Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2006       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spor Süper Lig’de son 3 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Fenerbahçe, Kadıköy’de Konyaspor’u 5-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler, Anelka’nın 37. dakikada attığı golle rakibinin direncini kırdı. İkinci yarıda ise adeta gol şov vardı. Nobre (2), Önder ve Appiah’ın golleri F.Bahçe’yi maç fazlasıyla yeniden lider yaptı.
Fenerbahçe, takip edilmekten sıkılıp hovardaca davrandığı ikinci yarıda takip edilen duruma düşünce Daum kadroyu değiştirdi. Bu değişiklikle gelen Galatasaray kupa zaferi Konya maçına da yansıdı. Alman çalıştırıcı, aynı kadro ile çıktığı Konya maçında istediğini aldı ve maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi: 5-0
F.Bahçe takipçi durumda ama sakin ve ne istediğini biliyor. Gerçi zemin hızlı oyuna, topla dansa izin vermiyordu ama usta ayaklar, yine de üretkendi. Konyaspor'da ise Murat, Zafer, Okan ve Mustafa hem F.Bahçe orta sahasına rahat vermiyor hem oyunu soğutuyorlardı. 33'te Luciano'nun füzesi üst direği sarsarken, bu pozisyon aynı zamanda F.Bahçe'nin baskısı golün habercisiydi. Gol de 37'de iki cambaz Alex ve Anelka'nın organizasyonundan geldi. Alex, çizgiden ortaladı, Anelka füzesi ile ağları sarstı: 1-0. İlk yarı bu sonuçla biterken seyircinin talebi üzerine Anelka çıkıp Nobre ikinci yarıya başlayınca F.Bahçe'nin ileri ucu hareketlilik kazandı. 48'de Nobre fırsatçılığı ile farkı ikiye çıkarınca Konya çözüldü, F.Bahçe şahlandı. 56'da Önder'in ceza sahası dışından vurduğu sert şutta Özden çaresizliği oynarken F.Bahçe farkı üçe çıkarıp galibiyetin sevincini yaşamaya başladı. Skor avantajı Daum'u cesaretlendirdi. Tuncay'ı çıkarıp Kemal'i, Aurelio'yu çıkarıp Selçuk'u oyuna alması, bu ikili adına sevinilecek bir durumdu. F.Bahçe, 3-0'ın rahatlığı ile top çevirirken Konya'nın da direnci kırıldığı için maç tek kaleye döndü. 82'de Ümit'in ortasında bu defa Appiah ağları havalandırırken 90+2'de yine Nobre sahneye çıkarak skoru tayin etti: 5-0. F.Bahçe, ilk yarıdaki Konya maçında Anelka'nın elle attığı gol nedeniyle tedirgin çıktığı maçta rahat bir galibiyet aldı. Oyunu istediği gibi yönlendirdiği maçta üç puanı 5 golle alıp maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Anelka'nın bu kez ayakları çalıştı!
Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Konya-spor'a biri elle olmak üzere iki gol kaydeden F.Bahçe'nin yıldız futbolcusu Anelka, dün de golünü attı. Maçın 37. dakikasında Alex'in pasında topla buluşan Fransız futbolcu, bu kez tartışmasız bir gole imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu arada geçen hafta yapılan olağan genel kurul toplantısında seçilen Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yeni yönetim kurulu, dün mazbatalarını aldı. Yeni yönetim kurulu, önümüzdeki hafta tekrar toplanarak görev dağılımı yapacak.
Kanarya, 3 hafta sonra galip geldi
Konyaspor'u 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, 3 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Ligin 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 5-0 yendikten sonra, üst üste yaptığı 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Sarı-Lacivertliler, Konyaspor maçında yine 5-0'lık bir galibiyetle tekrar 3 puanla tanıştı. Üç maçlık puan kaybı serisine Ankaraspor deplasmanında 2-1'lik mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe, ardından Kadıköy'de Beşiktaş ile 2-2 berabere kalıp, geçen hafta Kayserispor'a deplasmanda 1-0 yenilmekten kurtulamamıştı.
‘Christoph Daum, sezon sonunda Stuttgart’a gelecek’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un önümüzdeki sezon Almanya Bundesliga takımlarından VfB Stuttgart'a gideceği iddia edildi. “Kölner Express” gazetesi, Daum'un VfB Stuttgart'ı 1992 yılında lig şampiyonu yaptığını hatırlatarak, liglerin bitimine 10 hafta kala şimdiden Daum'un bu takıma döneceğini öne sürdü. Gazete, VfB Stuttgart'ın Fenerbahçe teknik direktörüyle anlaşmasına delil olarak, gelecek sezon için futbolculara şimdiden Alman teknik adamın adının söylenmesini gösterdi. Bu arada maçtan sonra konuşan Daum, Konya-spor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını belirtirken Stuttgart'a gideceği şeklindeki haberler için şunları söyledi: “Basında yer alan haberlerle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Yorum yaparsanız Jose Morinho'nun, Le Guen'in Fenerbahçe'ye geleceği şeklindeki haberleri de yorumlamak lazım. Alman basını ile Türk basını arasında fark yok.” Öte yandan Fenerbahçe Kulübü resmî internet sitesi, İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos'un transferiyle ilgili medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
F.BAHÇE: 5 - KONYASPOR: 0
FENERBAHÇE: Rüştü 7, Önder 7, Luciano 7, Servet 7, Ümit 6, Appiah 8, Aurelio 7 (Dk. 73 Selçuk 3), Deniz 6, Tuncay 6 (Dk. 61 Kemal 4), Alex 7, Anelka 7 (Dk. 46 Nobre 7).
