Arama

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Kasım 2007       Mesaj #385
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bomba gibi düştü

7 10930  canaydin2811

Canaydın'ın önceki gün Çırağan Sarayı'nda başkanlığa tekrar aday olacağını ima etmesi, Sarı-Kırmızılı camiada bomba etkisi yarattı.
28.11.2007

Herkes bekliyordu

Geçirdiği pankreas ameliyatı nedeniyle yaklaşık 50 gün boyunca Sarı-Kırmızılı kulüpten uzak kalan ve taburcu olmasına karşın ciddi sağlık sorunları olduğu konuşulan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Mart 2008’deki seçimlere girip girmeyeceğini bir türlü söylemiyordu. Bunun üzerine yakın dostu olan Adnan Öztürk’ün, Canaydın seçime girmemesi halinde liste hazırlayacağı iddiası gündeme gelmiş, muhalefetin önde gelen isimlerinden Taner Aşkın ise adaylığını resmen açıklamıştı.

Kulisler kaynıyor

Tecrübeli futbol adamı, tüm bu gelişmelerin ışığında önceki gün Çırağan Sarayı’nda, Kulüpler Birliği Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı. Bunun anlamı, Galatasaray’daki görevine de devam edeceğiydi. Çünkü Özhan Canaydın’ın Sarı-Kırmızılı kulüpten sadece sağlık sorunları sebebiyle ayrılacağı düşünülüyordu. İşte Özhan Canaydın’ın bu hareketi, camiada bomba etkisi yarattı. Kulisler şimdi seçim dedikodularıyla çalkalanıyor ve listelerin şekillenmesi için görüşmeler yapılıyor.

Bu tarihe dikkat!

Seçim ustası olarak tanınan Özhan Canaydın, imasını yaparken de çok güzel bir zaman belirledi. Çünkü tecrübeli yöneticinin açıklamasından çok kısa bir süre önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Seyrantepe Projesi’nin 14 Aralık 2007’de hayata geçirilmesine onay verdiği haberi gelmişti. Akıbeti merakla beklenen temel atma törenini Erdoğan gerçekleştirecek. Seyrantepe’de temel atılması, seçimlerde Başkan Özhan Canaydın’ın en büyük kozu olacak.
Raşit ALTUN

Kısa kısa

Stat çimine rötuş yapıldı

Gençlerbirliği maçında iki takım futbolcularını da zorlayan Ali Sami Yen Stadı’nın çimleri bakıma alındı. Zeminde çeşitli düzenlemeler yapıldığı ve tüm sıkıntının giderildiği belirlendi.

Cim Bom’da milli gurur

Fransa ile özel maçlar yapacak olan U-17 Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna Galatasaray’dan tam 5 futbolcu çağrıldı: Emrah Yollu, Emre Çolak, Semih Kaya, Berk Neziroğulları ve Cem Sultan.

Dikkat dikkat! Girişler ayrıldı

Sarı-Kırmızılı yönetim, Ali Sami Yen’deki son 2 maçta Kapalı Üst Tribün girişlerinde yaşanan sorunlardan dolayı, kombine ve biletli giriş yerlerinin ayrıldığını açıkladı. Pazar günkü Belediye maçıyla geçerli olacak uygulamaya göre, Kapalı Üst Tribün’de kombinesi olanlar maraton girişini, bileti olanlar ise cadde tarafını kullanacak.

Özgürcan Özcan sıra bekliyor

Hakan Şükür ile Nonda’nın sakatlığında Ümit Karan’ın kulübede oturup Serkan Çalık’ın ilk 11’de sahaya sürülmesi, Özgürcan Özcan’a da moral verdi. Genç oyuncunun yakın çevresine, “Sıranın bana da geleceğini biliyorum. O yüzden her an kendimi hazır tutuyorum. Fırsat verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmak zorundayım” dediği öğrenildi.

