerine salı günü geldiğini belirterek, “Bunun üzerine tavuktan örnek alındı. Yapılan incelemede alınan örnek pozitif çıktı. Kuş gribinin kesinleşmesi üzerine beldedeki bütün kanatlı hayvanlar toplatıldı. Toplam 3 bine yakın kanatlı hayvan itlaf edildi, Karantina uygulaması devam ediyor. Tavuğun bulunduğu evdeki bir çocuk hastaneye kontrole götürüldü. Herhangi bir hastalığa rastlanmadı” dedi.

Celaliye beldesi sakinleri karantina uygulaması üzerine evlerindeki tavukları görevlilere teslim etti.


Askeri savcı el koydu

ANKA

Küre operasyonunda gözaltına alınan Kasım Zengin askeri savcıya verdiği ifadede "Özel Kuvvetlere bağlı görevimizi yaptık" dedi. Zanlıların arşivinde tüm askeri psikolojik harekat dökümanlarına rastlanırken skandala adı karışan üç polis şefi hakkında soruşturma açıldı.


Küre Operasyonu’nda yakalananların soruşturmasında yeni aşamaya gelindi, çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin askeri savcı tarafından sorgulandı. ANKA’nın edindiği bilgiye göre, askeri savcılık, zanlı Kasım Zengin ile Mustafa Aksoy’a savcılık devlete ait sır kapsamındaki belgelere sahip olmak ve çoğalmaktan soruşturma başlattı.
Zanlılarda Ankara Emniyeti’nin yaptığı operasyonda tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır’dan aldıkları öğrenilen üç doküman CD’si bulunmuştu. Binlerce yazılı dökümanın bulunduğu CD’lere ilişkin inceleme yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, belgelerin "devlet sırrı" kapsamında olduğunu belirleyerek, Zengin ve Köroğlu Güvenlik Şirketi’nin sahibi Aksoy hakkında dava açıldı.
ARŞİV DEĞİL SANKİ KÜTÜPHANE
Zanlıların elinde Türkiye’nin Irak’taki tüm operasyonlarından, ülke içindeki askeri kuvvetlerin yaptığı psikolojik harekat ve yapılanmalara ilişkin 2000-2006 yılları arasındaki tüm dökümanların bulunduğu öğrenildi. Bu arada ifadesinde Yüzbaşı Bozkır’a bağlı olarak faaliyet gösterdiğini ve emirler çerçevesinde hareket ettiğini iddia eden, çete lideri Kasım Zengin de bugün tutuklu bulunduğu cezaevinden alınarak Askeri Savcılık tarafından sorgulandı.
Zengin’in Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadeyi tekrarladığı ve "Çok yüksek makamlardaki askeri yetkililerin emirleri çerçevesinde görev yaptığını, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı çalıştığını, toplumsal hareketleri incelediği, raporladığı ve yönlendirdiğini" söylediği öğrenildi.
POLİSLERE DE BULAŞTI
Geyşan Sauna’nın sahibi Zeliha Tüfekçi’nin ifadesinde suçladığı 3 polis amirine soruşturma açıldı. Tüfekçi’nin dolaylı yollarla çıkar sağladıklarını iddia ettiği eski Ankara Emniyeti Asayiş Müdür Yardımcısı Turgay Karabulak, Ahlak Büro Amiri Mahmut Çetin ve Yardımcısı Akın Güneri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Biri emniyet müdürü 3 polis amiri önümüzdeki günlerde sauna sahibinin iddiaları çerçevesinde sorgulanacak.


Memur affı haftaya kaldı

Saffet KORKMAZ/ANKARA

Türban nedeniyle verilen disiplin cezalarını da kapsayan memur disiplin cezalarının affına ilişkin tasarının görüşülmesi, "Anayasanın aradığı 330 oy bulunamayabilir" endişesiyle haftaya ertelendi.