KONYASPOR: Özden 3, Yasin 4, Ömer 3, Ümit 4, Erhan 4, Murat 5, Mustafa 4, Zafer 4 (Dk. 57 Tayfun 3), Erman 3, Bebbe 3 (Dk. 57 Kais 3), Okan 4 (Dk. 81 Volkan ?).
GOLLER: Dk. 37 Anelka, Dk. 48 ve Dk. 90+2 Nobre, Dk. 56 Önder, Dk. 82 Appiah.
SARI KARTLAR: Tuncay / Erhan, Murat, Yasin.
HAKEMLER: Vedat Yüksel, Selçuk Kaya, Nihat Mızrak.
STAT: ŞÜKRÜ SARACOĞLU


Bir spor yazarının görevi sadece eleştirmek değil. Olumlu hareketler, iyi oyun, güzel hakem yönetimi varsa elbette onları da yazacağız.

Ancak gelin görün ki, F.Bahçe-Konyaspor maçında Anelka’nın golüne kadar olumlu hiçbir şey yoktu. İnsan bu futbolu ve oyun anlayışını görünce ister istemez saçını başını yoluyor. Herr Daum; kupa maçındaki 11’i bozmadan Konyaspor maçında sahaya sürmüştü. Zaten en büyük özelliği alıştığını vazgeçmeden ısrarla denemesi. Ancak bu o kadar yavanlaştı ki goller gelene kadar hiç kimse zevk almadı. Bir ara Konyaspor, öyle bir pas alışverişi yaptı ki buna seyirci aşırı bir şekilde ıslıkla tepki verdi. Fenerbahçeli oyuncular bu tepkiden sonra kendine geldi.
Fenerbahçeli oyuncuları, liderliğin kaybedilmesi ve rakiplerinin oyun planlarını çözmüş olması fazlasıyla etkiliyor. Bu sebeple iş; oyuncularının bireysel yeteneklerine kalmış durumda. Bu yeteneklerin kullanılması ve ortaya çıkması için uygun pozisyonlar lazım. Yani Alex gibi bir oyuncu için duran toplara ihtiyaç var. Yoksa Anelka gibi kafa toplarıyla oynama oranı sıfır olan bir oyuncuyu devamlı yüksek toplarla beslemeye kalkarsan ortaya garip bir şey çıkıyor. Oysa bunun aksine Alex, yerden bir topla Anelka’ya asist yapınca F.Bahçe hemen golü buldu. Bu gösteriyor ki sahada doğru işleri yapacak. F.Bahçe’de Luciano’nun çok önemli bir görevi var. Adeta gizli bir forvet gibi oynuyor. Bence, Fenerbahçe’nin son maçlarındaki kilit adamı o. Bu maçta da Luciano’nun direkten dönen müthiş füzesi takım için ateşleyici bir faktör oldu. Yüksek toplar oyun içinde Luciano’nun gol çizgisine geldiği zaman ya da duran toplarda Servet ve Önder’in de kale önüne yaklaştığı anlarda lazım. Yüksek topları Anelka’ya atarsanız, o da benim gibi sadece seyreder. Fenerbahçe bu yanlışından vazgeçip ve iki yürüyen adamından biri olan Anelka’nın yerine daha hırslı ve mücadeleci Nobre’yi oyuna sokunca ikinci golünü bularak rahatladı. Fenerbahçe’nin bu maçta en olumlu yönü bütün futbolcuların oyun anlayışlarının kazanmak zorunda oldukları için hücuma dönük olmasıydı. Skor rahatlığından sonra birbirinden güzel hareketler seyirciye maçın başlangıcındaki kötü futbolu unutturdu. Böylesine zengin bir kadro doğrularla buluştuğu an hem ligi hem kupayı alır. Fenerbahçe farklı galibiyetle bu mesajı verdi. Konyaspor ise tam bir hayal kırıklığı, ne için futbol oynuyorlar anlamak mümkün olmadı. Her halde akılları ilk maçtaki olaylarda kalmıştı. Hakem Vedat Yüksel’e pek bir iş düşmedi. Onun için hakkında bir görüş belirtmek yanlış olur.
Son düzenleyen Blue Blood; 13 Mart 2006 07:49