Arama

Sanat Etkinlikleri - Tek Mesaj #39

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
23 Ekim 2007       Mesaj #39
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Ayşegül İzer ve Emre Senan Sergisi “İstanbul – Edmonton – İstanbul”

edmonton1


Ayşegül İzer ve Emre Senan’ın yapıtları, 23 Ekim – 17 Kasım 2007 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

Ayşegül İzer ve Emre Senan, geçtiğimiz yıl Kanada’nın Edmonton kenti, Alberta Üniversitesi, FAB Sanat Galerisi’nde açtıkları “İstanbul – Edmonton – İstanbul” isimli sergilerinin ardından işlerini ilk kez bir arada, Kare Sanat Galerisi’nde sergiliyorlar. İstanbul’dan Edmonton’a giden sergi, tekrar İstanbul’a gelerek izleyicilerle buluşuyor.

edmonton2

Emre Senan’ın bu sergideki işleri, 50x70 cm kağıt üzerine, sınırlı sayıda serigrafi baskılardan oluşuyor. Otuz yıldır her toplantıda her durumda devamlı çizen Emre Senan’ın bu sergide yer alan işlerindeki çeşitli karakterleri ve yaratıkları, sanki bir çeşit sözlük işlevi gören imgesel gösterge sistemine dönüşüyor. Grafik tasarımcı, reklâmcı ve öğretim görevlisi olan Senan’ın çalışmaları Kanada, Fransa, İsviçre, Kore, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İran gibi ülkelerde sergilendi ve müzelere kabul edildi, çeşitli ulusal çizgi film yarışmalarında ve GMK sergilerinde birçok ödül kazandı.

Ayşegül İzer, sergide yakın zamanda yapmış olduğu 50x70 cm serigrafi üzerine kolajlardan oluşan ve çoğaltımı olmayan çalışmalarını sunuyor. Italo Calvino’nun, “Görünmez Kentler” isimli eserinden esinlenerek ortaya çıkan bu çalışmalar, hem içerik, hem de uygulama açısından oldukça araştırmacı, şaşırtıcı ve çağdaş bir dile sahipler. Bu çalışmalar, şehir planlarından, haritalara, mimari çizimlerden, matematiksel koordinatlara, metinlere ve tipografiye, rakamlara, hatta kişisel fotoğraflara vs. kadar varan tüm kodları içeriyor. 1986 Yılında ilk birincilik ödülünü kazanan Ayşegül İzer’in pek çok uluslararası ödülü bulunuyor. Çeşitli ulusal ve uluslararası jüri görevlerinde bulunmuş sanatçının işleri müzelerde yer alıyor.

Kare Sanat Galerisi
Abdi İpekçi Cad. No: 26/ 9 Nişantaşı
T: 0212 240 44 48 - 230 58 91
F: 0212 219 77 19

E:
kare@karesanat.comwww.karesanat.com