Tasarının, bu hafta Genel Kurul'da ele alınması bekleniyordu. Tasarı, 23 Nisan 1999 ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında verilen disiplin cezalarının affını öngörüyor. CHP, 14 Şubat 2005 yerine, yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar olan disiplin cezalarının affedilmesi için bir önerge hazırladı. Önerge iktidara da iletildi ve AKP'nin buna sıcak baktığı bildirildi.

Maltepe 60 kamerayla izlenecek

A.A

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve 575 kameradan oluşan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun (MOBESE) bir benzeri, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde de oluşturuldu.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek'in öncülüğünde ve hayırsever işadamlarının yardımlarıyla kurulan sistem kapsamında, Maltepe'nin ana cadde, önemli merkez ve kavşaklarına 60 kamera yerleştirildi. Bu kameralardan elde edilen görüntüler, çeşitli semtlerdeki 5 ayrı polis noktasında 24 saat izlemeye alındı.

Bu sistem sayesinde, 550 bin nüfuslu ilçede olası trafik kazaları, cinayet, yaralama, kapkaç, hırsızlık, gasp ve benzeri olaylara anında müdahale edilebilecek hale gelindi.

Sistem sayesinde son bir haftada 31 adet ruhsatsız tabanca ve 3 bıçak ele geçiren polis, bu suç aletlerini taşıyan 34 kişi ile çeşitli suçlardan aranan 101 kişiyi yakaladı.

Ayrıca, korsan CD ve DVD ile kitap satışı yapan 14 kişi hakkında yasal işlem yapan polis, bu kişilerle birlikte 32 bin adet korsan ürün ele geçirdi.


Kredi kartı borçlularına destek

A.A.

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER), Banka ve Kredi Kartları Yasası'ndan yararlanmak isteyen kredi kartı borçlularına destek olmak amacıyla ücretsiz online ihtarnameleri web sitesinde kullanıma sundu.

TÜ-MER Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komitesi Başkanı Avukat Faruk Hançer, yaptığı yazılı açıklamada, 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun dün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğine işaret etti.

Bu yasanın, kredi kartı borcundan dolayı temerrüde düşen veya icraya verilen tüketiciler için getirdiği geçici 4. maddesi gereğince, borçların yapılandırılarak 18 taksite bölünmesi için 60 günlük başvuru süresinin dün başladığını kaydeden Hançer, TÜ-MER'in söz konusu yasa maddesinden yararlanmak isteyen kredi kartı mağduru tüketiciler için iki ayrı “online ihtarname” programı hazırlayarak merkezin www.tumer.org adresinde kredi kartı mağdurlarının kullanımına sunduğunu belirtti.

Açıklamaya göre, kredi kartı mağduru tüketiciler, durumlarına uygun olan programı seçerek formdaki yönlendirmeler doğrultusunda gerekli bilgileri doldurduktan sonra “Yazdır” butonuna bastıklarında, ihtarnameleri ilave uğraşa gerek kalmaksızın hazır olacak. Tüketicilere ise ihtarnameleri imzalayıp muhatabına, (banka veya banka avukatı) noter, elden teslim veya iadeli taahhütlü posta yolu ile ulaştırmaları kalacak.

İhtarnamelerini elden teslim edecek olan tüketiciler, ihtarnamelerden iki tane yazdırıp bir nüshasını bankaya veya avukatına verecekler. Kendisinde kalacak diğer nüsha üzerine ise “alındı” notu ile birlikte, tarih ve kaşe bastırıp imzalatmaları gerekiyor.

ÖDEME PLANINA DİKKAT UYARISI

Avukat Faruk Hançer, kendisine dönem sonu borcunun ödenmesi için ihtar çekilmiş, haklarında icra takibi başlatılmış veya 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olan kredi kartı borçlularının bu yasadan yararlanacaklarına işaret ederek, şöyle dedi: “Geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrar etmemesi için yasadan faydalanmak isteyen tüketicilerin başvuru neticesinde düzenlenecek olan ödeme planını mutlaka kontrol etmelerini ve çok dikkatli davranmalarını, yasanın dışında farklı bir ödeme planını kabul etmemelerini, ayrıca imzaladıkları ödeme planının bir suretini almaları konusunda uyarıyoruz.”