Kadıköy'e bıraktık
'Avrupa Fatihi' Fenerbahçe, dün İnter karşısında maça müthiş başladı. İlk yarıda güçlü rakibi karşısında pozisyonlar da buldu, Roberto Carlos takımı bir maestro gibi yönetti. Ancak ikinci devrede sahada hata üstüne hata yapan bir Fenerbahçe vardı. Alex'in kaçırdığı o inanılmaz golden sonra İnter'in golleri art arda geldi. Fenerbahçemiz, dün İnter'e mağlup olarak grup birinciliği şansını kaybetti.
Adını ikinci tura yazdıran İnter'e galibiyeti getiren golleri 55'te Cruz, 66'da İbrahimoviç ve +92'de Jimenez kaydetti. Fenerbahçe, 12 Aralık'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gruba havlu atan son sıradaki CSKA Moskova'yı yenerek adını ikinci tura yazdıracak. Dün gruptaki diğer maçta PSV Eindhoven, CSKA'yı 1-0 yenerek şansını sürdürdü. Grupta ilk mağlubiyetini alan Fenerbahçe turu son maça bıraktı.
Kadere bak
Alex'in şutunda top direği sıyırdı, ardından gelişen İnter atağında dramatik bir şekilde F.Bahçe gol yedi ve çözüldü.
F.Bahçe, Kadıköy'de 1-0 yendiği İnter'e dün farklı yenilirken şanssız anlar yaşadı. 55'teki F.Bahçe atağında kaptan Alex, önündeki oyuncuyu çalımlayıp sağ ayağıyla şutunu çekti. Taraftarlar gol diye ayağa kalkarken, top direği sıyırıp dışarı çıktı. Hemen gelişen İnter atağında top Edu'nun ayağından Cruz'a çarpıp F.Bahçe ağlarıyla buluştu. Bundan sonra
F.Bahçe risk alınca da iki gol daha yedi.
10 maç sonra yenildi
Böylece G Grubu'nda yenilgisiz takım kalmazken, F.Bahçe Avrupa kulvarında 10 maç sonra mağlup oldu. F.Bahçe en son 30 Aralık 2006'daki UEFA maçında Celta Vigo'ya 1-0 yenilmişti. Ayrıca F.Bahçe, dünkü sonuçla birlikte, İtalyan takımlarıyla deplasmanda oynadığı 6 maçın hepsinde yenildi. F.Bahçe bu 6 maçta 17 gol yerken, 3 gol attı.
Hedeften sapmayız
"3-0 üzücü bir sonuç ama İstanbul'da CSKA'yı yenip grubumuzdan çıkacağız".
CSKA daha önemli
F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, İnter karşısında ikinci yarıda rakiplerinin daha üstün oynadığını belirterek, "İlk yarıda iyiydik, ancak ikinci yarıda rakibimiz bizi köşeye sıkıştırdı ve golleri attı. Bu önemli maçtı, ama CSKA ile kendi sahamızda oynayacağımız karşılaşma daha önemli" dedi.
10 kişiyken yedik
Zico,
Semih'in sakatlanarak oyundan çıktığı bölümde 10 kişiyken 2. golü yediklerini kaydederek, "10 kişiyken golü yemek beni en çok üzen olaydı. Semih'in devam etmeyeceği hemen belli olsaydı Kazım girerdi. Saracoğlu'ndaki son maçta CSKA'yı yenerek gruptan çıkacağız" ifadesini kullandı.
Taraftar Adriano ve Kanoute istiyor
Sarı-lacivertli taraftarlar Milano'da başkan Yıldırım'dan ricada bulundu. İnter ve Sevilla'nın forveti ilk tercihler
Özel istek
Sarı-lacivertli taraftarlar Milano'da başkan Yıldırım'dan ricada bulundu. İnter ve Sevilla'nın forveti ilk tercihler.
Ses getirecek takım
F.Bahçe'nin ara transferde kimi alacağı tartışılırken, sarı-lacivertli taraftarlar reçeteyi başkan Aziz Yıldırım'a verdi. Milano sokaklarını Kadıköy'e çeviren taraftarların istediği isimler ise İnter'in gözden düşen yıldızı Adriano ile Sevilla'nın Malili golcüsü Kanoute. Taraftarlar, takımın forvet dışında çok iyi olduğunu, bir-iki takviye ile Avrupa'da da ses getireceğini söylediler.
