Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
29 Ekim 2007       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Ne diyebilirim. Atam diyecek bir şey bırakmadı.
Ad:  Cumhuriyet Bayramı1.jpg
Gösterim: 17202
Boyut:  80.2 KB
Hala tarihten ders almayanlar varsa ; Unutmasınlar bu millet tarih sayfalarında hiç bir paragrafında şanlı tarihine leke sürecek bir hal içinde olmamıştır. Düşmanının esaretinde bile elini sıkmıştır. Hiç bir ulus böyle şanlı bir tarihe sahip değildir. Hal bu olduğunda çamur atmak ve geçmişlerinde karanlık aciz hallerini gizlemek İzmir i yakıp talan etmek , her türlü tecavüzü sergileyen Yunan askerini denize dökerken analar göz yaşlarını evlatları bu topraklar için kanlarını akıtmıştır. Her kim ki bu şanlı tarihe çamur atmaya kalkarsa önce dönüp arkasındaki önce pisliği temizlemeli . Ancak gözüken o ki; bu öyle bir pislik ki temizlemeleri imkansız.

Burdan dünyaya sesleniyorum: Türk ulusunun sabrını tartmayın. Bu millet tarih boyunca kin tutmamış, toprağı için nice MEHMET leri nice civanları göz kırpmadan vermiştir. Unutmayın bu milletin damarlarında akan asil kanı hiç bir kuvvet durduramaz. Biz ırkımızı soyumuzu sopumuzu geçmişimizi iyi biliriz. Orta Asya dan buyana her türlü zihniyetle bu milletin kaderiyle oynayanlar; şunu gözden kaçırmasınlar: TARİHTEN DERS ALMAYANLARA cevap vermesini bu millet bilir. Tarih şunu der bu ulus genlerinde savaşçı ruhu taşır, ılıman karakteri ile uysal bir millettir, savaşçı ruhunu uyandırmayın en son uyandıranlar İzmir de denize dökülmüş, Çanakkale de evlatlarını dünyanın bir ucundan gelerek kirli politakalara alet etmişlerdir.

Bu halde dahi bu millet bu insanlara kin gütmemiş topraklarında ebedi uykularına izin vermiştir.

Son sözüm: Gaflet içinde olan aydınlara sizler dünde vardınız bugünde sanmayın ki 100 yılda bir Atatürk çıkar. Bu milletin tarihinde ne kahramanlar çıkardığı yazılıdır.

Cumhuriyet in değerini bilip sahip çıkmak her Türk ün birinci vazifesidir. Allah Türk ü korusun ve yüceltsin.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.. Ne Mutlu Türk üm diyene...
Ad:  cumhuriyet ekrem sarıkaya2.jpg
Gösterim: 7239
Boyut:  142.6 KB

BAKINIZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Marşlar, Şiirler ve Yazılar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 28 Ekim 2018 12:57