Arama

Chris Andrews - Tek Mesaj #1

estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
2 Kasım 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Chris Andrews
(d.
15 Ekim 1942, Romford, Londra, İngiltere) İngiliz rock müzik bestecisi ve şarkıcısıdır.

Bestecilik Kariyerinin Başlaması

Andrews Müzik kariyerine 15 yaşında başladı. Klüplerde çalıştı ve 50'li yılların sonlarında
BBC'de yayınlanan "Oh Boy" adlı gösteri programında yer aldı. 1961-1962 yıllarında Almanya'da Hamburg'daki Star Club'da ilk konserlerine çıktı. Aynı sıralarda henüz tanınmayan Beatles da bu klüpte çalışmaktaydı. Andrews grubu Chris Ravel & The Ravers ile ilk plak kayıtlarını bu dönemde yaptı. Ancak kariyerinin en iyi dönemi İngiltere'ye döndükten sonra başladı. Andrews'in yazdığı "The First Time" adlı parçayı seslendiren Adam Faith listelere girdi. Faith için yazdığı başka liste parçalarının yanı sıra, Sandie Shaw"Long Live Love", "Girl Don't Come" ve "Tomorrow" gibi önemli parçalar besteledi.
için de
Şarkıcılık kariyeri

1965 yılında yine Sandie Shaw için yazdığı "Yesterday Man" adlı parçayı Shaw'un reddetmesi ve parçayı seslendirecek başka kimse bulunulamaması üzerine, Rolling Stones'dan Bill Wyman'ın önerisiyle Andrews parçayı kendisi seslendirdi. Masraflarını kendisi karşılayarak parçayı kaydetti. Parça kısa sürede büyük ses getirdi. İngiliz listelerinde 3 numaraya kadar çıkan parça, Almanya listelerinde 1 numara oldu. 45lik dünya çapında 10 milyondan fazla satıldı. Bu başarının hemen sonrasında Andrews bir sonraki liste başı parçası "To Whom It Concerns" parçasını kaydetti. Başladığı turneler büyük ses getirdi. "Something On My Mind", "Stop That Girl" ya da "Wathca Gonna Do Now" gibi başarılı besteleri 1969-1970 yıllarında bestelediği "Pretty Belinda" parçası izledi. Parça bütün Avrupa'da başarılı oldu.
Kendi seslendirdiği parçalarının yanı sıra
Johnny Mirandi ve Claude François gibi şarkıcılara verdiği besteleri İtalya, Fransa, İspanya, Türkiye ve birçok Güney Amerika ülkesinde listelere girdi. Bir yandan kendi seslendirdiği "Carol Okay", "Michigan River", "Yoyo", "Lazy Days", "I Love Ya", "Sugar Daddy" ya da "Do You Wanna Love Me" gibi parçalarla listelere girerken, diğer yandan Sandie Shaw, Adam Faith, The Tremeloes, Frankie Valli, Cher, Lonnie Donegan, Marilee Rush, Suzi Quatro, Peter Orloff, Bata Illic, Graham Bonney, Hazy Osterwald, Johnny Tame, Ramona, Agnetha Fältskog ve Peter Sebastian gibi gruplar ve müzisyenler Andrews'un şarkılarıyla başarılı oldular. 1989 yılında Fortunes ve Albert West'in seslendirdiği Andrews besteleri listelere girerken, "Good Morning Vietnam" adlı filme yaptığı besteler de bütün dünyada dinlendi.
80'li yılların sonunda 60'ların müziğine yeniden ilginin yükselmesiyle Andrew da bir çok televizyon şovunun konuğu oldu. Almanya'da bir çok büyük organizasyona katıldı. 80'li yılların sonlarından bu yana Almanya'da yılda ortalama 120 şova katılmaktadır.
1994 sonuna kadar İngiltere'nin Kent kontluğunda yaşayan Andrews, 1995'te Kanada'ya taşındı. Bu arada Almanya'da televizyon şovlarına katılmaya devam etti. Günümüzde Andrews 28 Temmuz 2007 tarihinde evlendiği Alman eşi Alexandra Jostes ile birlikte Londra, İspanya ve Almanya'da Dortmund'daki evlerinde yaşamaktadır.

Diskografi


45likler
  • Yesterday Man / Too Bad You Don't Want Me (1965)
  • To Whom It Concerns / It's All Up To You (1965)
  • Something On My Mind / I'll Do The Best I Can (1966)
  • Watcha Gonna Do Now / Lady Oh Lady (1966)
  • Stop That Girl / I'd Be Far Better Off Without You (1966)
  • That's What She Said / Write It Down (1966)
  • I'll Walk To You / They've All Got Their Eyes On You (1967)
  • Hold On/ Easy (1967)
  • The Man With The Red Balloon / Keep Your Mind On The Right Side (1968)
  • Pretty Belinda/ Maker Of Mistakes (1969)
  • Carole OK (1969)
  • Mit Unserem Glück Ist Alles Okay (1969)
  • Brown Eyes (1969)
  • Braune Augen Schau'n Mich An (1970)
  • Yo Yo (1970)
Uzunçalar (LP)
  • Portrait in Music (1966)
Son düzenleyen Daisy-BT; 25 Kasım 2010 16:22 Sebep: Sayfa düzeni.