Düğmeye basılıyor
İnter'in Avrupa Kupaları kadrosuna ismini yazmadığı Adriano'yu Zico'nun da çok istediği biliniyor. Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Kanoute ise ara transferde alınırsa ancak ligde oynayabilecek. Dün akşamki mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'nde tur atlaması CSKA maçında alınacak sonuca bağlı F.Bahçe'de yönetimin transfer için düğmeye basması bekleniyor.
Geveze spiker(Savaş Ay)
Gol yiyoruz, adamlar doğal olarak seviniyor. Doğal olmayan şey ise yapılan yorum: Olsun, biraz sonra da biz seviniriz!...
Aslında Fenerbahçe'nin bu maça "Allah Allah" nidalarıyla çıkması pek yakışıklı olurdu. Çünkü adamlar forma değil Haçlı Seferi'ne katılan şövalye giysileriyle sahadaydı. Maç başında pek keyiflendiğimi söylemeliyim. Kadrolar okundu baktım Stankoviç var.
Dalya dedi
İçimden, "Bu beyefendi Beşiktaş'ı çalıştırdığı yıllarda bile epey yaşlıydı,
şimdi dalya demiş 100'ü devirmiştir yaşasın" deyip sevindim. Sonra baktım ya isim benzerliği var ya da mucize estetik ameliyatlar sonucu gencanlı hale bürünmüş Stankoviç hoca. Ama olsun attığı şutların gayrı isabet yüzdesi oldukça yüksekti ilk devre.
Barzani maçta mı?
Zeki müdür bana "maça konsantre ol başka şey düşünme" talimatı verdi ama serde habercilik var. O yüzden gazeteci büyüğüm Selahattin Duman'ı arayıp; "Abi sen maçtasın. Etrafa bak bakalım, Barzani gizlice maça da gelmiş olmasın?" diye sordum birkaç kez. Son aradığımda, bu şahsın nerede olduğuyla ilgili verdiği adresi yazmaya aile terbiyem müsaade etmiyor.
Akıllı ol Volkan
Takımda en çok huy kaptığım adam olan Volkan'a son haftalarda yeni yeni kanım ısınıyor malum. Lakin bu delikanlı bana inat mı yapıyor ne? Topu oyuna sokma konusunda top toplayan 2.5'luk çocuklar bile daha akil davranıyor kardeşim. Gerçi kendisi eldivenlerin elini sıktığını bile yarım saat ısınıp, 28 dakika da maç ettikten sonra ancak idrak edip değiştirdi ama yine de dikkatli olmalı.
Üvey Baba
Yılmaz Şenol bizim serviste yazılarıma en çok karşı çıkan yöneticilerden. "Gereksiz malumatlar veriyor" diye idareye şikayet ediyor duyuyorum. O, asıl maçı anlatan spikeri şikayet etsin. Adam bize bilgi diye, " İnter hocasının soyadı solak anlamına geliyor. Topçuyken kendisi de solaktı" diye ıvır zıvır naklediyor. Az sonra da 2. bombasını patlatıp; " İnter'li bu futbolcunun gerçek soyadı bilmem neydi ama üvey babasının soyadını aldı ve böyle oldu" diyor yav. Bu arada Fenerbahçe kısa kollu çıktı ama Zico'nun üzerinde aba kumaşından kutup tipi palto vardı. Çocukların başına bahar mı vurdu, Zico mu çıt kırıldım oldu, yoksa Malzemeci Şerafettin kargoya yanlış forma mı yükledi?
Kendimi tuttum!
Oh hooo, bunları anlatırken 2. yarı başladı bile. Ben yine spikere takılıyorum. Bu defa daha da matrak. İnter'li bir şut çakıyor, auta gidiyor bizimki anlatıyor; " Sevgili seyirciler, öyle bir oh biriktirdim ki içimde kendimi tuttum tuttum ve burada oyuna kesiverdik." Ben sözlerdeki şifreyi çözmeye çalışırken anahtarı kendisi veriyor. Yorumcu Mustafa Denizli'ye diyor ki, " Hocam heyecanlı anlatayım diyorum ama Fenerbahçe o heyecanı yaratmıyor."
Laf salatası
Arkasından "şimdi golümüz geliyor" diye müthiş bir öngörü sunuyor ama lafı ağzından düşmeden Cruz- Edu karışımı golü yiyiveriyoruz. Adamlar seviniyor doğal olarak da doğal olmayan laf salatası yine spikerden geliyor: "Olsun sevinsinler. Biraz sonra da biz seviniriz."