Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:56, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 01 Şubat 2026 - 07:56
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #783
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Kasım 2007
Mesaj
#783
Ziyaretçi
2008'den itibaren pasaportlar değişecek
CNN TÜRK
2008 yılı başından itibaren artık çipli pasaport devri başlıyor. Pasaporttaki bilgiler elektronik ortamda denetlenebilecek. Amaç sahte pasaport yapımını engellemek.
Türkiye yeni yıla yeni pasaportlarla girecek. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlığının bütçe görüşmelerinde yeni pasaportları göstererek, "Artık Türkiye'de güvenlikli pasaport devri başlıyor" dedi.
Pasaportların yenilenmesindeki temel amaç güvenlik. Sahte pasaport yapımını önlemek için yeni pasaportların defter kısmında güvenlik katmanları yer alacak.
Bu katmanlarda yer alan figür ve resimler, morötesi ya da kızılötesi ışınlarla görülebilecek.
Her pasaporta bir çip yerleştirilecek ve barkod sistemine uygun hale getirilecek. Böylece kişilerin pasaport bilgileri bilgisayar ortamından denetlenebilecek. Yeni pasaportlar optik cihazlardan geçirilecek. Yani artık kayıt ve kontrol için uzun uzun beklenilmeyecek.
Yeni uygulamayla pasaportların rengi de değişiyor, mavi pasaportlar tarihe karışıyor. Halen diplomatik pasaport rengi olan kırmızı artık normal pasaportlarda kullanılacak. Diplomatik pasaport siyah olacak. Devlet memurları için kullanılan pasaportların renkleri değişmeyecek.
Yeni pasaportların alınmasında da kolaylık sağlanacak. 2008'den itibaren pasaport almak için nüfus cüzdanı yeterli olacak.
Karantinadaki ilçede çocukları köpek ısırdı!
Şanlıurfa’nın, 2 ay önce bir çocuğun kuduzdan ölmesi üzerine karantina altına alınan Hilvan ilçesinde, sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, Bağlar Mahallesi’nde arkadaşlarıyla birlikte evinin önünde oynayan 2 yaşındaki Ali O’yu, bir sokak köpeği kolundan ısırdı.
Yakınlarının Hilvan Devlet Hastanesine kaldırdığı ve ilk müdahalesi burada yapılan Ali O, aşı yapıldıktan sonra taburcu edildi.
Karacurun Mahallesi’nde ise arkadaşlarıyla oyun oynayan 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Yusuf A. sokak köpeğinin saldırısına uğradı.
Yüzünden yaralanan küçük çocuk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.
Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Arkadaşlarıyla oynarken 2 ay önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Bayram G. (4) 45 gün sonra kuduzdan ölmüş, bunun üzerine ilçe karantina altına alınmıştı.
Askerler ''şehitler ölmez'' diye slogan atıp yürüdü
CANAN ALTINTAŞ
Diyarbakır DHA Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 70. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Tören Türk bayrakları ve balonlarla süslenen temsili trenin Diyarbakır Garı'na gelmesiyle başladı.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, 7. Kolordu Komutanlığı 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Birol Erdem ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulah Sevinç'in de katıldığı törenin ardından valilik karşısındaki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yapıldı. 7. Kolordu Komutanlığı ve 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı askerler, "Her Türk asker doğar", "Her şey vatan için", "En büyük Türk Atatürk", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı eşliğinde yürüyerek 10. Yıl Marşı'nı okudu. Çevredeki vatandaşlar da askerlera pencerelerden alkışlarla destek verdi. Vali Mutlu, Atatürk’ün 15 Kasım 1937’de Diyarbakır’da halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını anımsatarak, "Diyarbakırlılar eşsiz devlet adamını ağırlamaktan büyük onur duymuştur. Her geçen gün Diyarbakır çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için çabalıyor, Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyor" dedi. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla sona erdi. Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken 7. Kolordu Komutanlığı'na bağlı bomba uzmanı "Haliç" adlı dedektör köpek bomba olasığına karşı tören alanı çevresinde arama yaptı.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 07:56
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...