Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2005       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Müzakere Medyası'nın Gündemdeki Konulan Ele Alış Biçimi ve Ortaya Çıkan Yayın Politikası.

1.Dış destekli, ayrılıkçı Kürt hareketinin kitleselleşmesi.

2. ABD ve AB desteğiyle Türkiye'de devletle muhatap olacak bir meşruiyet kazanması için Türk milletinin psikolojik olarak hazırlanması.

3. 2 bin kişilik cemaatiyle Rum Ortodoks Kilisesi'nin başında bulunan şahsın topluma bir devlet başkanı ve Türkiye'nin iyiliğini isteyen birisi olarak pazarlanması; Türkiye'nin bu kişinin himmetine muhtaç olduğunun toplum bilincine yerleştirilmesi.

4. Türk milletinde içte ve dıştaki ekonomik, siyasal sorunların AB ve ABD yardımı olmadan
çözülemeyeceğine dair bir yargı uyandırılması; bunun için toplumda derin bir özgüven eksikliği duygusu yaratılması.

5. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve bürokrasinin ulusal unsurlarının, halk kitlelerine toplumun gelişmesinin, inanç ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellermiş gibi sunularak milletle aralarındaki yarılmanın derinleştirilmesi ve yabancılaştırılması.

6. Türklerin Anadolu'nun asli sahibi olmayıp bu coğrafyaya yakışmayan barbarlar, uygarlık dışı unsurlar olarak tanıtılması, Anadolu'nun asli unsurlarının azınlıklar olduğunun vurgulanması, etnik taleplerin ve etnik ayrışmanın halk nazarında meşruluğuna dair altyapı hazırlanması.

7.Toplumda Türk-Kürt başta olmak üzere etnik temelli kavgaları ve gerilimi tırmandırarak
Türkiye'nin Yugoslavyalaştırılması.

8. Türkiye'nin Kıbns'ta, Ege'de, Kuzey Irak'ta ulusal çıkarlarımızı savunmayan, teslimiyet psikozuna sokularak ve içerde bağımsız bir devlet olmanın en doğal inisiyatiflerini bile kullanamaz hale getirilmesi.

9. AB bağlamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıldırma kampanyalarıyla pasif savunma sürecine sokularak edilgenleştirilmesi. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik iç ve dış tehditlerdeki tarihi ve yasal görevlerini yapamaz hale getirilmesi; üstünlük duygusunun yok edilmesi.

10. Türk toplumunda millet olma, Türklük paydasında birleşmek anlayışı yerine etnik, dinsel, mezhepsel, yöresel ayrışma ve ortak paydadan uzaklaşma sürecinin başlatılması; ulusal bütünlük yerine bölgesel ve yerel bilinci öne çıkarma ve millet olmanın değerlerini yok etme.


ALıntı..