Arama

Anlayana - Tek Mesaj #1298

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2007       Mesaj #1298
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir şiir yazacağım doğum günüme,
Tam 1 yıl öncesine sitem atacak..
Öyle ağır olacak ki sözü;
Bu yıl, o gün ya yağmur yağacak,
Ya da güneş doğmaya utanacak!..

Mavi bir kâğıda yazacağım, mavi kaplığa saracağım,
Kendime hediye edip, okuyup ağlayacağım..

Bir şiir vereceğim doğum günümde kendime,
Hislerimin o gün doğup, aynı gün öldüğünü anlatan,
Her 1 yaş geçtiğinde, bana o yılı hatırlatan..

Bir şiir.. 23 Haziranlara ad takan..

Ben öleli 1 yıl olmuş; aylar, haftalar utanır!..
Her 23 haziran günü açacak çiçek,
Büyüyecek çim, doğacak güneş,
Buluşacak sevgililer utanır!..

Tam bir dakika oldu şimdi sen olmayalı.. Hayatıma ilk girdiğin yerde, doğumgünümde, tam da 15'i bir geçe ben yalnızım.. Bugün yağmur yağacak yada güneş doğmayacak demiştim ya hani; yağmur yağmadı, güneş de doğmadı.. Anlam veremedim ben gökyüzüne, ne demek istedi sence?..

Doğumgünümü bir geçe, burda, ilk buluştuğumuz yerdeyim, yalnızım.. Bir güneş bekliyorum şimdi, ya da bir yağmur.. Ya sen doğacaksın dünyama, yada gözyaşlarım akacak!..

Beş dakika oldu.. Bekliyorum.. Hiç bukadar bekletmemiştin beni.. Geçen yıl bu saatte görmüştüm seni..

Saat 15:10.. 15 dakika bekler giderim.. Öyle ya!.. Yalnızken ürkütücü oluyor burası ama senin için beş dakika daha beklerim.. Ya gelir yeniden doğarsın hayatıma, yada bundan sonra senden giderim!..

Saat 15:15.. Yaprakların gölgeleri çarpıyor eteğime, hafiften bir sıcaklık hissediyorum sol omuzumda.. Güneş doğdu sevdiğim!.. Bense yağdırıyorum şimdi yağmurlarımı.. Oysa sensiz doğdu bu güneş..

Yok musun yani artık? Bensiz de günün aydınlık mı diyorsun? Peki, öyle olsun.. Gidiyorum!.. Bir daha gelmeyeceğim.. Seneye burada beklemeyeceğim.. Gidiyorum hayatından, rahatsız etmeyeceğim!.. Doğan güneşimle, gözlerimden yağan yağmurumla gidiyorum.. Hüznümü sineme çekip, gülümsememi kızaran yanaklarıma takıp gidiyorum.. Bir dakika daha fazladan bekledim seni oysa..

Saat 15:16.. Günlerden Mayıs 26.. Sensiz bir yirmili yaş.. Ve ben gidiyorum.. Elveda ilk, elveda aşk!..

Geceleri üşürdüm ama soğuktan değil...
Tutamamaktan sıcağı, tutunamamaktan sıcaklığa...

Geceler sensiz..
Geceler soğuk..
Sabahlara kadar ayaz geceler..

Gülümseyerek bakıyorum geçmişe. Yaşadığımız o güzel günlerin ardından sadece bunu yapabiliyorum. Gülerken ağlıyorum.... Nasıl diye sakın sorma; resimlerimize bakıyorum önce... Yaşadığımız güzel anlar geliyor aklıma gülüyorum. Ama sonra, evet sonra, şimdiki halimize dönüyorum ve gözlerimden yaşlar akıyor... İçimdeki sevgin canlanıyor....
Ne yaptıysam yok edemedim bu sevgiyi... Kurtulamıyorum bir türlü. Gün geceye dönüyor bense resimlerimize bakıp, o anları tekrar yaşıyorum... Acı çekiyor ama kurtulamıyorum işte.. Vazgeçemiyorum Senden Birtanem...
Oysa ne çok demiştim kapılmayacağım, her şeye hazırlıklı olacağım diye. Meğer benimki sadece kendimi kandırmakmış. Ben kendimi sana ilk anda teslim etmişim meğerse. Şimdi ne yapacaksın diye sorma bana sakın, inan bende bilmiyorum çünkü. Yüreğimde sen varken başkasıyla olamam. Başkalarında seni arayıp onları mutsuz edemem.
Ve Senden Son İsteğim...
Unut beni... Yeniden doğ bensiz.. Sakın kaybetme yaşama sevincini... Yaptıklarımın acısını belleğinden silerek büyü. Yaralı kalbini sar yarınlarla, yeni umutlarla, yeni sevinçlerle. ilerde seni bekleyen mutluluğa koş, sana hiçbir zaman vermeyi başaramadığım mutluluğa koş.. Yoktur seni benim kadar seven ve sevecek olan, bir o kadarda sana layık olamayan, seni anlayamayan... Ben yaşarım acını, gözlerini hayal eder, biraz daha içer vururum kendimi kelimelere.. Dudaklarına dokunup seni sevdiğimi söylemeyi özlerim ama yaşarım, yaşarım farkında olmadan... Mutlu ol, eksik olmasın yüzünden gülücükler, acılar bulmasın seni. Mutsuzluğumla, bu hayat üzerinde bundan sonra hiç olamayacak olmamla, sensizliğimle yargılayıp affet beni. Cezamı çekiyorum ben.
Her şeyden vazgeçerken tek vazgeçemediğim sana bir çift sözüm var. Seni Hala Seviyorum, Seni Seviyorum...

Yüreğime bir beden büyük gelen umutları Üzerimden çıkarıp gidiyorum."
Küçük bir çocuğun duası gibiMasumluğunu sundum sana aşkın.
Ama sen, “İmkansız bir aşk “ deyip sustun.Oysa sana dair ne düşlerim vardı.
Dans edecektim yağmurlarda seninle.Yıldızların saçlarına düştüğünde,
Bir gökkuşağı çizecektim beyaz tuallere.
Asla kırgın değilim sana...Özgürdün, hürdün elbet.
Güneşte yaşamak varken,Karanlıklarda boğulmayı göze alamazdın sen...
Gözlerine sakladığım baharlara Veda busesini yapıştırıp gidiyorum.
Aslında bir teşekkür borçluyum sana,Yarım bir adamın karanlıklarına
Rüya misali baharlarınla konakladın..
Her nefesinde,Mevsimleri soludum gözlerinde.Kırılmış bir gönül mabedineBir gülüş ekledin ya,
Bir ömür yeter bana..Hep ağladığımda öper dururum
Baharda açmış o gülüşlerini......
Gittiğim yerlerde,Kim bilir belki de alışırım.Alışacağım; gözlerinin yokluğu değil elbet.
Bahçemde ezilmiş güllerin çığlıklarına ,içimdeki çocuğun gözlerindeki ıslaklığına,
Elbet bir gün alışırım....
gidiyorum, Aynalara ağlamaklı suretimi bırakıp
Masum çocukların dualarına gidiyorum...Senin uyuduğun saatlerde ben,
Bu şehri, bu yüreği sana bırakıp
Yağmurlarla öpüşmeye gidiyorum.
Son düzenleyen Blue Blood; 28 Ekim 2007 00:46 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi