Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #791

yunkie - avatarı
yunkie
Ziyaretçi
21 Kasım 2007       Mesaj #791
yunkie - avatarı
Ziyaretçi
Dini baskı Anadolu lisesinden kaçırttı kime Okulda din öğretmeni, pansiyonda ise müdür yardımcısı 'Namaz kılın' baskısı yapmakla suçlanıyor.
'Namaz kılın, kapanın' diye baskı gören dört Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencisi düz liseye geçti


AMASYA - Eğitim gördükleri ve pansiyonunda kaldıkları Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde dini baskı gördüklerini iddia eden dört öğrenci okul değiştirdi. Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt şikâyetleri doğrulayarak, "Soruşturmamız devam ediyor" dedi.
Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden dört kız öğrenci dini baskı gördüklerini iddia ederek, merkeze bağlı Aydınca beldesindeki Aydınca Lisesi'ne nakillerini aldı. Dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencileri olan H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D., Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ahmet A. ve kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından, namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördüklerini ileri sürdü. Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunduklarını söyledi.
9'uncu sınıf öğrencisi Ş.Ç.'nın annesi Zekiye Ç., "Kızımız baskılardan bunalıma girdi" dedi. Bilgisayar öğretmeni olmayı istediğini söyleyen Ş.Ç., okulu bırakmak zorunda kaldığı belirterek bu hayaline kavuşamayacağını dile getirdi. Ş.C., Din Kültürü öğretmeni Ahmet A.'nın kendilerine sürekli, "Kapanın, oruç tutun, namaz kılın, dini kitaplar okuyun, bu kitapları okula getirin" dediğini belirtti.
H.D.'nin annesi Badegül D. de, "Namaz kılacaksınız, kapanacaksınız" diyerek baskı yapıldığını söyledi. Ş.D. ise, yurtta
etüt saatlerinde bile kendilerine "Arkadaşlar haydi toplu namaz kılalım. Niçin oruç tutmuyorsunuz" denildiğini, bu nedenle okuldan ayrıldığını ifade etti.
Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, bazı duyumlar aldığını ve özellikle yurt ile okulu haber vermeden bir yardımcısı ile denetlediğini söyledi. Yurt Müdür Vekili Özlem Y.'yi iddia edildiği gibi türbanlı görev yaparken görmediğini belirten Akkurt, "Bazı velilerden şikâyet dilekçeleri geldi. Soruşturmamız sürüyor" dedi.
Cinsel soruları kınama cezası almıştı
Okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın geçen yıl yaptığı 25 soruluk test, soruşturma konusu olmuştu. Öğretmen, 'Hangisi zinanın zararlarından değildir?', 'Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?' gibi soruların bulunduğu teste tepki gelince başlatılan soruşturmada kınama cezası almıştı.