Arama

Selçuk Üniversitesi - Tek Mesaj #4

MYDMR - avatarı
MYDMR
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #4
MYDMR - avatarı
Ziyaretçi
SELCUK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE BÖLÜMÜ
Konya;

* Eskisine oranla müthiş bir gelişme göstermiştir.Eğlence ,gezilecek görülecek yerler,parklar anlamında.
* Birçok dışardan gelen konya'yı beğenmese de kendi illerinde burdaki alışveriş merkezlerinden tek bir tanesi bile yok.Önyargı ve gurbetlikten olsa gerek.
* Boş vakitleri değerlendirmek anlamında birçok olanağa sahip ve hızla bu alanda yeni paylaşımlar yapılıyor.( En son buz pisti getirtildi.)
* İçkili kafe oranı yok denecek kadar az,bu yüzden bazıları ne biçim memleket diyor ama onlarda alsın evlerinde yurtlarında içsin artıksmile
* İnsanını o kadar övemeyeceğim (Kusura bakmasınlar). Her ilde olduğu gibi girmemeniz,gördüğünü zde dokunmamanız gereken bir grup var,Doğanlılar.Çarşı da kendilerini belli ederler zaten,bir süre sonra otomatik olarak uzak durursun.
* Ne yazık ki insanı bayanlara ayırım yapmaksızın bakma ve laf atmaya yetenekli kişilerden oluşuyor,çoğunlukla tabii.
* Çarşısı bize yetiyor ama Ankara ve İstanbul'dan gelenler beğenmiyor,küçük diyorlar.Ve kaliteli mallarda sürüm az oluyor,çok çabuk bitiyor.
* Kira paraları oldukça yüksek,mevkisine göre değişmekle beraber,ne yazık ki öğrenciyim demenizle iyice artan fiyatlar ortaya çıkıyor.
* Ulaşımı çok rahat ve iyi.Her yere 15/20 dakikada kalkan rahat otobüsler var.Ancak tramvay hattı iyi değil.Sadece Zafer (Çarşı-Kampüs)arasında ve oldukça eski Alman tramvayları.Gerçi yenileri gelecekmiş ve yeni hatlar döşeniyor.
* En kalabalık yerleri Zafer,Alaaddin ve Kule sitedir
* Televizyonlarda denildiği gibi yobaz bir şehir kesinlikle değil.Elbetteki herkes özgür ve böyle giyinen,böyle düşünen insanlar var ve bunlara yapacak birşeyimiz yok.Ama yaklaşık 70/80 binlik öğrenci nufüsü inan şehri yönlendiren temel yapı.
* Esnafını da o kadar övemeyeceğim,hacı hoca gözüyle baktığınız kişiler çok rahat pahalıya satabilir,biraz dikkat!

Üniversite;

* İkiye ayrılmış durumda.Kampüs(Alaad din Keykubat Yerleşkesi) ve Eğitim Fakültesi.Kampüs İstanbul Yolu üzerinde tam şehir çıkışındayken,Eğitim Fakültesi de tam tesr ve zıt konumda olan Meram'dadır.
* Son yıllarada yatırımlar hep Kampüse yapılıyor,yeni binalar anlamında.Ama Eğitim Fakültesinin de tüm binaları yıkılıp yeni derslikler inşa edilmeye başlandı.
* Eğitim Fakültesi iki üç lisenin bir araya gelmiş hali gibi,sakin,sessiz,ol aysız.
* Kampüs oldukça büyük ve öğrenci kapasitesi Eğitim'in 6 katı kadar.
* Gruplar anlamında kafanızı takmayın.Kimse artık baskın değil ve olay çıkmıyor genellikle.Hem siz onlara yanaşmazsanız,emin olun 4 yılda rahat rahat mezun olursunuz.

İniglizce Öğretmenliği;

* Ben 4. sınıfa geçtim ve 3 gündüz,3 gece sınıfı ve hepside 50'şer kişiden 300 öğrenci var.Yeni kontejyanlar oldukça düşük diye biliyorum.
* Sınıflar oldukça karışık durumda.Bilgisi iyi olan oldukça az,bilgisini durağanlaştıran oldukça fazla,dışardan gelenler (Azerbaycan,İran gibi ) ise oldukça berbat durumdalar.
* Çalışmayı teşvik edici bir sistem ve hoca anlayışı ne yazık ki yok.
* İnsan ancak kendisi çalışırsa üniversitede gelişebilir ilkesini benimsediğimden,üive rsite eğitimi sadece öğretmenlik nasıl yapılır alanında yeterli olabiliyor.Diğer çalışmaları siz yaparsanız gelişirsiniz,ama sınıfın büyük çoğunluğu gibi hiçbir şey yapmazsanız,ne yazık ki çokta kaliteli bir eğitimci olamazsınız.
* Teknolojinin sınıflarda kullanım fırsatı bakımından oldukça kısır bir üniversite.
* Öğretmenler hakkındada yorum yapılabilir.İyi yorum yapmak kolayda,takip eden olabilir kuşkusuyla kötü yorum yapma fikri biraz caydırıyor beni.Ama en beğenilen öğretmenler Aldülhamit Çakır ( Gerçekten sınıf böyle idare edilir,ders böyle sevdirilir diyen bir anlatış tarzı var.)Bir de Yasin Aslan hocamız var.O da bilgisi taze,geniş ve kanaatimce oldukça kaliteli bir hocadır.

NOT: ALINTIDIR