Mehmet Düz’e teklif yağıyor

3 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray PAF takımının yıldızı Mehmet Düz’e, Süper Lig kulüplerinden transfer teklifi yağıyor. Forvet arkası oynayan genç yeteneği Gençlerbirliği, Ankaraspor ve Rizespor gibi kulüplerin yakından takip ettiği belirlendi. Mehmet, “En büyük hayalim Galatasaray A Takımı’nda forma giymek. Umarım bize de şans verilir” dedi.

Yüzmede rekor üstüne rekor

25-26 Kasım 2007 tarihlerinde Burhan Felek Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası milli takım seçmelerine Galatasaray 10 yüzücü ile katıldı. 10 kulüpten 70 sporcunun yer aldığı yarışlarda Sarı-Kırmızılı 5 yüzücü barajı geçti. Burcu Dolunay 200 m. serbest ve 100 m. karışıkta, Ömer Aslanoğlu ise 100 m. kurbağalamada Türkiye rekoru kırmayı başardı.

'İhtiyacımız olan işte bu'

7 10928  kali2811

'UEFA'da henüz maç kazanamamış olmamız beni çok rahatsız ediyor' diyen Kalli, 'Önümüzde 2 final var. Ne yapmamız gerektiği de gayet açık' ifadesini kullandı.
28.11.2007

Bordeaux+Helsingborg!

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yarınki Panionios deplasmanını değerlendiren Kalli, “UEFA’da henüz maç kazanamamış olmamız beni çok rahatsız ediyor. Önümüzde 2 final var. Ne yapmamız gerektiği de gayet açık. Bordeaux’da oynadığımız ilk devredeki futbolu, Helsingborg maçının ikinci yarısında ortaya koyduğumuz futbolla birleştirmeliyiz” dedi.

Yine yaptı esprisini!

Kadrodaki 5 forvet oyuncusunun da hazır olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, espri yapmaktan da geri kalmadı: “Belki onlardan birini defansa veya orta sahaya alabiliriz. O konuda siz de bana yardımcı olabilirsiniz. Eğer böyle 11’ler gelirse bir gözden geçireceğim, söz. Bana yapılabilecek her türlü yardımdan dolayı herkese teşekkür ederim. Sakatların durumu çok önemli değil. 10 kişiyle sahaya çıkmayacağız, o kesin. Oynayanlar, oynamayanları aratmayacaktır.”

‘Lincoln’den memnunum’

Kalli, “Lincoln’ün sezon başında oynadığı futbolla şu anki performansı arasında fark var mı?” sorusunu yanıtlamaktan kaçındı. Bir süre sonra konuyla ilgili cevap veren tecrübeli hoca, “Almanya’da oynadığı futbola göre büyük fark var. Oradakinden daha fazla oynuyor burada. Ümit ediyorum ki, sakatlık olmadan oynamaya devam eder” diye konuştu.

Sabrın sonu Serkan

7 10926  serkan2811

Serkan Çalık, G.Birliği ve Trabzonspor'a attığı 2 golle Galatasaray'a 6 puan kazandırdı.
28.11.2007

Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında attığı 2 golle Galatasaray’a 6 puan kazandıran Serkan Çalık, “Tabii ki insan oynayamadığı için üzülüyor. Her futbolcu oynamak ister. Bekledim, şans geldi ve elimden geleni yapmaya çalıştım” diye konuştu. 21 yaşındaki forvet sözlerine şöyle devam etti: “Hedefim Galatasaray’da kalmak ve devamlı forma giymek. Benim gol atmamdan çok, takımın kazanması önemli. Panionios ile çok önemli bir maç oynayacağız. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Yunan taraftarlar ateşlidir. Ama bizim bu atmosfere karşın sakin olmamız gerekiyor. Ama gol atmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle hücum yapacağız. Savunmada açık bırakmamak gerek. Takımdaki bir çok futbolcu sakat ama geniş bir kadromuz var ve sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim işimiz sahaya çıkıp üzerimize düşeni yapmak...”