Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
25 Ekim 2007       Mesaj #2721
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
srpabz adlı kullanıcıdan alıntı

daha önce sorulmuş mu diye kontrol ettim bulamadım, sorulmuşsa da affola

soru şu, msn live kullanıcılarının çoğunun başına gelir, eklenti prg kullansın kullanmasın, msn'de yazışırken sistem dili kendiliğinden EN olur, yazdıklarınız anlamsız saçmalıklar olmuştur, TR karakterler kullanılamaz, taa ki siz dil çubuğuna gidip düzeltene dek, ama sorun çözülmez çünkü sürekli tekrarlanır, bu sorunu önlemenin bir yolu var mıdır? msn'nin müdahelesini engelleyecek bişey?

umarım en yakın zamanda bir çözüm bulabiliriz ...

şimdiden teşekkürler

İstediğiniz şekilde bende bu konuda muzdariptim ancak yaptığım şu işlemle artık sorunla karşılaşmadım. Diğer bilgisayarlarda ne kadar etkili olur bilemem. Bölgesel dil seçeneklerinde bulunan dil ayarlarından klavye dilinde olan ingilizceyi kaldırdım. Yani sadece Türkçe duruyor. MSN de herhangi bir şekilde de saçma karakter oluşumuna rastlamadım bu işlemden sonra.

Tam anlatımlı değişim : Başlat > Denetim Masası > Bölge ve Dil Seçenekleri > Diller > Ayrıntılar

ve buradaki yüklü hizmetlerden ingilizce (A.B.D) seçeneğini kaldırdım. Hemen alt tarafında yer alan dil çubuğu ayarlarından da Dil çubuğunu masaüstünden kaldır çentiğini kaldırıp tamam dedim.

Ayrıca MSN de karakter karışması olduğunda ALT + SHIFT yaparsanız sorun çözülür.