Arama


hellboy726 - avatarı
hellboy726
Ziyaretçi
17 Kasım 2007       Mesaj #1
hellboy726 - avatarı
Ziyaretçi
Bir çok insan birden fazla Windows ID’ye sahiptir ve birden fazla hesabı yönetmek sizi çileden çıkarıyor olabilir. Microsoft, son yaptığı Account Live güncellemesiyle, hesabınız sayfasına “Bağlantılı Windows Live ID’ler” özelliği ekledi. Böylece, Windows Live ID’lerinizi birbirine bağlamanıza olanak sağlayarak, hesapların yönetimlerini kolaylaştırıyor. Birden fazla Windows Live hesaplarımızı bağlamak için öncellikle Windows Live hesabımıza giriyoruz.

live id1


Hemen karşımızda ki “Bağlantılı Windows Live ID’ler” başlığının altında ki “Bağlantılı ID’lerinizi yönetin” bağlantısına tıklıyoruz. Ve gelen pencereden parolamızı yazıp, eklemek istediğimiz hesabın adresini ve parolasını yazıyoruz.



live id2
Bağla“‘ya tıkladıktan sonra, hesabımız ekleniyor.



live id3

Hesaplarımız bağlandı. Şimdi, Wave 2 stili olarak adlandırılan arayüze sahip Windows Live Mail’e girip bakalım.


live id4


İşlem tamam. Bağlantılı hesapları Wave 2 olan tüm Windows Live servislerinde kullanabilirsiniz. Windows Live Favorites, Gallery gibi bazı servislerde şimdilik kullanılamasa da ilerleyen günlerde bu servislerde güncelleştilecektir. Öte yandan, bazı Windows Live servislerinde hesap değiştirmek -Space gibi servislerde- Windows Live Mail’de olduğu gibi açılır menü açılmıyor ne yazık ki. Şimdilik bu eksikliklere rağmen, birden fazla hesap kullananlar için Bağlantılı Windows ID’leri, gayet güzel bir özellik olmuş diyebilirim.