Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir siteye gönderilmiş olan e-posta taslağı:
Alıntı

Türkiye'de fikri mülkiyetin korunması ile ilgili ulusal mevzuat gereğince Fonogram Yapımcıları, üzerinde hak sahibi bulundukları fonogramlarda (kaset ve CD'lerde) bulunan müzik tespitlerinin dijital iletim de dahil olmak üzere her türlü telli veya telsiz araçlarla satışı veya diğer biçimlerde umuma iletimine izin vermek veya yasaklamak hakkına sahiptir.
İşte müvekkilimiz MÜ - YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği de, üyeleri bulunan fonogram yapımcılarının bu haklarını korumak ve takip etmek üzere kurulmuş bir meslek birliğidir.
MÜ - YAP Meslek Birliği ile ilgili tüm bilgileri resmi internet sitesi olan MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi Internet sitesi olan Http://www.kultur.gov.tr/ den ulaşabilirsiniz.

Xxx.com isimli Internet sitesi ile ilgili olarak yaptığımız incelemelerde, sitede müvekkil meslek birliğinin üyesi bulunan fonogram yapımcılarının üzerinde hak sahibi bulundukları fonogramlarda yer alan müzik tespitlerinin gerekli izinler almaksızın ve yasadışı bir şekilde mp3, video klip ve başka resimlerle eklenmiş mp3 klip benzer formatlarda kullanıldığı ve umuma iletildiği belirlenmiştir ve bu durum Mü-yap kapsamında yasaktır.
Tüm bu sebeplerle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince iş bu e-mailimizin tarafınıza ulaşmasından itibaren 3 (üç) gün içerisinde sözü edilen yasa dışı kullanımın (ihlalin) sona erdirilmesini, ihlale
konu mp3'lerin, video kliplerin içerikten çıkarılmasını ve yapılan radyo yayınının durdurulmasını aksi takdirde ise sitenize erişimin engellenmesi ve hakkınızda ceza ve hukuk davası açılması için ulusal ve uluslar arası mevzuattan kaynaklanan tüm başvuru ve şikayet haklarının kullanılacağını
ihtaren bildiririz.

MÜ - YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram yapımcıları Meslek Birliği
Hukuk ve Lisanslama Departmanı.

Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi, YouTube videolar için de artık bir kısıtlama getirilmiş durumdadır.
Şöyle ki;
Telif hakkı olan müziklere yapılmış video klipler ve flash çalışmalar telif hakkı ihlali nedeniyle Mü-Yap yasak kapsamındadır. Bu sebeple bu tarihten itibaren tüm benzer içerikli çalışmaların eklenmesi yasaktır; eklenmiş tüm çalışmalar da kaldırılacaktır.
Eklenecek olan flash ve video çalışmaların telif hakkı ihlali kapsamına dahil olmaması konusunda hassas yaklaşmanızı önemle rica ederim.

Saygılarımla
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.